DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Chiar avem nevoie de psiholog?

Nevoie de psiholog

Chiar avem nevoie de psiholog?

Nevoie de psiholog avem cu toții. Dar ne temem să recunoaștem. Până și gândul că ALȚII vor afla de faptul că apelăm la psiholog ne sperie! Ce va zice lumea? De fapt, lumea care va râde de noi sau ne va judeca are o nevoie de psiholog mult mai acută. Însă o NEAGĂ agresiv. De parcă NEGAREA unei probleme și ascunderea unei nevoi reale ar fi rezolvat vreodată problema!

Comunicarea ne ajută mult!

Suntem ființe sociale, și dialogul cu alte persoane este extrem de util! Așa se naște SINERGIA, și așa apar IDEILE constructive! Sunt resurse extraordinare, pe care le AVEM deja în stare latentă. Dar care pot să iasă la IVEALĂ doar dacă le activăm prin COMUNICARE de bună calitate! Problema este că oamenii din familie, colegii sau anturajul nu au întotdeauna calitățile, răbdarea sau dispoziția de moment pentru a ne ASCULTA dorințele, visele sau proiectele de viitor! Adesea graba, superficialitatea sau lipsa de empatie BLOCHEAZĂ accesul la o comunicare reală, autentică!

Abilitatea de a prioritiza resursele

Resursele latente de care dispui necesită ÎNCURAJARE. Degeaba ai IDEI BUNE. Pot fi chiar GENIALE, dar dacă nu ai CURAJUL să le pui în practică, ele se vor pierde ușor! Sau vor fi folosite de cei proactivi! A discuta VISELE tale, PROIECTELE de viitor sau IDEILE bune cu persoana NEPOTRIVITĂ, sau în momentul nepotrivit, este calea sigură spre DESCURAJARE! Câte idei geniale au fost impiedicate să iasă la suprafață de către oameni pesimiști, invidioși sau pur și simplu incompetenți? Degeaba ai un prieten bun, dacă el nu are absolut nici o competență în a te încuraja!

Dorința de a face bine

Majoritatea oamenilor din jurul nostru ne vor binele. Atât familia, cât și colegii sau prietenii vor ca să ne fie bine. Mai mult, vor ca ei să fie cei care ne ajută să ajungem la ceea ce CRED EI că este bine pentru NOI! Doar că ABILITĂȚILE și COMPETENȚELE LOR reale în ceea ce privește VISELE noastre sunt adesea foarte reduse. Rezultatul fiind faptul că ei vor încerca să ne IMPUNĂ NOUĂ visele… LOR! Este plină lumea de oameni nefericiți, de cariere ratate, doar pentru că în loc să-și urmeze INIMA, au ascultat de părinți sau au imitat colegii de clasă atunci când și-au ales cariera…

Tu de ce te temi de VISELE tale?

Deseori REPRIMI tocmai aceste vise! Pentru simplul fapt că ele nu se potrivesc cu ANTURAJUL tău! Iar tiparul românesc e ORIENTAT spre A NU IEȘI DIN TIPARE! A te CONFORMA. A face ce fac și alții. Fără a deranja, fără a te face de râs, fără a ieși din cuvântul lor! Un tipar OBEDIENT, ASCULTĂTOR, CONFORMIST. Care nu permitea individului să CREASCĂ peste medie, să IASĂ din mulțime! Orice performanță individuală trebuia PENALIZATĂ! Era singurul mod prin care se putea menține UNIFORMIZAREA necesară orânduirii socialiste! Dacă ai păstrat acest tipar, îți va fi FRICĂ DE PROGRES! Frică de a crește, de a fi criticat sau ridiculizat de alții! Frică majoră de orice eventual eșec!

Cum treci peste fricile induse?

Fricile tale nu sunt ale tale! Sunt dresaje sociale generalizate. Adânc imprimate în subconștientul colectiv al poporului român! Le vei percepe la fiecare persoană din jurul tău de câte ori vei menționa un proiect ambițios! Ți se va repeta obsesiv că nu se poate, că e prea dificil, sau că e mult prea riscant. Fiecare își va expune PROPRIUL său punct de vedere. Propria sa CONVINGERE. Din propriul SISTEM DE VALORI. Doar că o va face sub forma de ADEVĂR ABSOLUT. Ceva de genul: Eu știu mai bine, eu am experiență, eu am văzut. Un fel de EU ȘTIU TOT, TU NU ȘTII NIMIC. O tentativă nereușită de a IMPUNE propriile idei, care ucide din fașă orice dialog. De fapt un MONOLOG prin care ei încearcă să îți IMPUNĂ punctul LOR de vedere. Părerea LOR.

Discuți cu prietenii, sau ai nevoie de psiholog?

Un psiholog bun va fi obiectiv și imparțial. Va asculta proiectele tale, și le veți discuta împreună. Subtil, psihologul va evalua REALISMUL tău, sau după caz, lipsa lui. Apoi, prin întrebări subtile, te va ajuta să privești spre INTERIOR. Să îți redescoperi propriile competențe, abilități și resurse! Ca să fii capabil să găsești SOLUȚIILE potrivite pentru TINE. Fără a te lăsa INFLUENȚAT sau MANIPULAT de „binevoitorii” din jurul tău! Ei au SCOPURILE LOR! Care adesea pot fi complet DIFERITE de ale tale! De aceea ai nevoie de psiholog, nu doar de prieteni!

Cum îmi aleg psihologul?

În același mod în care ar fi bine să îți alegi și prietenii. Pe bază de COMPATIBILITATE (o poți verifica într-o primă discuție GRATUITĂ – clic AICI). Fără compromisuri! Dacă la alegerea prietenilor greșim frecvent, este din cauză că în loc să ținem cont de compatibilitate, ne alegem prietenii dintre colegii de muncă sau vecini! Doar pentru că sunt fizic mai apropiați. Sau ACCEPTĂM în anturaj oameni DEPENDENȚI emoțional, care au EI mare nevoie de noi! Fără să ne poată oferi și EI la rândul lor suportul emoțional de care și NOI avem atâta nevoie! Iar dacă facem confidențe sau ne expunem problemele unor persoane care nu sunt de încredere, vom suferi! De aceea problemele dificile se vor discuta doar cu persoanele care te pot ajuta în mod real! Doar așa vei găsi resursele și soluțiile potrivite pentru tine!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *