DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Persoanele toxice – Cum să le recunoaștem?

Evita persoanele toxice

Persoanele toxice – Cum să le recunoaștem?

Persoanele toxice pot fi ușor recunoscute și evitate. Oricine poate face asta. Fără să fie nevoie de studii de psihologie.

Iar abilitatea ta dobândită de a evita persoanele toxice îți poate schimba în bine întreaga viață.

Începe să observi cu atenție oamenii. Înainte de a categorisi o persoană după haine, casă sau mașină, fii atent la comportament.

La atitudinea persoanei față de cei din jur. Și la modul de comunicare. Prin simpla observație vei primi, gratuit, informații ample despre modul în care acea persoană gândește.

Trăsături ușor de observat la persoanele toxice

Unul din tiparele disfuncționale este rigiditatea. Încăpățânarea cu care acestea își susțin punctele de vedere, chiar și atunci când nu au argumente.

Cuvântul TREBUIE este creator de presiune, de conflicte, de disconfort, deoarece pare să taie posibilitatea cuiva de a alege altceva. Folosit des şi nejustificat indică o lipsă de flexibilitate.

Un alt tipar este indicat de densitatea cu care se folosesc cuvintele extreme: niciodată, întotdeauna, nimeni, nicăieri, toată lumea.

Distorsionarea realității este caracteristica întâlnită cel mai des, pe care persoanele toxice o practică adesea inconștient.

Bazându-se pe prejudecăți, şi nu pe argumente raţionale. Pe credințe limitative, dezadaptative, iraționale. Dificil de conștientizat.

Apoi, vom remarca emoțiile. Ele pot fi echilibrate, sau poate exista un dezechilibru în modul lor de exprimare.

Uneori emoțiile se reprimă. Ca să izbucnească mai târziu ca un vulcan. Fie ele se exprimă prea zgomotos, prea violent.

Uneori ele pot să lipsească! Caz și mai grav, fiind vorba de aplatizare emoțională! Orice dezechilibru, în ambele sensuri, poate fi toxic.

Autocontrolul și pierderea lui este un alt indiciu. Toți suntem expuși uneori unor situții limită, însă adesea păstrăm controlul asupra propriilor reacții.

Le moderăm. Doar persoanele toxice par să piardă parțial sau complet autocontrolul propriilor impulsuri.

Persoanele toxice relaţionează conflictual!

Cu manifestări de genul celor descrise mai sus, persoanele toxice vor reuși, de cele mai multe ori, să își creeze relații încordate sau conflictuale cu cei din jur.

Observă atent modul lor de relaționare cu alte persoane, și asta îți va spune multe.

Lipsa armoniei în relațiile de familie, certurile frecvente, conflictele cu majoritatea oamenilor sunt semnificative în viața oricui.

Rigiditatea, încăpățânarea, ieșirile explozive, lipsa autocontrolului și predispoziția către conflicte generează o incapacitate de adaptare la mediul social, de unde rezultă o suferință continuă.

Care este transmisă involuntar şi celor din jur. Dacă aceștia sunt dispuși să o primească.

Însă cei mai mulți preferă pur și simplu să evite relațiile cu persoanele toxice. Deoarece au devenit conștienți că ne contaminăm emoțional unii pe alții.

Chiar dacă persoanele toxice fac parte din familie, e bine să poți lua o distanță față de acestea.

Iar dacă ai dificultăţi, poţi solicita oricând sprijinul meu. Prima discuţie e gratuită, oferită oricui o cere cu un simplu click AICI!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *