DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Brainstormingul îți descătușează creativitatea

Brainstormingul

Brainstormingul îți descătușează creativitatea

Brainstormingul e un termen fără corespondent clar în limba română. Se referă la una din metodele cele mai eficiente de a provoca, de a activa creierul să gândească intens și creativ. Provine din cuvintele BRAIN (creier) și STORM (furtună). Împreună, asociate, cele două cuvinte creează un termen nou și neobișnuit. Sugerează oarecum acțiunea de a scutura creierul, de a-l scoate din acalmie sau lene, și a-l determina să se trezească și să funcționeze la cote maxime. Iar procesul începe atunci când începi să dezbați idei ÎMPREUNĂ cu alte persoane.

Brainstormingul și zona de confort

Creierul poate să gândească, dar poate și să economisească energie. Ba chiar necesită multă odihnă! Fiind cel mai lacom consumator de resurse și energie, este organul folosit cel mai rar la capacitate maximă. În marea majoritate a timpului, funcționarea lui este la minimum.

Ca un automobil care stă pe loc, dar cu motorul pornit. Consumă ceva benzină, dar de circa 10 ori mai puțină decât în mers. Motorul toarce silențios, fără sforțări, dar și fără vreun efect notabil. Îți permite să folosești aerul condiționat, și încarcă bateria. Fără să te ducă undeva. Toarce, fără să facă efort.

Brainstormingul te mobilizează

Odată ce discuți o idee cu alte persoane, începi să gândești mai intens. Ieși din pilotul automat, și accepți PROVOCĂRILE. Cauți răspunsuri. Analizezi informații, veridicitatea lor și căile prin care acestea pot deveni utile în mod practic. Ai ieșit din zona de confort! Desigur, pentru asta e nevoie de un EFORT DE GÂNDIRE. De un consum mai mare de energie mentală! Însă șansa TA de a face noi descoperiri, de a te dezvolta, crește mult! Se nasc idei interesante și începi să activezi cea mai IMPORTANTĂ RESURSĂ a ta: potențialul LATENT al propriului tău creier! Care zăcea acolo nefolosit. Nici măcar nu știai că există! Așa că nu te-ai gândit niciodată să îl cauți. Iar când începi să îl descoperi, declanșezi procesul de AUTOCUNOAȘTERE!

Tu poți mult mai mult decât faci acum!

Însă vei ACTIVA potențialul tău real doar în condiții de presiune, criză sau necesitate majoră! În restul timpului economisești resurse, și funcționezi la minimum.

La fel cum ALEGI să accelerezi motorul mașinii tale la maximum doar extrem de rar! Probabil ai mers cu viteză maximă de 2-3 ori, pe autostradă, ca să-i testezi limitele! În rest, conduci cu viteza legală din localitate în majoritatea timpului! Doar o urgență majoră sau un pericol iminent te-ar determina să calci accelerația la maximum! Uneori nu o faci niciodată, și conduci extrem de calm, folosind mai puțin de un sfert din puterea reală a motorului, în cea mai mare parte a timpului.

Metafora cu cerșetorul

Un cerșetor stătea așezat, ani la rând, în același loc, pe aceeași ladă veche, și cerșea. Un trecător, curios, îl întreabă ce este în lada pe care stă. Însă cerșetorul răspunde că nu are habar. Nu a fost niciodată curios să o deschidă! Mai ales că lacătul ruginise, și nu avea nici cheia. Când în final acceptă provocarea și forțează lada, găsește înăuntru o mare cantitate de aur!

Te provoc să gândești!

Cea mai accesibilă resursă, care deja există, este ceea ce folosești tu cel mai rar! Potențialul ascuns, aflat în stare LATENTĂ, al propriului tău creier! Iar când începem să discutăm, te provoc să te AUTODESCOPERI. Împreună, descoperim lucruri interesante, pe care oarecum le cunoșteai, fără să le conștientizezi pe deplin! Astfel că brainstormingul te transformă radical, permitându-ți să folosești RESURSE importante. De care dispui, dar care zac uitate într-un dulap plin! La care nu ai acces decât atunci când TU ALEGI să îl deschizi! Forțând oarecum lucrurile, prin intermediul confruntării de idei, un veritabil brainstorming. La care te provoc să te angajezi, acum și AICI.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *