DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Educarea emoțiilor este complet diferită de pregătirea profesională!

Educarea emoțiilor

Educarea emoțiilor este complet diferită de pregătirea profesională!

Educarea emoțiilor necesită alt PROCES. Și alți profesori. Deoarece este ceva complet diferit de PREGĂTIREA PROFESIONALĂ!

Educarea emoțiilor ca perioadă de timp

Educarea emoțiilor se face începând cu primele MINUTE de viață! Și se continuă TOATĂ VIAȚA! Iar asta nu are legătură cu PROFESIA. Și nici cu pregătirea universitară pentru ea!

O singură TRAUMĂ puternică din copilărie, sau mai multe traume mai mici, dar prost gestionate lasă urme. Și provoacă suferințe enorme.

Iar urmările lor nu dispar dacă persoana devine jurist, patron, director, medic sau psiholog! Obținând o diplomă sau un venit care confirmă acest statut social!

Educarea emoțiilor ca mecanism

Capacitatea de a GESTIONA corect EMOȚIILE, stările și echilibrul este complet diferită de ASIMILAREA unor materii sau cunoștințe tehnice de specialitate!

Un medic sau un psiholog pot ÎNȚELEGE mecanismele unor traume. Însă acest lucru NU REZOLVĂ aceste traume la ei!

În mod asemănător, un expert în teoria funcționării motoarelor Diesel ar putea să nu fie capabil să-și repare SINGUR motorul! Deoarece el doar ÎNȚELEGE mecanismul său de funcționare! Fără a fi capabil să-l desfacă, de exemplu!

Educarea emoțiilor ca necesitate

Adesea, un DEZECHILIBRU emoțional necesită un mecanism de COMPENSARE. De ÎNLOCUIRE a vindecării traumei cu o AMBIȚIE puternică. Orientată spre realizarea MATERIALĂ sau PROFESIONALĂ!

Mulți experți, medici, avocați, psihologi sau profesori universitari au la baza pregătirii lor o NEVOIE  de VINDECARE. Uneori dusă la extrem!

Sau mai bine zis, PREGĂTIREA lor profesională e doar un SUROGAT. Menit să ATENUEZE, temporar, urmările TRAUMELOR sufletești.

Educarea emoțiilor ca ILUZIE

Multă lume consideră că dacă există o DIPLOMĂ sau o PROFESIE bine remunerată, s-a rezolvat ORICE PROBLEMĂ! Nimic mai eronat!

În realitate, succesul profesional sau material NU REZOLVĂ problemele emoționale. Ci mai degrabă le AMPLIFICĂ! Împiedicând persoana să aloce TIMPUL necesar autovindecării!

Iar REUȘITELE profesionale sau materiale sunt adesea doar REFULĂRI. Sau FUGĂ DE REALITATE! Pentru a nu aloca TIMP procesului de CONȘTIENTIZARE.

Scufundarea în ILUZIE e dificilă. Necesită ABATEREA ATENȚIEI de la traumă și urmările ei. Și focalizare pe ALTCEVA. Pe orice altceva!

Și de la această FOCALIZARE EXCESIVĂ vine și succesul profesional! Un om realizat poate fi de fapt o persoană obsedată de o iluzie. Care necesită muncă ÎN EXCES pentru a se menține scufundat în ea!

Educarea emoțiilor ca SOLUȚIE

Soluția bună este și SIMPLĂ. Însă necesită niște pași. Care se fac în TIMP. Și care necesită un EFORT DEDICAT căutărilor. Și o ATENȚIE îndreptată spre INTERIOR.

De regulă, excesul de muncă și succesul profesional se bazează pe o FOCALIZARE puternică spre EXTERIOR. Ca de exemplu pe NEVOILE ALTORA.

Prețul plătit este IGNORAREA nevoilor PROPRII. Până la nivel de UZURĂ permanentă. Și autosabotare dusă la extrem!

Iar SUFERINȚA tot mai greu de SUPORTAT face parte din REZOLVAREA problemei. Fiind singura care te poate opri din alergare. Și reorienta spre TINE.

Educarea emoțiilor ca proces

Nu există SFATURI care te pot ajuta. Ci un PROCES meticulos, îndelungat și focalizat de AUTOCUNOAȘTERE. Care nu e la îndemâna oricui.

Majoritatea celor care AU NEVOIE de acest proces îl EVITĂ! E paradoxul specific speciei umane! Așa cum majoritatea celor înfometați evită… MUNCA! De parcă nu ar ști că aceasta le poate rezolva PROBLEMA!

Locuri de muncă există, mâncare ieftină la fel. Dar în paralel există și mulți oameni înfometați! Care sunt CONVINȘI în sinea lor că munca lor nu are valoare/ Sau că nu va fi plătită. Și atunci nu o mai prestează!

Procesul de autocunoaștere și dezvoltare personală e accesibil oricui. Azi există terapeuți care îl pot FACILITA. Și pe rând, oamenii îl accesează. Pe măsură ce li se dă acces la poarta de intrare spre… PROPRIA persoană!

Educarea emoțiilor ca posibilitate

Recunosc, procesul e unul mai sinuos. Nu ajunge nici pe departe să poată fi ÎNLOCUIT de un sfat, de vreo carte sau de un curs audio/video.

Singurele cărți utile sunt cărțile vii. Așa spunea Aivanhov, un lider spiritual bulgar. Adică facilitatorii procesului sunt OAMENI, nu mașini.

Va mai trece mult până când OMUL va fi înlocuit de mașini sau sisteme inteligente în unele domenii. Dar în altele INTERACȚIUNEA interumană nu poate fi ÎNLOCUITĂ!

Lucrez personal, ore în șir, luni la rând, cu FIECARE persoană care a făcut ALEGEREA să-și acorde o șansă pentru educarea emoțiilor sale.

Mai mult, ofer GRATUITATE la prima interacțiune! (clic AICI dacă dorești o primă discuție gratuită).

Pentru că știu că majoritatea persoanelor care VOR să pornească acest PROCES nu au DETERMINAREA, HOTĂRÂREA sau consecvența necesară. Și că șansele de a continua procesul sunt de doar circa 10-20%!

Hai să vorbim! Să vedem dacă ești printre ambițioșii care vor să echilibreze propriile emoții și stări!

 

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *