DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Agresor psihopat, caut victimă masochistă

Agresor psihopat

Agresor psihopat, caut victimă masochistă

Agresor psihopat se numește cel care nu are sentimente. Se alimentează cu energie din umilirea celorlalți. Își vindecă traumele emoționale agresând alte persoane. Adesea, acest tipar uman ajunge să reușească pe plan profesional. În dorința lui nestăpânită de putere, va trișa, va sări peste reguli și va crește. Va face bani și va ocupa funcții importante. Odată ajuns în vârf, orice agresor psihopat va începe să-și exercite abuziv puterea. Fie că se numește patron, șef, părinte sau partener de viață, el va fi în permanentă căutare de victime. Oprimându-le, va avea impresia că se răzbună, constant, pe o lume ostilă, la care nu a reușit încă să se adapteze!

Orice agresor psihopat caută victime!

Însă banii sau poziția socială nu au valoare reală pentru un agresor psihopat! Decât dacă poziția îi permite să-și și exercite PUTEREA și AUTORITATEA asupra unor victime inocente. Abia atunci SADISMUL iese la iveală. Iar agresarea victimelor îl satisface, îl mulțumește, și îl încarcă cu energie! Iar procesul de căutare și identificare al unor potențiale victime va fi continuu. Odată descoperite victimele, și atrase sub dominarea lui, un agresor psihopat va deveni de nerecunoscut! Sadismul său se va manifesta tot mai des, și tot mai intens!

Un agresor psihopat va atrage victimele!

Victimele vor apare în calea unui agresor psihopat sub formă de angajați, colegi, prieteni sau parteneri de viață. Conform principiului complementarității, SADISMUL unui agresor psihopat va fi completat de MASOCHISMUL unei victime. Manifestat prin politețe excesivă, incapacitatea de a refuza unele pretenții sau cerințe, și dorința de a nu supăra, de a nu jigni sau de a-și mulțumi șeful (sau partenerul de viață). Partea interesantă este că victima, odată intrată în plasa unui agresor psihopat, va tinde să rămână CAPTIVĂ în acest tipar. Incapabilă să riposteze, prea speriată ca să se elibereze, victima tace. Suportă situații greu de imaginat, fără să fac nimic!

Sindromul Stockholm

Este definit prin DEPENDENȚA unei victime de un agresor psihopat care o subjugă. Relația dintre ei devine una de tip sado-masochist. Iar victima devine tot mai dependentă de agresor. Ani la rând speră că acesta se va schimba. Îl iartă de nenumărate ori, sau îl critică, trăind cu iluzia că rolurile dintre ei se pot schimba. Și chiar se schimbă pentru o vreme, dacă apar amenințările cu ruperea relației. Cu o mască angelică, falsă, și complet diferită, agresorul își poate cere iertare, umilindu-se în fața victimei. Care victimă trăiește, pentru câteva ore, iluzia beției puterii. Intrând și ea pentru o vreme în tiparul de dominator sadic, specific agresorului psihopat. Un sentiment vremelnic de PUTERE ȘI CONTROL care îi realimentează și mai mult dependența DE AGRESOR.

Cum pot scăpa de un agresor psihopat?

Doar prin conștientizarea problemei. Ieșirea din statutul de victimă e dificilă. Nevoia de a fi apreciată, dominată și remarcată de cineva ține victima captivă. Iar rarele momente în care rolul de agresor îi este permis și victimei asigură o ciudată inter-dependență. Sado-masochismul are și latură sentimentală, nu doar sexuală! Dependența de o persoană este la fel de puternică, de subtilă, de greu de înfrânt, ca oricare altă dependență! Mai ușor renunți la țigări decât la un agresor psihopat cu care te-ai obișnuit!

Stima de sine reparată e soluția!

Odată ce victima acceptă că situația e toxică, și reîncepe să se valorizeze pe sine, relația devine tot mai clară. Agresiunile sunt tolerate tot mai greu, și dorința de eliberare se naște treptat. Este primul pas (clic AICI)! Adică jumătate drumul! Dar așa cum renunțarea completă la țigări poate fi uitată după doar câteva ore, recăderile sunt posibile. În special dacă rolurile agresor-victimă sunt iarăși rotite. E atât de greu să renunți la tentația de a CONTROLA un agresor, de a schimba măcar temporar rolurile cu el, încât riscul de a ceda este enorm. Ca în orice dependență, recăderile sunt oricând posibile.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *