DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Află cum te poţi proteja de influenţele negative

Influenţele negative

Află cum te poţi proteja de influenţele negative

Influenţele negative vin de la oamenii din jur. Ei te fac să percepi lucrurile ca fiind negative! Un lucru perceput ca negativ într-o situaţie, poate fi pozitiv în alta! Deci situaţia în sine, şi modul în care tu percepi oamenii din jurul tău determină influenţele negative pe care tu le simţi ca atare! Practic, ne contanminăm unii pe alţii cu energie. Transmitem, fără să vrem, negativismul nostru. Mai mult, suntem înzestraţi cu un sistem primitiv, dar extrem de receptiv la emoţiile celor din jur!

Influenţele negative ne distorsionează realitatea!

Realitatea în care trăieşti este modelată în mare măsură şi de sentimentele tale. Iar sentimentele sunt de fapt simple descărcări ale unor substanţe chimice, ale unor hormoni care se varsă direct în sângele tău, care depind de oamenii din jurul tău! De chimia ta, de interacţiunea ta cu ei! Un simplu cuvânt, o privire, o expresie a feţei sau tonul vocii cuiva transmit un SENTIMENT! Adesea, comportamentul non-verbal al celor din jurul tău spune mai multe decât vorbele lor! Iar tu rezonezi, la nivel raţional, cu ceea ce spun. Iar la nivel emoţional, cu ceea ce ei exprimă nonverbal la nivel subconştient.

Influenţele negative se simt!

Degeaba eşti politicos cu şeful, dacă tonul vocii tale lasă să se simtă repulsia ta. Degeaba zâmbeşti forţat când clientul dificil îţi intră în birou, pentru că el a perceput deja involuntar şi inconştient grimasa pe care faţa ta a exprimat-o pentru o fracţiune de secundă. Purtăm o mască socială obligatorie, însă ea e mai transparentă decât ne putem imagina! Percepem la nivel subconştient sentimentele celor din jur. Chiar dacă reprimăm procesarea a ceea ce percepem, din motive pur sociale, morale sau educaţionale!

Influenţele negative ne modelează personalitatea

Trăind într-un mediu toxic, primim tot timpul influenţele celor din jur. Fie că le dorim, fie că nu. Creierul nostru primeşte continuu informaţii, atât la nivel conştient, cât mai ales la nivel subconştient. Apoi le memorează, stochează şi prelucrează. Adesea, le distorsionează, sau le refuză! Caz în care apar conflicte interioare. Raţiunea şi argumentele ei se bat cap în cap cu sentimentele generate la nivel subconştient! Iar tot ce pare a fi raţional poate fi distorsionat de noi, de credinţele şi prejudecăţile prin care filtrăm artificial informaţiile recepţionate. Cu cât deformăm mai mult, cu atât suntem mai disonanţi. Adică mai îndepărtaţi de realitatea obiectivă!

Influenţele negative depind de anturaj

Orice persoană care ne vrea răul ne transmite asta prin toţi porii. Indiferent de masca sa socială. Vom recepţiona agresivitatea, ura şi fricile altora. Iar subconştientul nostru va reacţiona în consecinţă, diferit de modul în care dorim să reacţionăm! Oricât doreşti să te minţi, nu vei reuşi. Pentru că subconştientul e sincer. E asemenea unui copil, care nu ştie să mintă! Doar omul inteligent şi pretins a fi raţional minte. Şi minte atât de bine, încât devine el însuşi victima propriilor sale minciuni! Pe care le oferă celor din jurul său! Care la rândul lor i se întorc şi mai distorsionate! Subconştientul simte asta, ştie, şi suferă!

Influenţele negative se schimbă odată cu oamenii din jur

Soluţia e extrem de simplă. Ai ales un alt anturaj, ai de ales compania unor oameni de calitate. Stă în puterea ta să alegi oamenii cu care te înconjori. Apoi, să îţi permiţi să te simţi bine în compania lor. Cred că deja asta încerci să faci în fiecare concediu şi în week-end-uri! O faci de câte ori ai această posibilitate, în mod instinctiv. Cauţi oamenii cu chimia potrivită ţie, cu interse comune, cu acelaşi nivel intelectual şi social. Uneori, un hobby, o pasiune, un interes comun îţi uşurează această sarcină.

Oare se pot schimba oamenii din jurul tău?

La nivel subconştient, deja ştii că asta e soluţia. O cauţi instinctiv! Doar la nivel raţional te zbaţi să cauţi contraargumente. Susţii că nu se poate, că e greu, că nu ai cum… Asemenea ciobanului din Mioriţa, eşti hotărât să îţi accepţi destinul. Pornind de la convingerea (absurdă şi disfuncţională) că aşa ţi-a fost scris, şi că nu are rost să mai încerci să schimbi ceva. Este suficient să priveşti în jurul tău, şi vei descoperi oameni care au reuşit. Unii şi-au schmbat partenerii de viaţă, sau jobul, oraşul sau chiar ţara în care trăiesc! Iar aceste schimbări radicale duc, automat, şi la schimbarea anturajului! Toxicitatea acestuia faţă de persoana ta dispare instant odată cu schimbarea!

Ai puterea de a schimba totul!

Tu ai puterea de a face o schimbare importantă în viaţa ta. Însă adesea îţi lipseşte curajul. Iar frica ta vine din faptul că nu ai deocamdată competenţa necesară. Paşii schimbării îţi sunt necunoscuţi, şi necunoscutul te sperie. Ştii că poţi, şti că vrei, ştii că mulţi fac paşii necesari în direcţia potrivită, dar primul as e greu. Mai ales dacă îl faci de unul singur. Rolul meu e să te ajut, să te încurajez, să te ghidez (dacă soliciţi asta cu un click AICI). În momentul în care ai decis să laşi influenţele negative la o parte. Şi să începi să trăieşti viaţa ta.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *