DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Află cum frica te face să fii prost

Frica

Află cum frica te face să fii prost

Frica te poate prosti, şi mecanismul e cunoscut. Hormonul fricii determină schimbări majore în organismul tău. Iar vasele de sânge din creier se îngustează în momentul în care frica pune stăpânire pe tine! Irigarea creierului cu sânge scade. Şi lipsa oxigenului la nivelul creierului se face simţită prin reducerea activităţii cerebrale.

Creierul e un mare consumator de oxigen, circa un sfert din oxigenul necesar organismului „se arde” acolo! Văzut la RMN în timp real, creierul arată ca un mic foc de artificii, atunci când gândeşte. Orice activitate mai intensă, orice conexiune, amintire sau gând generează lumină! Şi consumă resurse. Mai ales oxigen!

Probabil, de-a lungul evoluţiei umane, când oamenii primitivi se loveau unii pe alţii cu bâtele, creierul şi-a dezvoltat un mecanism propriu de autoprotecţie. În caz de pericol, când bâta din mâna adversarului risca să-ţi spargă capul, vasele de sânge din creierul tău se îngustau la maximum. Se contractau, şi îşi reduceau diametrul la jumătate din cel obişnuit! Fluxul de sânge scădea mult, la circa 20% din cel normal. Ca să reducă sângerarea în caz de lovire gravă. Iar cantitatea de oxigen necesară conexiunilor neuronale scădea şi ea. Astfel că orice asociere, amintire, raţiune, era redusă la maximum. Frica era sentimentul care declanşa acest proces.

Sentimentul care predomină în astfel de momente este unul de confuzie, de furie, de „noapte interioară”. În lipsa luminiţelor din creier, se face întuneric. Literatura foloseşte adesea expresiile: „Mi se întunecă mintea” şi uneori şi „Văd negru în faţa ochilor”! De fapt, întunericul este în interior. Din lipsă de oxigen suficient, conexiunile neuronale scad în activitate, şi tindem să uităm, PE MOMENT, cam totul. Inclusiv normele sociale, legile, şi respectul faţă de cei din jur.

Frica ucide gândirea liberă

În astfel de momente, este uşor să facem fapte pe care să le regretăm. Conul de umbră este activ, şi adoarme TEMPORAR gândirea RAŢIONALĂ. Doar animalul din noi mai funcţionează. Şi o face la fel ca orice animal, care se bazează pe instinctele de supravieţuire! Activate şi trecute pe pilot automat prin intermediul sentimentului de frică.

Din fericire, starea de stres major, de furie, de angoasă, de frică extremă este rar accesată. De regulă, atunci când apare un pericol fizic imediat. Care ameninţă viaţa sau integritatea fizică a ta. Iar astfel de momente apar mai rar în lumea civilizată.

Reversul medaliei este că percepţiile noastre eronate, amplificarea stării de frică, şi intrarea în starea de stres major au loc UNEORI ŞI în momente în care nu se justifică această acţiune! Omul civilizat se enervează pentru că află o informaţie neplăcută. Primeşte o factură incomodă. O veste proastă. Un mesaj neadecvat sau necivilizat. Sau o emisiune de ştiri obişnuită, plină de catastrfofe şi dezastre. Şi activează, INVOLUNTAR, frica! Deşi pericolul fizic nu există în mod real!

Creierul subconştient, iraţional, vizualizează orice evocare! Dacă citim pe o hârtie cuvântul CUTREMUR, deja se face o conexiune (NESOLICITATĂ!) automată, iraţională, cu un eveniment traumatizant vechi de 30 de ani! Aşa că simpla ASCULTARE a unui cuvânt poate declanşa CONEXIUNI neuronale în creier, şi poate GENERA reacţii puternice de frică în corp. Hormonii de stres din corpul tău încep să fie produşi doar pentru că tu ai permis amintirea unei traume!îOmul este singurul animal care se poate enerva de sute de ori pentru un eveniment produs O SINGURĂ DATĂ! El poate relua, repeta la infinit AMINTIRI TRAUMATICE! Şi poate suferi la multă vreme după ce trauma a dispărut complet!

Televiziunea cu pretinsele ei „ştiri” este de fapt un „aparat de zgândărit gunoiul”, de reamintit omului că se pot întâmpla oricând catastrofe. Şi de transformat omul integru într-un robot terorizat de… propriii săi HORMONI DE STRES! Pe care propriul tău organism îi poate produce NUMAI PENTRU… TINE! Atunci când simţi… frică!

Aşa funcţionăm, aşa suntem MANIPULAŢI, şi odată intraţi în cercul vicios al AUTOALIMENTĂRII cu HORMON DE FRICĂ, riscăm să rămânem captivi acolo! Apoi să ne reducem, involuntar şi instantaneu, fluxul de oxigen care mai poate ajunge la creier! Cu alte cuvinte, să intrăm într-o stare de SUSPENDARE a gândirii raţionale, de animalizare, de reîntoarcere la instinctele primare! Care preiau controlul asupra ta!

Ce ai de făcut? Să preiei TU controlul asupra FRICILOR TALE. Şi asupra MODULUI în care hormonul de stres ajunge să inunde, involuntar, sângele şi creierul tău. Doar astfel îţi mai poţi păstra mintea LIMPEDE ŞI FUNCŢIONALĂ.

Altfel, rămâi captiv într-un BLOCAJ MENTAL artificial. Din care VOINŢA nu te mai poate ajuta să ieşi doar gândind raţional!

Poţi să te eliberezi, cunoscând ADEVĂRUL. Doar ADEVĂRUL te mai poate elibera! Însă numai atunci când ajungi să realizezi MINCIUNA din BLOCAJELE MENTALE care te ţin captiv!

Am pentru tine două veşti, una rea şi una bună. Vestea rea e că nu vei reuşi niciodată performanţa de a scăpa SINGUR din cercul vicios al FRICII puse pe pilot automat! Vestea bună este că azi, tot mai mulţi oameni sunt deja PREGĂTIŢI să te sprijine să ieşi la LUMINĂ! Doar atunci când eşti ŞI TU PREGĂTIT! Iar dacă deja crezi că eşti, treci urgent la ACŢIUNE! Aici şi acum!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *