DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Siropul de afine și frauda din viața ta

Siropul de afine

Siropul de afine și frauda din viața ta

Siropul de afine conține, teoretic, afine! Practic, conține ceea ce producătorul A ALES să conțină! Uneori, conținutul e fără nici o legătură cu ceea ce scrie mare, în titlu, pe ETICHETĂ! Dar masele de oameni ai muncii dacă văd că pe etichetă scrie SIROP DE AFINE, trăiesc cu IMPRESIA, sau în ILUZIA, că flaconul respectiv chiar conține afine!

Siropul de afine fără… afine!

Concret, am cumpărat cândva un flacon, convins că siropul de afine din interior conține și ceva afine! Iar când am simțit gustul său, mi-am dat imediat seama de fraudă. Pasul următor a fost să RECITESC cu mare atenție eticheta! Deși literele erau extrem de mici, scrise pe fond închis, cu o culoare care contrasta destul de slab cu fondul, am reușit, cu puțină dificultate, să descifrez misterul. Circa 86% din siropul de afine cumpărat conținea ZAHĂR! În diverse forme. Gen sirop de glucoză, fructoză, zaharoză. Mai conținea și conservanți, dar și 5% aromă din concentrat de afine! Concentrat care probabil era „aromă identic naturală”. Creată în laborator, din chimicale. Fără absolut nici o legătură cu afinele care cresc în natură! Decât cel mult o foarte vagă asemănare a aromei!

Dacă siropul de afine ar fi conținut și afine?

Însă la concentrația de numai 5% aromă de afine, chiar dacă ar fi fost pulpă de fruct în loc de „concentrat de afine”, ar fi însemnat doar 25 de grame din sticla de 500 de grame! Iar zahărul e undeva la 430 grame! Însă scria clar că se bea în concentrație de 1:6. Adică la un pahar de circa 200 grame, pui doar 33 de grame din siropul de afine contrafăcut. Adică numai vreo 28-29 de grame de zahăr la un pahar! O doză suportabilă pentru organismul uman, dacă se bea un singur pahar, și nu în fiecare zi!

Siropul de afine vândut ca iluzie!

Când cumperi siropul de afine respectiv, te amăgești cu ILUZIA unui produs natural, ecologic și sănătos. În realitate, cumperi DIABET la sticlă! Ești păcălit, pe de o parte, de etichetă. Dar pe de alt parte, pe ACEEAȘI etichetă, același producător de zahăr aromat la sticlă este OBLIGAT de lege să te prevină că te sinucizi!

La fel ca și producătorul de țigări, care te previne că utilizarea acelor produse provoacă o serie de boli! Fapt care face să CREASCĂ, paradoxal, consumul de țigări, deoarece AMPLIFICĂ FRICILE fumătorului, determinându-l să fumeze ȘI MAI MULT pentru a se liniști! Așa e la țigări!

La siropul de afine se aplică altă regulă, a literelor mici și greu de descifrat, pe care 99% din oameni nu le vor citi niciodată, sau dacă o vor face, rareori vor înțelege esențialul! Iar cei care vor înțelege, vor uita rapid.

Siropul de afine și viața ta

Exact la fel stau lucrurile și în alte domenii ale vieții TALE. Sistemul permite să fii păcălit, însă cel care comite o fraudă contra sănătății tale este obligat să te prevină discret! Să-ți dea o șansă, mică, firavă, dar e O ȘANSĂ! Iar tu, fraierul, ai posibilitatea SĂ ALEGI să o folosești sau nu! Ți se spune clar că ești victima unei fraude, că ți se pune în pericol sănătatea, iar tu poți să PREVII, dacă dorești, deteriorarea vieții tale. Dacă, și numai DACĂ! Însă dacă ești NEGLIJENT, și nu pui are preț pe viața ta, te sinucizi lent cumpărând siropul de afine contrafăcut, și multe alte produse care îți pun VIAȚA ÎN PERICOL. Într-un mod cât se poate de real.

De ce siropul de afine te ucide?

Pentru că tu ești VULNERABIL. Trăiești cu ILUZIA că STATUL va avea grijă de TINE, în loc să FACI TU asta! Ai trăit într-un sistem TOTALITAR, ca într- grădină zoo. Legat de mâini și de picioare, ai fost OBLIGAT să te conformezi, și ți s-a indus că rolul tău e să fii o simplă rotiță într-un sistem. Ilustrată perfect de sloganul mineresc NOI MUNCIM, NU GÂNDIM! Iar azi, când vremurile sunt cum sunt, și pentru a SUPRAVIEȚUI, este mare nevoie SĂ GÂNDEȘTI RESPONSABIL, refuzi să o mai faci. Ai rămas captiv în tiparul mental că ALTCINEVA trebuie să aibă grijă de tine! Fapt care îți diluează RESPONSABILITATEA asupra propriei tale vieți.

Siropul de afine e doar un exemplu

Un exemplu sugestiv, sper. Unul singur. Însă lucrurile stau cam la fel pe TOATE PLANURILE. Peste tot, în societatea actuală, poți fi victima unor falsuri. Unor fraude mascate, sau cosmetizate discret. Falsuri menite să scoată BANII din buzunarul tău. Prin orice mijloace, și cu orice risc. Sănătatea ta nici măcar nu mai contează pentru SISTEM! Ești o simplă rotiță în sistem, care muncește până la epuizare, apoi se îmbolnăvește, cumpără medicamente care cronicizează bolile și prelungesc, artificial și inutil, viața deja distrusă, și cam atât.

Supraviețuirea în jungla urbană

Grădina zoo a sistemului totalitar a dispărut, și acum te afli în junglă! Jungla e urbană, cu o spoială de civilizație, dar rămâne tot o junglă. Guvernată de o lege crudă, specifică naturii, care ELIMINĂ exemplarele slabe, care nu reușesc sau nu vor să facă un EFORT real ca să se adapteze! Nici un guvern, nici un sistem politic și nici o lege privind protecția socială nu poate schimba aceste lucruri ABSOLUT NATURALE. Însă sistemele pretins a fi DEMOCRATICE, inclusiv cele socialiste, se zbat să îți vândă măcar ILUZIA bunăstării. O iluzie extrem de toxică și costisitoare pentru tine. Iluzie care îți pune viața în pericol.

Atitudinea ta față de siropul de afine

Unii vor blama guvernul sau autoritățile pentru acest fals ordinar. Alții își vor plânge de milă, realizând că pot oricând deveni VICTIMELE unui sistem tot mai bolnav. Unii se vor enerva, înfuria sau revolta contra producătorului respectiv, pe care nu îl voi pomeni aici, deoarece majoritatea producătorilor procedează cam la fel! TOATE aceste ATITUDINI vor fi TEMPORARE, și repede acoperite de UITARE. Avem un MECANISM PROTECTOR, care ne face să UITĂM lucrurile dureroase, traumele și ceea ce NU NE PLACE sau ne RĂNEȘTE. Așa vei proceda și tu. Atitudinea ta față de siropul de afine va fi IDENTICĂ în majoritatea domeniilor vieții tale. Și într-o zi vei descoperi, în cămară, o sticlă cu siropul de afine cumpărat în urmă cu o lună! Și poate vei avea CURAJUL să citești eticheta.

Atitudinea mea față de probleme

Deși eu sunt cel care a cumpărat siropul de afine, nu mă plâng de asta! Dimpotrivă, ACCEPT că am fost păcălit! Ba mai mult, îmi lipesc pe frunte eticheta de FRAIER, și fac public acest lucru. Apoi, ca un life coach profesionist orientat spre SOLUȚII, mă PREGĂTESC să identific SOLUȚIILE PRACTICE. Ca să pot trece la ACȚIUNE CONCRETĂ! Atitudinea mea este să schimb ceva în acest domeniu. Nu toată lumea, ci doar o mică parte din ea. Și încep CU MINE. Conștient că o mică parte din concetățeni se vor trezi, și îmi vor urma exemplul. Este MODUL meu de a trece peste un eșec temporar și nesemnificativ, făcând ALEGEREA de a face un EFORT pentru o SCHIMBARE  în bine a ÎNTREGII SOCIETĂȚI. Un EFORT modest, dar care va da roade în scurtă vreme, după modelul metaforei cu pasărea Colibri:

Jungla ia foc, și animalele fug disperate să-și salveze pielea. Doar mica pasăre Colibri merge la râu, ia apă în cioc, și aruncă o picătură peste focul uriaș. Uimite, animalele o întreabă ce șanse crede ea că are să stingă focul. Însă pasărea Colibri le explică faptul că SPERĂ ca și alte animale să-i urmeze, cândva, exemplul! Este singura cale spre succes!

Dacă viața îți dă lămâi, aromează cu ele siropul de afine!

Personal, am ales (pe bune!) să creez, de la zero, o plantație de afin siberian ecologică (www.honeyberry.ro) la producerea cărora să nu folosesc chimicale! Să produc, în următorii ani, gemul și siropul de afine care conține minimum 70-80% afine. Cu un conținut fantastic de bogat în resveratrol, antioxidanți și alte substanțe anti-tumorale și anti-îmbătrânire. Este ALEGEREA MEA, și modul meu de a mă adapta la acest sistem disfuncțional. Tu cum procedezi?

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *