DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Supraeficacitatea care îți asigură succesul profesional are și dezavantaje

Supraeficacitatea

Supraeficacitatea care îți asigură succesul profesional are și dezavantaje

Supraeficacitatea se manifestă la indivizii cu inteligență superioară. Sunt oameni care VĂD lucrurile mai clar. Și au capacitatea de a ÎNȚELEGE mai bine lumea. Fapt care le asigură acestora posibilitatea obținerii unor PERFORMANȚE peste medie.

Supraeficacitatea nu e sinonimă cu fericirea!

Dimpotrivă, pare a fi frecvent asociată cu ANXIETATEA! Și cu un tipar comportamental COLERIC. Fapt care poate duce ușor la suferință.

O persoană competentă e asemenea unei mașini de curse! Poate atinge ușor unele PERFORMANȚE, dar datorită VITEZEI are dificultăți la frânare!

Supraeficacitatea înseamnă adesea muncă în exces, grabă, viteză și stres! Iar REZULTATELE de excepție obținute în activitatea profesională se lasă cu COSTURI în ce privește LINIȘTEA interioară!

Oamenii cei mai fericiți sunt cei calmi și liniștiți. Nu alergătorii de cursă lungă. Și nici sprinterii de la 100 metri garduri! Deci uneori avem de ales între fericire și performanță!

Supraeficacitatea vine la pachet cu anxietatea

O persoană eficace are un grad ridicat de ATENȚIE. Fiind adesea incapabilă să IGNORE unele lucruri deranjante! Sau să treacă peste ele!

Eficacitatea are la bază capacitatea de FOCALIZARE a atenției pe OBIECTIVE. Și amplificarea ei atunci când situația o cere!

Asemenea unei persoane care privește printr-o LUNETĂ, ea va OBSERVA mult mai bine DETALIILE. Ajungând la PERFECȚIONISM.

Însă focalizarea puternică dezechilibrează ATENȚIA. Și mai ales capacitatea ei de a IGNORA lucrurile mai puțin importante!

Supraeficacitatea e specifică temperamentului coleric

Colericul e grăbit, impulsiv și performant. Dar incomodează mereu omul obișnuit, rareori capabil să păstreze RITMUL alert al colericului!

Colericul e SPRINTER, dar ajunge repede la epuizare! Când aleargă, dă TOTUL și ceva pe deasupra! Fără să economisească ENERGIA atât de prețioasă!

Chiar dacă obține PERFORMANȚE și REZULTATE bune pe termen scurt sau mediu, pe termen lung la obosi! Deoarece neglijează ECHILIBRUL!

Supraeficacitatea aduce rezultate

Dacă ai ATENȚIA corect FOCALIZATĂ pe obiective clare și bine definite, le vei atinge! Iar REZULTATELE vor fi de excepție!

Numai că totul are un COST. Nu doar în bani, ci în TIMP, efort și sănătate! Degeaba atingi un scop, dacă faci ca MEȘTERUL MANOLE!

Dacă SACRIFICIILE făcute sunt prea mari, nu întotdeauna merită EFORTUL! Poți obține REZULTATE bune pe plan PROFESIONAL, dar adesea cu mari sacrificii pe plan personal!

Supraeficacitatea nu e apreciată!

În toate posturile de conducere sunt preferați oamenii mediocri. Și aplatizați emoțional. Cu tendințe spre PSIHOPATIE. Ei sunt singurii indiferență la nevoile reale ale oamenilor din subordine. Și capabili să ia măsuri dure, nepopulare.

Supraeficacitatea refuză adesea compromisul, mizeriile, incorectitudinea sau trădarea! Și atunci e nedorită de oamenii mediocri!

Supraeficacitatea e eficientă doar în echipe cu un nivel de aspirații similare! Și competențe apropiate! Orice alăturare a unui om supraeficace la o echipă MEDIOCRĂ duce, invariabil, la incompatibilitate și conflicte.

Supraeficacitatea are nevoie de terenul propice!

Dacă ai norocul, și totodată ghinionul, de a fi o persoană supraeficace, e datoria ta să CAUȚI. Și să-ți CREEZI mediul potrivit pentru a putea manifesta abilitățile de care dispui!

Iar dacă refuzi să faci asta, și accepți să te amesteci cu mediocritatea, apare SUFERINȚA.

E semnul cel mai clar că ai ales greșit… ANTURAJUL! Vezi aici articolul: AFLĂ DE CE ANTURAJUL TĂU CONTEAZĂ foarte mult!

 

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *