DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Autosugestia – cum o folosim eficient?

Autosugestia

Autosugestia – cum o folosim eficient?

Autosugestia este, fără îndoială, secretul succesului. Doar că foarte puţină lume ştie cum să o folosească eficient. De aceea pare să nu funcţioneze pentru cei mai mulţi dintre noi. Majoritatea încearcă nişte formule, adesea nerealiste. Apoi se descurajează cât descoperă că, evident, acestea nu funcţionează!

E ca şi cum îmi cumpăr un calculator performant, fără să învăţ în prealabil cum se poate acesta folosi. Apoi, văzând că acesta nu mă ajută să câştig bani, afirm că nu e bun! Şi chiar am dreptate, nu e suficient de bun pentru mine. Pentru comodul care nu e dispus să şi înveţe cum se foloseşte corect aparatul respectiv.

Însă pentru a şti să utilizezi calculatorul, ai nevoie de multă şcoală. Ani de facultate, cursuri lungi şi complicate. Şi se găsesc destui amatori! Însă pentru a asimila autosugestia, cursurile sunt scurte, simple şi foarte eficiente! Lipsesc doar profesorii autentici, capabili să explice simplu şi clar, pe înţelesul tuturor, metodele şi tehnicile de psihologie aplicată care pot face diferenţa dintre eşec şi succes!

Profesorii puţini sunt înlocuiţi cel mai adesea de cursuri, cărţi şi materiale scumpe, dar fără finalitate practică. Iar cei dornici să înveţe se confruntă cu eşecuri repetate. Care cel mai adesea îi descurajează!

Dar accesul la succes nu e pentru toată lumea! Cei capabili să treacă peste eşecuri, şi să meargă înainte, vor descoperi, mai devreme sau mai târziu, mentorul potrivit lor. Care să le predea, simplu şi clar, tehnicile AUTENTICE. Fără discursuri publice, promovate agresiv, şi fără săli pline de oameni care privesc plini de speranţă un ecran cu informaţii irelevante.

Lecţiile de viaţă autentice se dau unu la unu. Faţă în faţă. De la mentor la ucenic. Aşa a fost dintotdeauna. Şi filmele, cărţile sau cursurile publice au doar un rol AUXILIAR. Şi motivaţional. Ele explică faptul că SE POATE. Că resursele autentice există. Şi dau unele REPERE importante DESPRE posibilităţile existente. Şi cam atât!

E ca şi cum participi la un raliu. Vezi maşini performante, viteze ameţitoare, şi rămâi uimit. Te motivează să îţi faci şi tu, cât mai curând, şcoala de şoferi, ca să îţi iei permisul de conducere. Însă privind raliul, şi devenind fan al maşinilor de Formula 1, nu poţi deveni şofer! Ci doar admirator entuziasmat! Ca să conduci şi tu o maşină, ai nevoie de un instructor, şi de circa 30 de ore în care să pui mâna pe volan. Să conduci chiar tu o maşină, ghidat pas cu pas de instructorul tău personal! Nu ai nevoie de raliuri, nici de o facultate de mecanică auto sau transporturi pentru a conduce binişor, şi apoi să exersezi singur pentru a deveni şofer foarte bun! Ai nevoie de CÂTEVA ORE de practică, alături de instructorul care ţi se potriveşte ŢIE. Restul vine DE LA SINE.

Autosugestia se învaţă uşor şi repede!

Aşa e şi cu autosugestia, o vei învăţa, exersa şi practica ghidat la început. Apoi, competenţa dobândită îţi aparţine pentru toată viaţa! O mai exersezi uneori, şi chiar o îmbunătăţeşti, treptat. Foloseşti, dacă doreşti mai mult, şi tehnica modernă, sunetele şi imaginile subliminale, autohipnoza, şi tot ce e mai bun pentru tine. Şi îţi modelezi propria personalitate. Devii, treptat, altă persoană. Mai bună, mai ordonată, mai eficientă. Începi să atragi alte persoane, care te ridică. Şi să te detaşezi de cele pesimiste, care te coboară. Este una din fazele premergătoare ale succesului!

Însă primul pas este să vrei. Să existe DORINŢA TA fermă, neclintită, de a reuşi. Obstacolele sunt nesemnificative, dar ele există. Sunt acolo, în mintea ta, sub formă de autolimitări. Sub forma evitării acţiunii, amânării, a fricii de necunoscut. Dacă muşcă autosugestia? Dacă e prea greu? Dacă nu funcţionează? Dacă te costă prea mult?

De fapt, dacă vrei să EVIŢI succesul, orice argument negativ te va ajuta! E atât de uşor să amâni la nesfârşit eliberarea ta de propriile frici! Şi am să îţi explic de ce!

Adevărul e că nu putem avea toţi succes! E nevoie şi de muncitori necalificaţi în schimbul de noapte (intervalul 23-7). Sau de funcţionari dispuşi să stea 10-12 ore pe zi la muncă, deoarece (li se pare că) nu au altă soluţie. Şi nici timp sau energie să o găsească. Aşa că succesul este selectiv, vine doar pentru cei hotărâţi. Care s-au săturat să mai încerce, să mai rateze, să mai repete la nesfârşit eşecurile din viaţa lor. După cum se spune, pe bună dreptate în SUA, oamenii se împart în două mari categorii: Performerii şi „explicatorii”. Performerii sunt cei care fac performanţă (în viaţa personală sau profesională). Şi au succes. Iar ceilalţi, „explicatorii” sunt cei capabili doar să explice cauzele pentru care (cred ei că) nu le reuşeşte nimic. Fără să se străduiască să schimbe ceva, în ciuda metodelor acum disponibile şi accesibile oricui. Tu din care categorie faci parte? (Daniel Moiş – trainer, psiholog, life-coach)

Citeşteşi articolul:

CELE 7 ERORI FRECVENTE ÎN ALEGEREA GHIDULUI SPIRITUAL POTRIVIT

http://invingemstresul.com/more/136

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *