DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Oare suntem toţi nebuni?

Oare suntem nebuni

Oare suntem toţi nebuni?

Fără să fim toţi bolnavi clinic, sau cu afecţiuni mentale genetice grave, suntem totuşi disfuncţionali într-o mare măsură. Iar obsesia cu care negăm propria ignoranţă indică un oarecare masochism. Ştim că funcţionăm defectuos, vedem asta zilnic, din propriile acţiuni, însă păstrăm convingerea falsă, limitativă, că nu putem repara nimic! Iar dacă CREDEM cu tărie acest neadevăr, el devine realitatea noastră de zi cu zi!

Este ca şi cum ţi s-ar strica frâna de la maşina, şi tu, convins că nu există nici un mecanic bun pe lumea asta, refuzi să o duci la reparat. În acest caz, îţi garantez că frâna va rămâne defectă, indiferent cât timp vei circula cu ea aşa! Iar CONVINGEREA ta, devenită CREDINŢĂ, că nimeni nu o poate repara, te va împiedica să o duci vreodată la vreun mecanic! Asta nu înseamnă că maşina, în sine, e proastă, defectă sau bună de dus la fier vechi! Ci înseamnă că tu manifeşti încăpăţânare, sau obsesie, şi credinţe limitative. Adică o rupere de realitatea obiectivă, şi o ancorare într-o REALITATE PROPRIE. Dublată de o puternică persistenţă în CREDINŢA ta. Pe care o consideri ca fiind singura adevărată.

Cine poate repara  o maşină pe care tu, ca proprietar, REFUZI cu încăpăţânare să o DUCI LA REPARAT? Nimeni! Nici cel mai bun mecanic din lume nu va intra, prin efracţie, în curtea ta, ca să îţi repare maşina TA, pe cheltuiala LUI, acţionând ÎMPOTRIVA voinţei, convingerilor şi CREDINŢELOR TALE!

Indiferent cât de disfuncţională va fi credinţa respectivă, fiind A TA, TU o vei susţine adesea cu tărie, împotriva tuturor evidenţelor sau dovezilor contrare! Doar este A TA. Şi tu ştii mai bine decât oricine CE VREI TU SĂ CREZI! Şi refuzi să accepţi că maşina TA nu poate fi reparată din cauza REFUZULUI TĂU de a accepta că e defectă. Din cauza NEGĂRII problemei TALE.

Uneori, cineva din anturajul tău, rudă, amic sau coleg de muncă, plin de bune intenţii, încearcă, fără succes, să îţi dea un sfat. Să-ţi recomande un mecanic bun. Sau să-ţi povestească despre vremurile când şi el avea frânele stricate”, şi o cam lua pe arătură”. Doar că A DECIS, într-o bună zi, să le repare. Să investească timp, efort şi bani pentru REZOLVAREA problemei. Pentru găsirea SOLUŢIEI. Care există, şi uneori e foarte simplă (măcar la maşini!). Însă cine îl ascultă? Mai mult, vei râde de el! Şi vei rula gânduri automate, tipare de gândire de genul acesta:

„A trebuit să cheltuie bani ca să-şi repare maşina! Fraierul! Păi nu era maşina lui? Nu era în stare să şi-o întreţină singur? Chiar avea el nevoie de un mecanic? Vai de capul lui, şofer de doi bani!Înseamnă, evident, că nu ştie să aibă grijă de propria maşină! Precis conduce prost! Şi doar un şofer prost îşi strică maşina, ca mai apoi să dea bani la un mecanic să i-o repare!”

Eşti CONVINS de asta. Sunt doar CREDINŢE de-ale tale. Simple convingeri false, induse de societate, la care nu vei renunţa prea uşor.

De fapt, tu rulezi PROGRAME. Eşti pe pilot automat. Nu mai stai să GÂNDEŞTI. Să faci eforturi ca să îţi foloseşti RAŢIUNEA. Ar consuma prea multă energie. E mult mai simplu să rămâi ANCORAT puternic în CREDINŢELE TALE. Care deja există. Şi sunt singurele tale REPERE din viaţa ta pentru NORMALITATE. Tot ce e DIFERIT de aceste CREDINŢE, e anormal pentru tine. Iar credinţele TALE, dobândite în majoritate în COPILĂRIA TA, rămân ACTIVE, şi rulează în mod repetat, atâta vreme cât tu REFUZI, OBSESIV, să ACCEPŢI disfuncţionalitatea lor.

Uneori îmi e greu să îţi explic că părinţii tăi erau victimele unui sistem TOTALITAR, într-o guvernare bazată pe FRICĂ. Da, aveau mâncare, aveau slujbe, aveau apartament gratis de la stat, dar se TEMEAU până şi să vorbească liber. FRICILE LOR de atunci fac parte azi din SISTEMUL TĂU DE CREDINŢE. Sistem complet depăşit de evenimentele de astăzi. De tehnologia tot mai avansată. Şi de libertatea de a vorbi, gândi şi a te dezvolta.

Ai de făcut un „up-grade”. De schimbat modul de gândire. De readaptat unele CREDINŢE care azi sunt poveri. Iar ÎNCĂPĂŢÂNAREA cu care tu vrei să STAGNEZI, să rămâi STABIL în trecut, este de fapt o FRICĂ puternică. Menită, probabil, să te menţină în iluzia de siguranţă. Şi te menţine cel mult în ignoranţă. Vei refuza ORICE schimbare. Pentru că o schimbare poate genera INFORMAŢII DIFERITE de CREDINŢELE TALE recepţionate şi implementate în copilăria ta. Diferite de programele tale subconştiente. Schimbarea te sperie. Şi o vei refuza adesea. Chiar dacă pare să îţi ofere avantaje.

De fapt, tu NU CREZI în schimbare. Nu crezi că e posibilă! Şi nu crezi că TU eşti motorul schimbării. Şi nici nu vrei să faci vreun efort SĂ CAUŢI SOLUŢIILE valabile pentru schimbare. Mai ales că aceasta necesită TIMP. Iar ideea de a ACŢIONA te sperie suficient de tare încât să te facă să refuzi schimbările. Şi să ACCEPŢI stagnarea. Chiar dacă ea înseamnă SUFERINŢĂ. Preferi o suferinţă deja CUNOSCUTĂ, cu care te-ai obişnuit. Pare mai bună sau mai sigură decât o NOUTATE necunoscută! Care te sperie doar pentru că e DIFERITĂ.

Vei găsi scuze. Dacă nu le vei găsi, le vei inventa. Orice scuză e bună pentru a susţine CREDINŢE deja existente. Ele refuză să plece, agăţându-se de orice pretext!

Ca să-ţi poţi REPROGRAMA mintea, şi SCHIMBA convingerile disfuncţionale, este nevoie să schimbi mai întâi tocmai acest program, de NEGARE A REALITĂŢII. Ai de învins programul anti-reparare! Un virus instalat în calculatorul tău care te convinge mereu să nu îl duci la reparat, sub nici un motiv! Virusul respectiv pare să ştie că dacă decizi să repari softul calculatorului, tocmai el va fi şters! Aşa că va lupta pentru supravieţuire! La fel ca oricare altă entitate. (Daniel Moiş – trainer, psiholog, life-coach)

Citeşte şi articolul:

SUNTEM PROGRAMAȚI LA NEFERICIRE

http://invingemstresul.com/more/100

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *