DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Controlul emoţiilor este reţeta fericirii

Controlul emoţiilor

Controlul emoţiilor este reţeta fericirii

Controlul emoţiilor se învaţă uşor şi repede. Dar nu se predă la şcoală. E accesibil oricui îl cere, dacă ştie de la cine să îl ceară! La polul opus stă incapacitatea ta de a controla unele impulsuri, emoţii, stări negative. O avem cu toţii. E un fel de neajutorare învăţată. Iar orice lucru învăţat, dobândit, poate fi şi dezvăţat!

Controlul emoţiilor nu e „rocket science”

Controlul emoţiilor înseamnă un şir de exerciţii simple. Nici pe departe nu e ştiinţă pentru experţi sau genii. Nici măcar pentru psihologi, care şi ei pot cădea uneori victimă incapacităţii lor de a-şi controla emoţiile negative! Poţi să ştii cum să controlezi emoţii, dar uneori să nu aplici în practica de FIECARE ZI ceea ce deja ştii!

E ca şi cum ştiu să merg cu bicicleta, dar pentru că nu am mers de ani de zile, nu am practicat sportul respectiv, aş putea avea reale dificultăţi pe un teren accidentat. Sau pe asfaltul complet neglijat de primăria oraşului în care locuiesc.

Controlul emoţiilor se poate învăţa uşor

Controlul emoţiilor nu se predă la şcoală! Profesorii tăi nu au învăţat nici ei lucruri simple, elementare, de autocontrol. Deci nu îţi pot preda ceva ce ei nu stăpânesc! Iar dacă au avut norocul să înveţe, au oricum obligaţia ca la ore să îţi predea ALTCEVA. Poate matematici superiare, poate chimie organică, istoria antică. Sau geografia unor ţări extrem de îndepărtate, pe care nu le vei vedea niciodată. Focusarea învăţământului pe chestii abstracte, aflate fizic şi spiritual departe de tine, de nevoile tale, îl descalifică total. Iar lucrurile apropiate, chiar interioare, cum sunt sentimentele şi emoţiile, vor fi neglijate total! Cum ţi-ar putea preda cineva ceva ce nu cunoaşte?

Controlul emoţiilor se predă?

Teoretic da. Orice psiholog bun, psihoterapeut sau medic psihiatru care dispune de suficient timp îţi poate oferi câteva tehnici de autocontrol emoţional. Uneori, aceştia o fac doar în cazul pacienţilor care au căzut rău de tot în depresie. Uneori până la nivelul la care aceste tehnici NU LE MAI SUNT DE NICI UN FOLOS! Când ajungi prea jos, e posibil să nu mai găseşti resursele necesare ca să te implici. Şi mai ales să participi activ la procesul de autocotrol. Care necesită să înveţi, să experimentezi şi apoi să şi aplici în practică exerciţiile necesare! Aşa că vei prefera adesea calea (aparent) mai uşoară. Adică medicaţia gratuită care ascunde, adesea temporar, simptomele. Atâta timp cât e luată cu regularitate. Adică toată viaţa de acum încolo! Cu efectele adverse aferente (somnolenţă, confuzie mentală, izolare socială, alte boli datorate abuzului de medicamente).

Controlul emoţiilor face diferenţa?

Da, controlul emoţiilor face diferenţa dintre o viaţă haotică, lăsată la voia întâmplării, şi una organizată, coerentă şi focusată pe scopurile tale. Însă e greu de imaginat cum arată această diferenţă! Deoarece de regulă te afli într-o anumită parte a baricadei. Şi rareori îţi poţi imagina cum arată cealaltă parte. La fel ca în metafora cu râul:

Pe malul drept al râului e deşert, e sărăcie, e nisip şi secetă. Acolo locuieşte multă lume săracă, lipsită de speranţă. Însă pe malul stâng e verdeaţă, belşug, livezi cu pomi fructiferi. Câţiva oameni, foarte puţini, locuiesc şi acolo. Ei trăiesc bine. Şi îşi invită semenii de pe malul secetos să vină la ei. Le fac insistent semne, îi strigă, le oferă bunăstarea lor. Însă cei de pe malul drept sunt captivi în propria lor stare. Nu doresc să treacă râul. Le este frică. Nici nu ştiu măcar să înoate, iar a învăţa să înoţi li se pare un efort prea dificil, şi prea îndelungat. Prea puţini reuşesc să se aventureze în apa râului! Iar cei care totuşi găsesc resursa de curaj şi care o fac, constată cu surprindere că apa le ajungea doar până la genunchi!

Controlul emoţiilor tale este responsabilitatea ta!

Tu eşti dispus să înveţi câteva exerciţii simple pentru controlul emoţiilor tale? Eşti dispus să îţi oferi TIMPUL necesar pentru a face acest EFORT atât de important pentru tine? Ai conştientizat deja că din toate investiţiile financiare posibile azi, cea în autocontrolul tău emoţional îţi poate aduce cea mai mare dobândă? Iar asta de-a lungul întregii tale vieţi de acum încolo! Dacă eşti hotărât să îţi asumi această responsabilitate, hai să începem!

Prima şedinţă ONLINE o ofer GRATUIT, oricui o cere! Şi ştiu bine că o cere doar persoana care e conştientă că are nevoie de acest autocontrol emoţional. Prin care îşi poate redobândi puterea interioară! (click aici pentru prima şedinţă gratuită online)

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *