DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Și dacă Thomas Malthus avea dreptate?

MALTHUS

Și dacă Thomas Malthus avea dreptate?

Thomas Malthus era un preot englez, care a scris acum 200 de ani unele teorii economice, cu referire la creșterea populației.

Predicția sa a fost că populația nu poate crește mai repede decât o fac mijloacele de hrănire a ei.

În secolele ce au urmat, atât sistemul INDUSTRIAL, cât și SOCIALISMUL au încercat, zadarnic, să demonstreze contrariul.

Thomas Malthus chiar a prevăzut viitorul în urmă cu 200 de ani!

Ca exemplu, el a calculat că populația Angliei, de 20 milioane de oameni, s-ar putea dubla, teoretic, în circa 33 de ani. Dar totodată, a estimat că mijloacele de trai nu vor permite să se atingă mai mult de 60 de milioane de locuitori!

Practica a dovedit că azi, la peste 200 de ani de la calculele sale, încă nu s-a atins cifra de 80 de milioane! Și asta în ciuda faptului că IMPORTURILE de hrană pot crește extrem de mult.

De fapt, teoria sa spune simplu, că resursele de hrană sunt LIMITATE, în timp ce populațiile pot crește mai REPEDE decât o face capacitatea lor de a produce hrana necesară!

De asemenea el studiază și descrie unele MECANISME de autoreglare al nivelului demografic. Estimând că bolile, războaiele și foametea vor MENȚINE relativ constantă creșterea numărului de locuitori.

A studiat aceste mecanisme separat, și le-a descris pe zone. Pe baza registrelor de nașteri și decese, disponibile în cadrul bisericii. Calculând creșterile, și observând declinul lor.

Thomas Malthus avertizează!

Avertismentele sale nu au fost luate în seamă. Nici atunci, și nici mai târziu. Epoca INDUSTRIALĂ și sistemele socialiste pretindeau că CREȘTERILE economice pot fi rapide, mult peste necesarul populației.

Iar industrializarea și mecanizarea agriculturii va putea rezolva ușor spinoasa problemă a FOAMETEI. Fabricile vor produce mai rapid, mai ușor și mai ieftin produsele de care au nevoie oamenii.

Astfel că, în ciuda avertismentelor sale, populația ocupată cu agricultura de subzistență a fost, treptat, mutată spre fabrici sau birouri. Și asta în ambele sisteme.

Dacă socialismul a ales calea VIOLENTĂ, de confiscare abuzivă a pământului, și arestare a celor care se opun, capitalismul a încurajat extinderea fermelor INDUSTRIALE, a căror eficiență părea atunci a fi mult superioară fermierului tradițional.

Astfel că finalul a fost același în AMBELE SISTEME: Comasarea terenurilor și cultivarea lor mecanizată.

Thomas Malthus și Darwin gândeau la fel?

Darwin a avut inspirația să scrie despre AUTOREGLAREA nivelului populațiilor de animale. Astfel că a avut succes, și a fost mult mai vizibil decât Malthus.

Când e vorba de animale și de cruzimea SELECȚIEI NATURALE, e mult mai ușor de acceptat un ADEVĂR. Însă când vorbim de OAMENI, tindem să RESPINGEM exact aceleași teorii!

Oamenii se consideră AZI a fi DEASUPRA NATURII, și nu acceptă ce de sute de mii de ani natura are exact aceleași mecanisme de selecție. Și de îndepărtare a exemplarelor slabe, bolnave sau cu defecte genetice!

Prin urmare Darwin a fost glorificat, iar Malthus a fost uitat sau ascuns deliberat!

Iar mecanismele Darwiniste de AUTOREGLARE ale nivelului populației se predau la liceu. În timp ce Malthus deranjează, fiind combătut atât de comuniști, cât și de capitaliști.

Darwin în materia de liceu

În manualul din clasa XII-a, se descriu unele mecanisme prin care animalele își reglează nivelul populațional. Sugestive sunt cazurile mormolocilor de broască și ale bufniței.

Dacă e secetă și întinderile de apă scad ca adâncime și ca suprafață, mormolocii de broască devin mai aglomerați. Caz în care cei mai mari secretă o substanță care UCIDE mormolocii mai mici! Astfel că DENSITATEA LOR SCADE!

La bufnițe, acestea depun zilnic, timp de 7 zile, câte un ou. Primul pui iese mai repede din ou, și dacă hrana e suficientă, permite și celorlalți să iasă din ou și să se hrănească. Dacă hrana e puțină, puiul cel mai mare va arunca din cuib ouăle și puii mai mici și mai slab dezvoltați.

La fel stau lucrurile în cazul altor animale. Cele de pradă, care nu au dușmani naturali, uneori își ucid propriii pui! Sau puii din familiile rivale! Sunt filmări cu leii masculi care fac asta!

Thomas Malthus reloaded (Malthus se întoarce)?

Abia acum omenirea realizează că suntem prea mulți. Și că dacă hrana nu lipsește pentru mai mult de jumătate din populație, totuși numărul mult prea mare de oameni POLUEAZĂ mult mai mult decât poate suporta planeta!

Însă e prea târziu să mai facem ceva.

Războaiele sunt mai rare, deoarece câteva blocuri militare controlează principalele arme de distrugere în masă, și nu permit populațiilor locale să se distrugă reciproc. Sau o fac doar în unele state cu sisteme de comunicație slabe. Despre care nu știm mare lucru. Și unde bandele rivale se distrug reciproc.

Molimele la fel, sunt ținute sub control de industria medicală. Și indivizii neadaptați la mediu și cu grave dizabilități sunt menținuți în viață în mod artificial. (Articolul a fost scris cu 4 ani înainte de pLandemia Covrig)

Iar foametea a fost temporar eradicată prin hrana INDUSTRIALĂ, care pe termen scurt o potolește fără probleme. Afectând însă pe termen lung sănătatea și vitalitatea consumatorilor.

Civilizația modernă se autodistruge?

Dacă în țările slab dezvoltate s-au permis multă mecanismele Malthusiene de autoreglare (războaie, boli sau foamete), în cele civilizate au luat naștere alte mecanisme. Mai subtile, mai greu de observat, dar la fel de distructive.

Aglomerațiile urbane duc la depresii și tipare anxioase, la pierderea sensului vieții, sau deturnarea acestuia spre servirea unor sisteme industriale.

În loc să se ucidă oamenii prin foamete, boli sau războaie, ei sunt determinați să se SINUCIDĂ lent, printr-un mod de viață deviant. La care se adaugă morbiditatea, adică excesul de boli, reale sau inventate.

Deloc întâmplător, numărul de decese a depășit cu mult numărul de nașteri în toate statele civilizate. Iar numărul mediu de copii per familie este între 1 și 2. Fapt care ar face să se mențină, pe termen lung, un echilibru în creșterea populației.

Problema este mult mai gravă, deoarece persoanele din zonele civilizate seamănă AZI, biologic vorbind, cu animalele din grădinile zoo. Deși bine hrănite, și-au pierdut ABILITĂȚILE necesare pentru SUPRAVIEȚUIRE în condiții de COMPETIȚIE.

Astfel că necesitatea de a fi ÎNLOCUITE cu populații biologic sănătoase este singura variantă acceptabilă pentru a opri depopularea accelerată a planetei.

Mecanismele naturale scapă mereu controlului, și știința nu poate înlocui ceea ce NATURA cere. Iar tentativa de a te situa deasupra naturii este inutilă.

Vezi și articolul: CIVILIZAȚIA MODERNĂ DE AUTODISTRUGE (click AICI)

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *