DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

De ce suntem ușor de manipulat?

usor de manipulat

De ce suntem ușor de manipulat?

Suntem ușor de manipulat pentru că nu suntem capabili să filtrăm corect informația. Creierul are nevoie de TIMP și EFORT pentru a se achita corect de această sarcină. Încă din secolul XVII Spinoza spunea că noi mai întâi preluăm o informație cu titlu de adevăr absolut, și abia apoi o analizăm critic pentru a constata dacă e adevărată sau nu. Astfel că mai întâi CREDEM informația, imediat ce am reușit să o înțelegem! Abia apoi facem o analiză critică a credibilității ei. Dacă o mai facem…

Când uităm să filtrăm informația?

Dacă primim o informație, o înțelegem, și o asimilăm sub formă de adevăr. Apoi ne pregătim să o analizăm din punct de vedere critic. Pentru a descoperi valoarea ei, și adevărul conținut de ea. Însă acest al doilea pas necesită TIMP. În care alocăm EFORT MENTAL. Dar trăim în secolul vitezei, și al unui continuu bombardament informațional! Astfel că lipsește adesea tocmai TIMPUL necesar ANALIZEI CRITICE. Iar în lipsa acestui important TIMP, nu mai alocăm EFORTUL MENTAL necesar analizei critice a informației. Care rămâne stocată în mintea noastră ca fiind… adevărată! De aceea suntem ușor de manipulat de către știrile TV! Ele nu au voie să lase NICI O SECUNDĂ liberă, ca să nu permită și ANALIZA CRITICĂ a știrii de către cei care o primesc!

Când ne este lene, suntem ușor de manipulat

Comoditatea te poate face să omiți analiza critică a informației. E mai simplu să accepți o știre ca fiind corectă, decât să faci un efort mental pentru a o analiza temeinic! Dacă NUMĂRUL de știri care vin este PREA MARE, iar ritmul lor prea alert, evident că vei obosi repede. Iar efortul mental necesar va fi enorm. Vei renunța ușor la el, preferând să crezi tot ce auzi! Deci dacă ești leneș, devii foarte ușor de manipulat!

Suntem prea grăbiți!

Dacă suntem grăbiți mereu, TIMPUL pentru a face analiza critică a informației este tot mai limitat! Iar dacă nu alocăm TIMP, vom fi tentați să credem fără să mai analizăm ceea ce auzim! Cu cât alocăm mai puțin timp, cu atât analizăm mai superficial ceea ce tocmai am primit. Pentru că avem prea puțin TIMP, suntem ușor de manipulat! Până la nivelul la care ne mințim singuri. Pentru că rămânem blocați la nivelul unor informații depășite, care și-au pierdut valabilitatea!

Curiozitatea e soluția!

O persoană curioasă va fi totodată deschisă la nou. Fiind mult mai capabilă să facă o analiză critică a ceea ce aude sau vede! Curioșii au o atitudine proactivă! Noi suntem ușor de manipulat dacă păstrăm atitudinea PASIVĂ. Deci totul ține de ALEGEREA nostră privind MODUL în care prelucrăm informațiile. Adesea, rolul meu este să stimulez curiozitatea, astfel încât tu, ca și client al meu, să fii foarte motivat să aloci TIMP analizelor critice ale faptelor auzite sau observate. Se va schimba întreaga ta perspectivă asupra propriei tale vieți! (clic AICI)

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *