DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Jocul adevărului şi psihoterapia

Jocul adevărului

Jocul adevărului şi psihoterapia

Jocul adevărului este prezent în şedinţele de psihoterapie. Deoarece la originea suferinței sufletești stau minciunile pe care alții ni le-au spus, și noi le-am crezut. Apoi ni le-am repetat până am ajuns să le și credem. Derapând astfel într-o realitate paralelă, o adevărată iluzie pe care încă ne străduim să o credem! În ciuda faptului că noi, în interior, suntem conștienți că ne auto-alimentăm minciunile.

Jocul adevărului împotriva minciunii

Lipsa de sinceritate stă la baza suferinței. Iar cauzele ei sunt multiple. Fie vrem să protejăm alte persoane, fie ne automințim că lucrurile se vor regla de la sine, fie vrem să facem bani mai mulți. Mereu vom găsi scuze, și ni le vom autoadministra ca fiind adevăruri absolute, deși în adâncul sufletului nostru nu le credem! Vom promova la nivel rațional minciuni confortabile, menite să ne aducă avantaje. Sau să ne protejeze temporar de suferință. Însă chiar dacă mințim cu seninătate, suntem conștienți de asta! Iar conflictul interior generat de o minciună autoadministrată ne secătuiește de energie!

Jocul adevărului și omisiunile

Omisiunile sunt tot o formă de lipsă a onestității. Ascunderea adevărului pare a fi, la prima vedere, mai puțin împovărătoare decât minciuna. Plus că le scuzăm adesea, pretinzând că astfel menajăm alte persoane. Însă consecințele acestui tip de minciună prin omisiune pot fi uneori la fel de grave! În plus, acest tip de ascundere a adevărului este și mai greu de recunoscut, deoarece este combinat cu adevăruri evidente! Se spune în acest caz că folosim cuvintele pentru a ascunde faptele!

Adevărul e periculos

În societățile totalitare, a spune adevăruri incomode era similar cu a fi iresponsabil. Însă în sistemul democratic, a avea curajul de a exprima adevăruri incomode poate fi un mod de funcționare util. Dar niciodată simplu. A se reține că până și omiterea unor elemente este tot o formă a nesincerității! Așa că echilibrul între adevăr și menajarea altora de incomoditatea lui este o adevărată artă. Asemănătoare mersului pe sârmă. Însă oamenii deschiși, sinceri, se simt mai liberi fie și datorită faptului că nu se împovărează inutil cu minciuni. Astfel, ei găsesc deschiderea necesară pentru a se ancora mai puternic în realitatea obiectivă.

Jocul adevărului te sperie?

Este normal să fie așa. Provii dintr-o societate în care un adevăr, în urmă cu doar 60 de ani, era echivalent cu deportarea. În cultura bunicilor și părinților tăi frica este încă vie. Dar acum ai datoria de a te elibera, de ați regăsi PUTEREA INTERIOARĂ, dacă ai destul curaj pentru asta (clic AICI). Ar fi lipsit de sens să porți, toată viața, poverile trans-generaționale care nu-ți mai aparțin. Ai de făcut o ALEGERE importantă. Ai de optat între a păstra tiparul împovărător dobândit în copilărie și între timp expirat, sau a descoperi normalitatea din societatea actuală. În care minciuna nu se mai justifică în totalitate, fiind mai degrabă o opțiune a celor cu probleme comportamentale și lipsă de caracter.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *