DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Cryptomonedele sunt simple emoții!

Cryptomonedele

Cryptomonedele sunt simple emoții!

Cryptomonedele sunt de fapt emoții, exprimate prin VALORI atribuite unor bani virtuali. Valoarea lor se exprimă prin ÎNCREDERE, și moartea lor va fi exprimată prin FRICĂ. Nici o legătură cu economia mondială. Totul e generat de binecunoscuta lege a CERERII ȘI OFERTEI. Dacă lumea vrea să CUMPERE, prețurile cresc, iar dacă lumea vrea să VÂNDĂ, prețurile scad. La fel e la ORICE produs, inclusiv la IMOBILIARE.

Cât valorează un apartament?

Același apartament, făcut din aceeași cărămidă, se scumpește sau se ieftinește în funcție de DORINȚA oamenilor de a-l cumpăra, sau de a-l vinde. Dacă se dau credite, și numărul cumpărătorilor CREȘTE (fie și artificial), se dublează sau se triplează prețul apartamentelor. Fără legătură directă cu costurile de construcție ale lor. Când cei cu credite sunt puși în situația de a nu mai putea plăti rate (tăiere de salariu, șomaj), și apartamentele se scot la licitație, supraoferta poate duce la prăbușirea prețurilor lor! La fel, deschiderea unei fabrici care face angajări va duce la creșterea prețurilor în zonă. Iar închiderea aceleiași fabrici va determina oamenii rămași fără slujbe să plece spre alte zări, prețurile scăzând.

Suntem maimuțe care imită sau oameni raționali?

Oamenii au rațiune pentru a cântări, a încerca să fie logici, a analiza informații și a lua DECIZII pe baza lor. Animalele sunt mai simple și mai pragmatice, ele urmează TURMELE. Turme conduse de LIDERI, mai agresivi și dominanți. Un animal de turmă nu mai trebuie să-și bată capul cu protecția propriei sale vieți, atâta timp cât e într-o turmă și urmează animalul puternic din fruntea haitei. Deciziile le ia doar liderul haitei, și restul turmei își pune viața în joc urmând acest lider. Omul e și el, comportamental vorbind, tot un animal. Mai ales că resursa lui cea mai de preț, gândirea rațională, este ANULATĂ de propaganda agresivă a liderilor disfuncționali, care îi adesea conduce spre mizerie și sărăcie.

Cryptomonedele – de la extaz la agonie

Cum era cândva și FNI-ul. Lumea CREDEA cu tărie în sistemul respectiv, și investea deoarece își simțea banii în siguranță. Plus că creșterea valorii unității de fond era mare! În momentul spargerii bulei, valoarea unității de fond a dispărut complet în câteva zile! Zvonul că valorile unității sunt FICTIVE  a dus la dorința de retragere a banilor, și valoarea unității a ajuns rapid la zero absolut. Sentimentul POZTIV de siguranță, încredere și câștig a adormit orice VIGILENȚĂ. Însă a fost rapid înlocuit cu o emoție OPUSĂ: FRICA! Nesiguranța, neîncrederea, angoasa, disperarea, au SCHIMBAT extrem de rapid VALOAREA.

Valoarea este ceva relativ!

Presupunem că te îndrăgostești de o blondă superbă, și decizi să te căsătorești cu ea. Arată bine, e inteligentă, are studii și ținută business. Ai perfectă încredere în ea, și te simți fericit. Ești în stare să-ți dai viața pentru ea. Sentimentele tale sunt pozitive 100%. Încrederea ta e maximă. Apoi, afli într-o zi că a devenit narcomană, și că atunci când rămâne fără droguri, oferă sex total neprotejat și necondiționat oricărui boschetar care e dispus să-i dea o țigară cu drog. Primești chiar o înregistrare relevantă în acest sens, și confirmarea unor martori în care ai încredere totală.  Întreg sistemul tău de valori se schimbă în câteva secunde. După șocul inițial, apare neîncrederea, frica, chiar GROAZA, și sentimentele tale se modifică radical. Valoarea ei în ochii tăi s-a schmbat definitiv. La fel e și cu cryptomonedele.

Cryptomonedele au valoare bazată pe tine

Tu ești cel care CREDE în ele și în puterea lor. Și CREDINȚA ta te determină să investești în ele. Cu cât credința ta e mai puternică, mai neclintită, cu atât vei investi MAI MULT în cryptomonedele preferate, și cu atât CHIAR TU le sporești valoarea. Oarecum artificial. În momentul în care FRICA de pierdere pune stăpânire pe tine, vei DORI mult să VINZI monedele, să le schimbi. Încrederea ta este ÎNLOCUITĂ de sentimentul de frică, și scopul vieții tale pare a fi să scapi de cryptomonedele din portofelul tău virtual. Fapt care determină SCĂDEREA valorii lor! Important e NUMĂRUL celor care au ÎNCREDERE, și al celor cărora le ESTE FRICĂ! Acolo se determină cursul de schimb.

Când toți cumpără… şi redevin vânzători peste noapte

Când întregul sistem propovăduiește ceva, și lumea CREDE în el, nici nu mai contează absurditatea lui. Vezi regimurile naziste, staliniste sau dicatura ceaușistă. Un sistem imens de manipulare și propagandă te obliga literalmente să crezi că trendul e favorabil. Ceaușescu era „cel mai iubit fiu al poporului”, pentru ca după o săptămână să devină cel mai tiranic dictator. Emoția falsă, INDUSĂ de propagandă, a fost FOARTE RAPID ÎNLOCUITĂ de REPULSIA autentică. Devenită brusc legală. În lipsa propagandei oficiale, care să INDICE omului direcţia în care să gândească, sentimentele reprimate ies la suprafaţă.

Monedele reprezintă ceva concret

O monedă poate avea la bază rezerve de aur, investiții în economie, resurse naturale și tezaure ale unor state. Sau se poate baza pe CREDINȚA iluzorie că acestea există undeva. În lipsa lor, moneda NU ARE ACOPERIRE. Leul, spre exemplu, se bazează în acest moment pe un sistem numit stat. Care GARANTEAZĂ valoarea sa. Hârtiile de valoare numite bancnote pot fi acoperite de bunurile pe care STATUL ROMÂN le deține. Inclusiv, sau mai ales tezaurul țării, format din peste 100 tone de aur de 24 de carate. Plus un SISTEM bazat pe impozite, taxe și o economie cât de cât funcțională. E suficient ca să apară o lege care dezechilibrează puțin sistemul (de exemplu creșterea taxelor), și valoarea monedei pe piață să SCADĂ. Sau să crească dacă economia merge mai bine. Crește și CREDINȚA în ea.

Hârtia de valoare are în spate un sistem

La bursă, se cumpără sau se vând hârtii de valoare. Care deși nu sunt monede, și nu sunt garantate de stat, au ACOPERIRE prin SISTEMUL din spatele lor. Sistemul e de regulă o firmă, o fabrică, o invenție valoroasă și un grup de specialiști, manageri și angajații lor. Performanța lor ECONOMICĂ determină creșterea sau scăderea valorii lor! Dacă firma merge bine, oamenii vor investi în ea. Și invers, vor vinde tot dacă performanța dă rateuri.

Cryptomonedele sunt în realitate o ficțiune propagandistică

Cryptomonedele nu au nimic din toate astea. Nici un gram de aur, nici un stat și nici un guvernator care să își asume riscuri. Singura bază care le dă valoare este o CERERE pentru ele. Bazată pe o CREDINȚĂ că vor CREȘTE! Iar pronosticul creșterii lor este bazat pe faptul că au crescut și ieri! Dacă luna trecută au crescut, înseamnă că și luna viitoare vor crește LA FEL. E o PRESUPUNERE fără nici un suport real. E ca și cum aș spune că dacă de o săptămână NU PLOUĂ, nu are nici un rost să-mi au umbrela, deoarece nici săptămâna asta nu va ploua deloc. O SUPOZIȚIE bazată mai mult pe EXPERIENȚA DIN TRECUT decât pe REALITATEA OBIECTIVĂ.

Cryptomonedele și modul în care tu te raportezi la ele

Dacă tinzi să crezi NECONDIȚIONAT în cryptomonedele de pe piață, și ai investit bani în ele, ești probabil un simplu follower. Asemănător ca mod de a funcționa cu al animalului de turmă care nu are nevoie să gândească ACUM. Nu îl interesează decât momentul acesta. Fără capacitatea de PREVEDERE, de ANALIZĂ a unei informații. Un jucător, dependent de EMOȚIA pe care ți-o dă MIRAJUL câștigului ușor. Vrei să PRIMEȘTI VALOARE, fără însă a oferi nimic în schimb! Violând legile naturii, și echilibrul tranzacțional dintre  A DA, A CERE, A PRIMI și  A REFUZA. Trăiești cu impresia falsă că MERIȚI mai mult doar pentru că tu ai ASCULTAT de un guru. Și OBEDIENȚA ta se cere răsplătită cu câștiguri mari. În timp ce alții s-au informat temeinic și au decis diferit. Ei vor rămâne săraci ]n viziunea ta, deoarece au refuzat să se supună haitei și tendințelor autodistructive ale ei. Tu ce decizi? (clic AICI)

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *