DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Eșecul face parte din viața ta și îți e necesar!

Eșecul

Eșecul face parte din viața ta și îți e necesar!

Eșecul doare! Și din acest motiv îl respingem! Fără să ne gândim nici o clipă la rolul său didactic! La faptul că e motorul care ne mobilizează! Dacă totul ar fi perfect în viața ta, te-ai demobiliza! Iar faptul că ai de depășit provocări te stimulează!

Eșecul în sport

Imaginează-ți cariera unui sportiv de top. Devino conștient că a pornit de la zero. Și că de-a lungul carierei sale a avut eșecuri repetate! Că s-a făcut de râs, că a compromis echipa, și a ratat ocazii sau meciuri importante! Însă a ajuns acolo unde este pentru că NU A RENUNȚAT!

Eșecul a făcut parte din viața sa, și l-a stimulat să se antreneze cu mai multă ambiție! Durerea provocată de eșec poate lăsa urme adânci. Și te provoacă să te autodepășești!

Eșecul în sănătate

De-a lungul vieții, pot să apară afecțiuni, boli sau accidente care lasă urme serioase. Multe persoane aleg să ACCEPTE eticheta de bolnavi, să se identifice cu boala lor, și să devină victimele unui sistem medical bazat pe cronicizarea bolilor, și tratarea lor continuă și ineficientă. Convingerea lor că doar medicul îi vindecă, și că medicamentele sunt strict necesare devine profeție auto-împlinită.

Puțini oameni sunt dispuși să înfrunte eșecul. Și să facă EFORTURI majore de a CĂUTA SOLUȚII. Adesea, persoanele ambițioase descoperă tratamente alternative, moduri de viață sănătoase și echilibrate, și dezvoltă mecanisme de COMPENSARE a eșecului. O atitudine proactivă, studiu, și o alimentație echilibrată, exerciții fizice, utilizarea unor exerciții sau metode practice de gestionare a stresului poate duce la creșterea calității vieții lor! Astfel, multe boli se pot depăși, învinge, sau măcar pot fi gestionate mai bine.

Personal, cunosc multe cazuri de persoane mai puțin favorizate, care totuși excelează în carieră și viața personală, în ciuda faptului că sunt afectate de diferite probleme de sănătate! Atitudinea lor, dorința de a se confrunta cu eșecul, și a depăși problema duce adesea la găsirea unor soluții miracol!

Eșecul în viață

Puțini oameni vor să accepte că eșecul, odată depășit, te călește! Și că face parte din joc! În toate culturile, la toate popoarele, de-a lungul istoriei, procesul de maturizare era marcat de tinerii bărbați prin trecerea unor probe și depășirea unui eșec! Iar victoria în acest proces marchează faptul că s-a depășit copilăria, și s-a intrat în stagiul de adult.

Confruntarea cu eșecul face parte din noi! Și este un lucru normal și absolut necesar! Eșecul ne furnizează sentimente de frustrare, care generează AMBIȚIA necesară pentru a-l depăși! Iar depășirea unor eșecuri repetate te călește! Și îți dă acel sentiment de ÎNCREDERE în propria persoană de care ai atâta nevoie!

În urma eșecurilor REPETATE, STIMA DE SINE se poate prăbuși, sau, după caz, se poate dezvolta! În funcție de tendința ei, se vor prefigura viitoarele eșecuri, sau viitoarele victorii! Testând stima de sine a unei persoane, putem face unele predicții cu privire la atitudinea acestor persoane în viitor!

Eșecul în carieră

În sistemele egalitare, cariera era văzută ca o stagnare. Însă accesul la o profesie importantă era presărat cu examene dure, confruntarea cu profesori devianți, zbiri, și cu numeroase eșecuri artificial induse! Așa că în ciuda pretinsului egalitarism, majoritatea celor care doreau o slujbă caldă se confruntau în mod repetat cu eșecul! Însă după depășirea momentelor critice, și obținerea unui post călduț, se credea că acesta e pe viață.

În era tehnologiei, piața forței de muncă e afectată de automatizare, informatizare și progres tehnologic. Slujbele devin volatile, unele profesii dispar, și altele noi apar peste noapte! Pierderea slujbei e ceva obișnuit, face parte din sistem! Însă credințele învechite, disfuncționale, ale celor educați în alt sistem pot juca feste! Progresul e perceput ca un eșec adesea!

Percepția șomajului ca pe un eșec imposibil de depășit duce la un blocaj mental care împiedică recalificarea! Iar incapacitatea de a trece peste eșecuri duce la ratarea a numeroase oportunități de creștere!

Eșecul în afaceri

Majoritatea afacerilor vor da faliment în mai puțin de cinci ani! Iar antreprenorii de succes ajung acolo după ce au înregistrat eșecuri dureroase cu cel puțin alte 2-3 firme! Abia după ce suportă durerea înfrângerii, antreprenorii devin precauți și se pregătesc temeinic pentru a depăși eșecul!

Problema este că puțini oameni sunt dispuși să repete experiența! Adesea, un prim eșec în afaceri duce la pierderea unor mari sume de bani, a unor imobile ipotecate și chiar a credibilității personale! Însă cea mai mare pierdere care poate avea loc este pierderea STIMEI DE SINE. Care e fundația pe care s-ar putea construi următoarea afacere de succes!

Deloc întâmplător, oamenii de afaceri de succes reușesc să păstreze un nivel ridicat al stimei de sine, INDIFERENT de durerea generată de eșecurile din trecut!

Iar persoanele care confundă trecutul cu viitorul, care generalizează, și cred că un eșec este permanent, nu au ce căuta într-un mediu competitiv, antreprenorial. Și se refugiază în slujbe călduțe, menite să le protejeze și menajeze neputința.

Eșecul în relații

În ciuda faptului că e cea mai răspândită formă de eșec, nu suntem educați să o acceptăm. Mai ales pentru faptul că o PERCEPEM ca fiind și cea mai dureroasă înfrângere! Puțini oameni ACCEPTĂ că este necesar să TRIEM, să selectăm atent și să alegem partenerul POTRIVIT dintr-o mulțime de încercări nereușite!

Statisticile spun că avem un grad ridicat de compatibilitate cu doar 2% din persoanele cu care interacționăm! Dacă gândim logic, rațional, și facem un simplu calcul aritmetic, înțelegem imediat de ce 49 de relații din 50 nu vor funcționa! Și că pentru a găsi un partener de viață e nevoie să CUNOAȘTEM uneori câteva zeci de persoane!

Dacă alegem, mai ales în adolescență, un partener numai după gradul de atracție fizică, avem 98% șanse să experimentăm încă un eșec!

Problema majoră este că DUREREA percepută că ar apare, cauzată de o eventuală despărțire, ne determină adesea să rămânem BLOCAȚI în relații cu grad redus de COMPATIBILITATE!

Dacă acceptăm eșecul profesional sau material ca pe o chestiune karmică, greu de controlat, ca pe un destin inevitabil sau ca pe un ghinion, eșecul într-o relație de cuplu este PERCEPUT, eronat, ca fiind o RUȘINE. Iar frica de gura lumii, de critica familiei, sau de ACCEPTAREA necondiționată a eșecului ne poate determina să ne comportăm IRAȚIONAL. Refuzând să depășim cercul vicios.

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *