DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

7 pași importanți în noul an

În noul an

7 pași importanți în noul an

În noul an, ne propunem noi obiective. Pe care le uităm în cel mult două-trei săptămâni. Abia înainte de revelion ne amintim că nu le-am realizat! Repetăm, consecvent, an de an, acest tipar! Un tipar dobândit, al evitărilor, amânării și uitării lucrurilor importante, are chiar contează pentru noi! Putem ieși din această capcană doar cu un efort conștient, structurat în pași mai mici. Iată care ar fi pașii importanți în noul an:

  1. Primul pas înseamnă SĂ VISEZI!

Luați în vârtejul activităților de zi cu zi, deseori uităm, neglijăm sau amânăm să visăm! E ca și cum ai tăia o plantă de la rădăcină! Visul este RĂDĂCINA oricărui obiectiv! În lipsa lui, nimic nu crește! Este primul, și poate cel mai important pas! Este baza creativității! Tot ce vezi acum pe stradă, orice obiect, construcție, material, automobil, a fost cândva doar un vis! Orice construcție s-a născut mai întâi în visele unui arhitect! Orice automobil, înainte de a fi fabricat, a fost visat și dorit de cineva! Care ulterior a muncit ani de zile ca să și-l cumpere!

Intrarea în noul an are această calitate, că îți permite să visezi măcar pentru câteva zile! Ideal ar fi să visezi mereu, dar de regulă reprimi visele în restul anului! Dar e bine dacă ți le permiți măcar acum, la intrarea în noul an! Poate însemna foarte mult pentru tine!

  1. Al doilea pas e SCRISUL

Știi din experiență că dimineața, când te trezești, ai doar un singur minut pentru a rememora sau a nota visul pe care încă ți-l amintești! Imediat ce STAREA ta se schimbă, și te-ai trezit complet, te agiți și te orientezi spre tabieturile tale mărunte. Iar visul este complet UITAT! Important e să îl rememorezi imediat, folosind mintea rațională! Apoi să îl SCRII! Deloc întâmplător, proverbul spune că: „Verba volant, scripta manet!” (Vorbele zboară, dar scrisul rămâne!). O idee valoroasă poate fi păstrată mai ușor și mai sigur dacă e NOTATĂ. La fel stau lucrurile și cu programul tău zilnic, cu întâlnirile semnificative, și cu dorințele tale. Ce uiți să scrii, se șterge! Proverbul englez spune: „Out of sight, out of mind!” În afara privirii (înseamnă), în afara minții – în traducere cuvânt cu cuvânt.

  1. Al treilea pas este DEFINIREA PLANULUI

Odată ce ai pus pe hârtie un vis sau o idee, planurile tale încep să prindă contur… în mintea ta! Dacă visul era ambiguu, idealist și adesea irealizabil în practică, PLANUL începe să devină concret, realizabil și realist. Însă este nevoie de o filtrare a informațiilor, de o DEFINIRE clară a acestui plan. Așa cum un sculptor vede un arbore, și în mintea lui se conturează o siluetă, pe care o sculptează cu ochii minții, tot așa poți redefini visul sub forma unui PLAN realizabil și realist!

  1. Al patrulea pas este PROIECTUL

Un plan devine tot mai clar pe măsură ce este transformat într-un PROIECT. Visul inițial pus pe hârtie, transformat în schiță, va fi măsurat, DETALIAT, și evaluat în mod realist. Ba chiar și corectat din mers! Adesea, proiectul e făcut de un specialist în domeniu, pe baza ideilor din definirea planului, luate din schița inițială! Pentru cei care cred că se poate și fără, este un risc în plus, și o ocolire a unui specialist competent din exterior. Fapt care duce la creșterea numărului de greșeli, și scăderea eficienței și a șanselor de realizare practică.

  1. Al cincilea pas este SCOPUL

Când proiectul este deja clar și bine definit, mai ai nevoie de un TERMEN LIMITĂ pentru a-l realiza. SCOPUL este strâns legat de TIMP. Altfel, oricât de bun ar fi proiectul, există riscul să fie amânat mereu. Astfel că punerea lui ÎN PRACTICĂ va fi o problemă serioasă.Însă când avem jaloane în timp, proiectul poate fi ÎMPĂRȚIT ușor în mai mulți pași mai mici! Pe care îi poți realiza pe rând, unul câte unul! Conform zicalei: Cum mănânci un elefant? Cu lingurița, bucățică cu bucățică!

  1. Al șaselea pas este ACȚIUNEA

Oricât de bună e ideea inițială, oricât de realist e planul și oricât de bine întocmit e proiectul, toate reprezintă doar FAZE PREGĂTITOARE. În urma cărora SCHIMBAREA rămâne doar o dorință! Singura SCHIMBARE autentică apare DUPĂ ce se trece concret la ACȚIUNE! Iar dacă PLANURILE sunt clare, PROIECTUL e detaliat, și SCOPUL e bine definit, ACȚIUNEA are mari șanse de a fi un succes!

  1. Al șaptelea pas e ANTRENORUL!

Pașii sunt simpli și bine cunoscuți. Îi definești în noul an de fiecare dată. Însă rareori poți fi CONSECVENT. Întotdeauna se va găsi măcar O FRÂNĂ. Un motiv, două sau mai multe pentru a te opri. O REZISTENȚĂ a minții tale subconștiente, care REFUZĂ să își asume riscuri în plus. Plus o comoditate auto-conservantă (da, O LENE!), care are grijă să îți menajezi eforturile mentale. Orice lucru NOU consumă, la început, un surplus de energie! Și legea conservări energiei te determină să AMÂNI orice consum suplimentar de energie mentală! Chiar dacă planurile tale sunt perfecte, ai nevoie la început de o ușoară mobilizare, presiune, observare și încurajare din EXTERIOR. Din partea unei persoane care joacă rolul de ANTRENOR. Fără de care toate visele, planurile și proiectele riscă să fie amânate și în noul an!

Nu lăsa să se întâmple asta, și hai să trecem la ACȚIUNE împreună, în mod practic! Indiferent cât de mari sunt visele sau planurile tale, ele se pot realiza doar cu un mic supra-efort la pornire! Aici intervin eu, ca un CATALIZATOR care te determină să ÎNCEPI. Îmi dai un mesaj când ai hotărât să pornești, iar eu îți ofer GRATUIT o primă ședință ONLINE sau la telefon. Va fi o discuție constructivă, în care vom evalua realismul și pragmatismul planurilor tale, pe care VREI cu adevărat să le materializezi în noul an! Apoi trecem la treabă împreună! (clic AICI)

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *