DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

7 motive pentru care oamenii refuză dezvoltarea personală

Dezvoltarea personală

7 motive pentru care oamenii refuză dezvoltarea personală

Dezvoltarea personală e un concept abstract. Greu de înțeles la nivel de teorie. Astfel că procesul acesta este străin majorității oamenilor. Doar cei care descoperă beneficiile extraordinare ale procesului, ajung să aprecieze și să se bucure din plin de dezvoltarea personală. Fiindu-le apoi greu să înțeleagă de ce restul lumii refuză să accepte, să beneficieze și să se bucure și ei de efectele a ceea ce este dezvoltarea personală.

  1. Văzută din exterior, dezvoltarea personală pare diferită

Lucrurile se văd diferit din exterior. Un negativist își dă filme, adică tinde să CREEZE scearii nerealiste cu privire la ceea ce este procesul acesta. Iar dacă trainerul este și psiholog, apare încă o prejudecată suplimentară, ceva gen: Numai oamenii cu probleme merg la psiholog! Ori eu nu merg la psiholog, deci înseamnă că nu am probleme!

Un tipar de gândire imatur, suficient să te țină la distanță de succes sau de orice proces care presupune dezvoltarea, maturizarea sau ancorarea în realitate. Un tipar de gândire disfuncțional, specific celor care trăiesc în iluzie și în negare. Oameni cu gândire rigidă, care nu pot fi ajutați, deoarece nu sunt sinceri nici măcar cu propria persoană.

  1. Dezvoltarea personală necesită efort!

Pentru a parcurge un proces autentic cu privire la dezvoltarea personală proprie, ai nevoie de un oarecare efort. Unul susținut de pasiune. Altfel, fără să îți placă mult procesul, vei fi tentat să îl abandonezi la prima greutate. La primul cuvânt pe care nu reușești să îl înțelegi, sau la primul ostacol. Astfel, are loc o triere severă a celor care rămân pe baricade! Majoritatea se opresc, se descurajează și renunță!

  1. Dezvoltarea personală necesită autenticitate

Adică maximă sinceritate față de propria persoană. Doar oamenii sinceri, atât de rari azi, au ACCES la dezvoltarea personală! Cei care ALEG să se mintă, să se autoiluzioneze, să trăiască într-un trecut traumatizant, sau mai grav, într-un viitor iluzoriu, nu vor reuși să înțeleagă rolul ADEVĂRULUI din viața lor. Și nici câtă energie risipesc mințindu-se pe sine. Vor rămâne captivi în tiparul lor disfuncțional poate întreaga viață. Sau o suferință majoră îi va obliga să-și schimbe atitudinea.

  1. Dezvoltarea personală necesită timp!

Procesul este unul lent, meticulos. Presupune modificarea atitudinilor rulate de ani sau zeci de ani! Iar pentru a schimba ceva disfuncțional, vechi de zeci de ani, cu altceva nou-nouț, este nevoie de ceva timp. Exact ca la antrenament! Dacă sunt sedentar și doresc să particip la o alergare, VA FI NEVOIE DE ANTRENAMENTE SISTEMATICE! Nici un antrenament izolat, oricât ar fi de bun, nu va aduce modificări majore în viteză, rezistență sau performanță! Doar un șir lung de antrenamente, făcute ÎN TIMP, vor duce la creșteri ale performanțelor! Puțini oameni sunt dispuși să își ofere timp propriei persoane sau creșterilor proprii!

  1. Dezvoltarea personală costă bani!

La fel ca la sport, este nevoie de un ANTRENOR care să te susțină, îndrume și încurajeze pe parcursul întregului proces! Toți sportivii au un antrenor! Și cam toți cei care parcurg un proces autentic în dezvoltarea personală o fac îndrumați! Însă antrenorii valoroși, capabili să te conducă la performanță autentică sunt rari. De unde și costurile aparent mai ridicate ale serviciilor lor!

Doar dacă ești dispus să calculezi cât PIERZI în termeni financiari dacă nu parcurgi procesul autentic pe care dezvoltarea personală ți-l oferă, poți descoperi că prețul e de fapt nesemnificativ. Dar e chestie de prioritizare, pentru marea majoritate a oamenilor un proces de MASCARE SOCIALĂ a defectelor proprii pare mult mai important. Astfel că se cheltuie mai mult pe coafuri, manichiură, haine de marcă, mașini de lux sau case supradimensionate. Cu scopul unic de a impresiona alți oameni cu masca socială proprie.

  1. Dezvoltarea personală necesită introspecție

Capcitatea cuiva de a privi în interior este extrem de importantă. De a vedea și accepta propriile tipare disfuncționale, apoi a fi dispus să lucrezi asupra lor! Iar pentru asta ai nevoie de un intelect superior, dublat de CURAJUL de a te cunoaște pe tine însuți. În lipsa capacității de analiză a informației, dezvoltarea personală se va rezuma la simple lecturi. Al căror conținut va fi uitat, fără a mai fi aplicat în practică în viața de zi cu zi.

  1. Dezvoltarea personală e o treaptă superioară

Piramida lui Maslow arată clar nevoile ființei umane. Dacă ai probleme financiare, alimentare sau locative, este puțin probabil să găsești resursele necesare pentru a dori să avansezi. Vei concentra o mare parte din eforturile tale pe SUBZISTENȚĂ. Astfel încât dorința ta de a crește, de a avansa, se va estompa. Doar persoanele care au un anumit nivel de confort (alimentar, locativ, financiar și relațional) vor reuși să direcționeze atenția lor spre mai mult. Spre creativitate, autodescoperire, autoîngrijire, creștere și dezvoltare!

Dacă crezi că dezvoltarea personală este și pentru tine, deoarece ai ajuns la nivelul la care poți avea ACCES la acest proces, mă poți contacta oricând pentru o discuție gratuită (clic AICI).

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *