DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Psihoterapia este adesea percepută ca fiind ceva intruziv

Psihoterapia

Psihoterapia este adesea percepută ca fiind ceva intruziv

Psihoterapia este evitată din acest motiv. Practic, există convingerea falsă că psihoterapeutul intră în mintea ta! Sau măcar află lucruri pe care tu nu vrei să le spui!

În realitate, lucrurile stau diferit. Doar un psihoterapeut nepregătit, sau pregătit necorespunzător va face asta! Unul profesionist va simți starea ta. Și va conduce PROCESUL în așa fel încât tu SĂ TE SIMȚI BINE.

Psihoterapia este despre starea ta

Și rolul ei este să te ajute să îți creezi tu o stare DE BINE. Fără a fi intruzivă sau deranjantă! Iar dacă asta se întâmplă, apare REZISTENȚA.

Iar această rezistență a clientului la terapie indică lipsa unei CONEXIUNI potrivite cu terapeutul ales. Fapt care duce la lipsa REZULTATELOR.

Și atunci mai putem vorbi de terapie? Nici măcar! Principalul factor care aduce REZULTATE în terapie este ALIANȚA TERAPEUTICĂ.

Adică ECHIPA pe care CLIENTUL o formează cu TERAPEUTUL! Munca în COMUN, orientată spre atingerea unor obiective clare și bine definite încă de la început!

Psihoterapia nu doare!

Spre deosebire de orice altă intervenție medicală, psihoterapia nu doare! Și nici nu face clientul să SE SIMTĂ nemulțumit, deranjat sau devalorizat!

Iar dacă asta se întâmplă, PROCESUL TERAPEUTIC este deja compromis! Și înlocuit de o relație de cu totul altă natură. Cea dintre un potențial salvator și o victimă.

Iar clientul care apelează la terapie ar putea avea deja o PREDISPOZIȚIE pentru statutul de VICTIMĂ! Astfel că terapeutul riscă să intre, fără să vrea și fără să-și dea seama, în rolul de AGRESOR!

Și știm că asta s-a întâmplat atunci când clientul se simte prost! Sau are sentimente de jenă, rușine, devalorizare. Și o STARE negativă în urma terapiei!

Psihoterapia este despre client, nu despre terapeut!

Lumea cere recomandări despre terapeuții buni sau cei potriviți. Dar degeaba. Cel care face recomandarea pe baza a ceea ce a auzit, sau a unor experiențe proprii, nu are de unde să știe de ce ai TU nevoie acum!

Iar tu, ca client, ai nevoie de o persoană COMPATIBILĂ cu tine. Care să aibă capacitatea să îți schime, cât mai repede, STAREA negativă.

Și dacă OMUL ales de tine poate face asta, terapia funcționează. Dacă dimpotrivă, starea clientului se înrăutățește, este clar că nu ai ales persoana potrivită.

Calitățile terapeutului, studiile sau diplomele sale, nu pot înlocui COMPATIBILITATEA și mai ales RELAȚIA TERAPEUTICĂ. Strict necesare pentru formarea acelei ECHIPE.

Psihoterapia nu e intruzivă!

Iar dacă este totuși intruzivă, nu e terapie. Ci un chin. Unul reciproc. Pentru că dacă CLIENTUL nu se simte bine, nici terapeutul nu se va simți confortabil! Și va SIMȚI și acesta că e momentul să spună STOP.

Însă puțini terapeuți sunt pregătiți să facă asta. Ar pierde bani, și adesea banii sunt principala motivație a multor terapeuți! Care astfel eșuează lamentabil!

Dacă DORINȚA DE A AJUTA, de a fi de folos, de a avea rezultate nu e pe primul loc, și câștigul financiar e singura motivație, terapeutul nu va putea fi de prea mare folos! Și nici procesul AUTENTIC nu va avea loc.

Psihoterapia se testează!

Orice terapeut profesionist oferă GRATUIT o primă discuție. Măcar una introductivă, de 10-20 de minute. Sau adesea o întreagă oră. Astfel ca orice potențial client să SIMTĂ dacă terapeutul e intruziv sau nu.

În acea primă discuție de cunoaștere reciprocă, clientul poate vedea dacă a nimerit la PERSOANA potrivită. Și dacă există compatibilitate cu aceasta.

Dacă poți trece peste PREJUDECĂȚILE și CONVINGERILE presetate, cum că terapia ar fi intruzivă și că te-ai putea simți inconfortabil discutând cu un specialist, atunci permite-ți să TESTEZI.

Personal, îți pot demonstra oricând că discutând cu mine te vei simți bine. Și vei învăța o mulțime de lucruri despre cum funcționează creierul uman.

Fă-ți curaj să CERI oricând (clic aici) o discuție gratuită. Și vei vedea diferența uriașă între ceea ce experimentezi și SCENARIILE pesimiste din mintea ta.

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *