DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Cum va merge afacerea ta?

Afacerea ta

Cum va merge afacerea ta?

Afacerea ta reflectă starea ta. Nivelul tău real de inteligenţă emoţională. Abilitatea de autocontrol şi persuasiune asupra altora. Arta de a relaţiona, de a conduce, de a planifica pe termen lung, toate se reflectă în afacerea ta. Prea puţin contează domeniul ales de tine. Deciziile tale se văd în creşterea cifrei tale de afaceri şi a profitului. Restul sunt poveşti, justificări sau scuze despre economie, sistem sau greutăţile aferente crizei.

Afacerea ta este despre tine

Tu eşti cel care o conduce, adică factorul de decizie. Şi orice decizie greşită va avea consecinţe! Deci se va reflecta în afacerea ta! Deci abilitatea ta de a lua decizii corecte, starea ta în momentul luării unor decizii, sunt factorii care contează! O creştere a afacerii arată decizii corecte, şi o scădere arată decizii eronate. E ca la jocul de şah, nu poţi juca la întâmplare, şi să câştigi mereu doar pentru că ai noroc! Iar pentru a fi capabil să analizezi FIECARE decizie, ai nevoie de ECHILIBRU. Atât în profesie, cât şi în viaţa personală. Altă soluţie nu există!

Afacerea ta e administrată de tine

Dacă administrarea se face corect, ea creşte indiferent de alţi factori! Prea putin contează dacă o administrezi singur, sau ai administrator angajat. Cazul ideal e ca deciziile importante să fie luate în grup, de comun acord. Mai multe minţi care lucrează în sinergie pot vedea mai bine situaţia. Iar erorile de percepţie şi distorsiunile se mai atenuează! Din păcate, prea puţini administratori de firmă acceptă să se consulte cu alte persoane. Chiar dacă acestea sunt experţi în domeniul lor! Dorinţa de a avea puterea şi de a fi factorul de decizie joacă feste chiar şi celor mai bine pregătiţi oameni! Însă sfatul experţilor ar fi bine să cântărească mult la fiecare decizie importantă!

Afacerea ta eşti chiar tu privit în oglindă!

Am văzut multe afaceri aflate în impas datorită stării negative a proprietarului. Adesea, un divorţ, un conflict sau o pierdere a unei persoane dragi duce la schimbarea stării mentale. Fapt urmat de o scădere a capacităţii de concentrare asupra afacerii. Consecinţele apar imediat! Chiar dacă efectele devin vizibile mai târziu! E exact la fel ca la şoferi! Prea puţin contează vechimea şi experienţa! Dacă eşti foarte obosit, sau supărat, sau te cerţi cu cineva poţi deveni uşor pericol public! Să nu mai vorbim de consumul de alcool, medicamente sau substanţe interzise! Orice scădere a capacităţii TALE de gândire limpede se va regăsi în afacerea ta!

Afacerea ta poate creşte!

Odată cu regăsirea echilibrului tău, afacerea ta îşi poate reveni. Iar echipa este cea cu ajutorul căreia regăseşti capacitatea de a lua decizii corecte. E vorba de un întreg proces de triere a unor informaţii. Concomitent cu evitarea unor distorsiuni bazate pe emoţii negative sau frici. O emoţie negativă sau o convingere falsă, adesea negativă, va fi ca o frână! Însă ea aparţine unui om, şi nu întregii echipe. Şi nici experţilor independenţi! Pe care îi poţi folosi ca principală resursă de creştere! Un om poate greşi cu mare uşurinţă, însă un grup de persoane detaşate emoţional se poate concentra mai bine asupra problemei!

Eşti pregătit pentru a porni afacerea ta?

În afaceri, nimeni nu este pregătit când porneşte. Puţini şi-au imaginat viaţa lor în afara statutului de simplu angajat. Aşa au fost vremurile, şi în această direcţie te-a educat societatea, familia, şcoala. Aşa că decizia de a deschide o afacere este ceva nou. Ceva complet diferit de setările tale mentale. De unde şi reţinerile în a porni pe acest drum. Iar când porneşti, ai în vedere competenţele tehnice existente. Însă afacerea ta necesită, pe lângă aceste competenţe, şi abilităţi în promovare, vânzare, relaţii cu clienţii! Adică un MARKETING eficient. Altfel, nu contează cât eşti de bun, dacă lumea nu ştie că exişti! Aici este loc de creştere, şi indiferent de domeniu în care activezi, ai nevoie de un proces CONTINUU de pregătire.

Afacerea ta îţi schimbă mentalitatea!

A face marketing înseamnă a explica şi altora că afacerea ta există, şi că le poate fi LOR foarte utilă! Înseamnă a le explica oamenilor ce BENEFICII pot avea dacă apelează la tine. Adică să le CERI efectiv să testeze şi să cumpere produsele sau serviciile tale! Aici intervine blocajul mental. Ai fost învăţat să te mulţumeşti cu puţin. Să fii cât mai modest, mai aliniat cu ceilalţi. Şi pe cât posibil să treci neobservat. Fără să ceri vreodată ceva de la cineva! Acum, că ai decis să porneşti afacerea ta, ai de resetat acest tipar dezadaptativ. Ai de promovat imaginea firmei tale şi produsele oferite. Inclusiv, sau mai ales BENEFICIILE pe care clienţii le pot primi!

Cu alte cuvinte, e nevoie să comunici, să te faci vizibil, şi să ceri celorlalţi să aibă încredere în tine, în afacerea ta, în produsele şi serviciile tale. Iar acestea presupun o schimbare majoră în modul tău de a gândi. Va fi nevoie să ceri, în loc să aştepţi pur şi simplu să primeşti de la stat. Atunci vei realiza unde este puterea ta interioară, care va promova afacerea ta! Eşti pregătit să o recuperezi? Poţi să o ceri acum chiar AICI!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *