DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Propaganda vine întotdeauna la pachet cu dictatura

Propaganda

Propaganda vine întotdeauna la pachet cu dictatura

Propaganda stă în spatele tuturor marilor dictatori. Fie comuniști, fie fasciști, dictatorii și-au început cariera făcând parte dintr-un uriaș mecanism de propagandă!

Acolo, psihopații și-au cizelat abilitățile de a minți. De a înșela masele mari de oameni. Ca să-i CONVINGĂ să CREADĂ în ei și în ideile lor.

Apoi, treptat, pe măsură ce au acumulat PUTEREA, se dezvoltă și aparatul de REPRESIUNE militară și informațională. A cărei avangardă e întotdeauna propaganda. Menită să le justifice, oarecum, abuzurile împotriva umanității.

Propaganda este MANIPULARE pură

Rolul propagandei este să schimbe radical modul tău de a vedea lucrurile. Să te facă să CREZI că ceea ce tu VEZI nu este adevărat. Și că adevărul e așa cum îți este DESCRIS de ei. De PSIHOPAȚII propagandiști!

Practic, propaganda te bulversează. Se joacă mereu cu mintea ta. Și îți explică simplu că albul e negru, sau negrul e alb (mă refer strict la culori). Sau că dacă pretinzi, de exemplu, că negrul e negru, te pot face ca tu să CREZI că ești deja un rasist incorigibil.

Prin manipulare ordinară, mințile slabe pot fi corupte. Și PERCEPȚIILE tale despre lume pot fi viciate. Și chiar SUNT DISTORSIONATE GRAV!

Propaganda și opusul ei

Antonimul propagandei pare a fi ADEVĂRUL. De aceea dictaturile îl INTERZIC! Și adevărul într-o dictatură se spune că  ”umblă cu capul spart”. Fiind neacceptabil!

Primul lucru pe care propaganda îl are de făcut e să folosească MINCIUNA. Care dacă e REPETATĂ obsesiv, devine CREDIBILĂ.

Chiar nu are importanță cât de evidentă e minciuna. Ea va putea ÎNLOCUI ADEVĂRUL, dacă acesta e INTERZIS. În timp ce MINCIUNA e PROMOVATĂ intens.

Propaganda și mijloacele sale

Ca în orice proces de comunicare, există patru elemente de bază necesare propagandei. Hai să le analizăm pe rând.

Primul element este EMIȚĂTORUL. Un propagandist vechi, care joacă rolul de regizor. Scrie un text, un discurs mincinos. Care urmează să fie emis. Adică CITIT de cineva. Un crainic TV, un politruc mincinos sau o persoană cu o FUNCȚIE înaltă. Menită să ofere CREDIBILITATE mesajului.

Al doilea element e MESAJUL. Un amestec dibace de adevăruri simple și bine cunoscute, între care se presară MINCIUNILE care trebuie băgate pe gât ȚINTELOR.

Al treilea element de bază e CANALUL. De regulă propaganda are la dispoziție cam TOATE canalele posibile: TV, presă, internet și comunicarea din om în om. O propagandă care se respectă va bombarda ȚINTELE prin toate mijloacele posibile. CUMPĂRÂND spațiu de ”exprimare” în cât mai multe zone ale mass media.

Aș patrulea element, cel mai important, e ȚINTA. Sau, cu alte cuvinte, ești CHIAR TU! Fraierul care trebuie să fie CIURUIT de informații. Pline de MINCIUNI pe care tu trebuie să le consideri a fi ADEVĂRURI absolute!

Propaganda vine la pachet cu dictatura

Rolul propagandei e să manipuleze masele. Până la nivelul la care FORȚA să nu mai fie necesară. Astfel, masele-ȚINTĂ să ACCEPTE oprimarea, fără a se mai revolta. Indiferent de câtă CRUZIME prezintă regimul. Sau cât de ABERANTE măsuri ia acesta!

Cu cât regimul e mai radical, și măsurile mai greu de suportat, cu atât va fi mai mare nevoie de REPRESIUNE. Și rolul PROPAGANDEI va deveni mai important!

Un regim democratic nu are nevoie de propagandă. Deoarece cetățenii sunt DE ACORD cu modul în care sunt conduși. Și se simt LIBERI.

O dictatură va reprima, va aresta și va comite CRIME împotriva umanității. Care trebuie mereu ascunse, mascate, sau chiar JUSTIFICATE.

Și mereu se vor găsi PSIHOPAȚII dispuși să le MOTIVEZE. Și să prezinte victimele ca fiind DUȘMANI AI POPORULUI. Spre BINELE căruia crimele erau necesare!

Și atunci aparatul de propagandă se dezvoltă disproporționat! Primind fonduri nelimitate de la guvern! Și agresând cetățeanul cu informații ”corecte politic”. Chiar dacă logic sunt neadevărate.

Propaganda se poate contracara

Într-un regim democratic, propaganda stă față în față cu ADEVĂRUL. Și nu rezistă prea multă vreme. Doar mințile slabe și COLABORAȚIONIȘTII trădători de țară o mai cred.

Dar în DICTATURĂ, adevărul nu se mai poate exprima. Pentru că:

EMIȚĂTORII de mesaje autentice pot fi arestați, amenințați, restricționați.

MESAJELE lor pot fi șterse, oprite, discreditate și acuzate de… manipulare! Deși luptă chiar împotriva ei!

– Sau accesul lor la CANALELE prin care adevărul poate fi exprimat se restrânge mult. Și rămâne doar comunicarea de la om la om, mult mai greu de controlat. Deocamdată.

ȚINTELE manipulării vor deveni DISONANTE, îndoctrinate, dresate să CREADĂ doar varianta pretins a fi ”oficială” de la televizor! Caz în care ADEVĂRUL devine ceva RESPINS din start!

Vezi aici și articolul despre DISONANȚA COGNITIVĂ

O CREDINȚĂ puternică în armată, biserică sau liderii politici va duce ușor la FANATISM. Militarist, războinic, sau radical-religios, sau partinic. Și la incapacitatea de a mai gândi, analiza rațional sau interpreta INFOMAȚIA.

Propaganda și psihopatul

Dintre cele 4 elemente, emițător, mesaj, canal și țintă, cel mai PATOLOGIC (bolnav) element este EMIȚĂTORUL. Care are adesea un nivel de PATOLOGIE CLINIC (boală psihică).

Dar asta contează mai puțin. În politică, scopul scuză mijloacele, și PSIHOPATUL e instrumentul ideal de PROPAGANDĂ.

El e singurul tipar de personalitate dispus SĂ MINTĂ fără să clipească. Să reprime fără milă. Și să ucidă fără să regrete. Devenind astfel INSTRUMENTUL indispensabil propagandei.

Să PRETINDĂ că tot ceea ce face ÎMPOTRIVA TA ar fi de fapt făcut spre BINELE tău! 

După acest clișeu, de SALVATOR nesolicitat, îl poți identifica ușor pe propagandist!

Psihologul englez Kevin Dutton din Marea Britanie a studiat și a descris detaliat tiparul PSIHOPAT. Cum arată el, cum poate fi recunoscut, și modul în care acesta distruge, din interior, organizațiile.

Aveți aici o mostră de articol inspirat din lucrările sale – CLIC PE LINK:

PSIHOPATUL ȘI MODUL ÎN CARE ACESTA DISTRUGE DIN INTERIOR ORGANIZAȚIILE

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *