DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Cititul ca metodă de asimilare a unor cunoștințe practice

Cititul

Cititul ca metodă de asimilare a unor cunoștințe practice

Cititul nu e suficient! Cu mulți ani în urmă mi-am făcut carnetul de conducere. Și atunci s-a văzut că baza teoretică nu mi-a fost de prea mare folos. Erau multe informații ambigue, neclare sau incomplete. Imposibil de înțeles practic.

În final am învățat să conduc cu instructorul lângă mine. Pas cu pas, în mod practic. Conducând DOAR EU singur! Și având ghidarea discretă atât de necesară!

Cu alte cuvinte, avea dreptate Omraam Michael Aivanhov când spunea că: Noi avem nevoie de cărți vii…

Cititul poate fi util

Însă doar dacă sunt îndeplinite unele condiții de bază. În primul rând este CALITATEA materialului lecturat. Apoi, acesta să fie scris inteligibil. Și pe înțelesul cititorului. Rareori un material scris îndeplinește aceste două trăsături!

Fie este corect din punct de vedere științific, caz în care e plin de termeni specifici domeniului și greu de asimilat, fie e scris simplu, dar e departe de a fi corect și complet!

Iar dacă ceea ce citești nu e autentic, degeaba înveți! Și dacă e material științific, și nu ÎNȚELEGI termenii, vei INTERPRETA eronat ce ai citit!

Cititul e o resursă ieftină și rapidă

Nu este însă și eficientă! Fiind mai degrabă SCURTĂTURA la procesul AUTENTIC de asimilare a unor cunoștințe practice.

Dacă nu ai chef să-ți iei un instructor auto care să te ghideze, poți ÎNCERCA să înveți să conduci doar citind… legislația rutieră. Nu-ți va folosi practic prea mult, dar măcar vei lua sala.

Important e să citești doar materiale de calitate. Adică cele scrise de EXPERȚI în domeniu. Nu orice referire la ceva care te interesează! E plin de persoane care scriu doar ca să se afle în treabă!

Iar dacă ai găsit materialul potrivit, să te asiguri că ești capabil să și ÎNȚELEGI corect termenii de specialitate. Și că INTERPRETEZI corect ceea ce citești,

Cititul poate fi dublat de mentori

Iar dacă te apuci de studiat, citește. Însă asigură-te că măcar 5-10% din TIMPUL alocat cititului unei lucrări valoroase este petrecut cu persoane care deja ȘTIU ceea ce vrei și tu să înveți citind!

Sau mai bine să treci la practică. Și să aplici IMEDIAT ceea ce ai citit! Doar astfel te asiguri că nu vei uita 90-95% din ceea ce ai citit!

Iar păcatul cel mai mare al lecturii este BALASTUL INFORMAȚIONAL. Sau mai bine zis surplusul de informație. Care sufocă efectiv detaliile de care tu ai nevoie!

Iar azi, când TIMPUL e atât de prețios, e important să faci o SELECȚIE. Să alegi corect materialele utile de cele care acum nu îți folosesc.

Memoria ta nu e nelimitată. Și vei ȘTERGE majoritatea informațiilor lecturate. Și atunci e bine să fii SELECTIV. Iar mentorul te va ajuta mult în acest sens! Oferindu-ți strict informația de care ai tu nevoie la un moment dat!

Cititul are valoare dacă e și aplicat în practică

Informația lecturată are ca soartă uitarea. Majoritatea studenților din trecut memorau, apoi ștergeau. Ca să asigure loc pentru informațiile ulterioare.

De unde și dificultatea de a aplica în practică ceea ce s-a citit! Pentru că diferența dintre teorie și practică e enormă!

Doar atunci când pui în practică o ACȚIUNE, și în paralel mai și greșești, înveți cu adevărat!

Și aici ai de depășit blocajul mental (clic AICI) fabricat de societate și sistemul de învățământ, care te-a educat să nu greșești. Și ți-a penalizat orice eroare, cât de mică!

Iar pentru a face acest pas, mentorul e necesar! Rareori cititul singur va demonta cu adevărat niște prejudecăți sau unele TIPARE COMPORTAMENTALE adânc înrădăcinate în mintea ta subconștientă!

Cu asta mă ocup, și aici pe pot ajuta! (clic AICI) Dacă chiar dorești să ai o atitudine eficientă și creativă. Și nu doar să citești despre ceva.

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *