DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Tiparele subconştiente – cum poţi ajunge sclavul lor

Tiparele subconştiente

Tiparele subconştiente – cum poţi ajunge sclavul lor

Tiparele subconştiente sunt automatisme mai puternice decât raţiunea. Ele se activează mai uşor, mai rapid, şi mai des decât o face mintea raţională. Aşa că vei acţiona eronat din cauza lor! Capacitatea ta de a gândi va fi adesea ignorată, marginalizată sau minimalizată. În loc să faci o analiză a acţiunilor tale, tu pur şi simplu acţionezi robotic. Ca un calculator pre-programat să execute nişte comenzi iraţionale.

Tiparele subconştiente ne domină gândirea

În 97% din cazuri, acţionăm pe pilot automat. Utlizând experienţele de viaţă anterioare. Fixate în minte sub formă de tipare subconştiente. Le poţi învinge doar dacă eşti conştient de ele. Adică dacă faci un EFORT să aloci TIMP pentru a te autoobserva! Sau eşti deschis în a primi feed-back de la alţii. Altfel, devii orb, când e vorba de propria persoană. Sau de propriul tău comportament! Dacă ai vedea o filmare cu tine, nu te-ai mai recunoaşte! Însă tiparele subconştiente duc la ORBIRE informaţională. Critici alte persoane pentru faptele lor, ignorând complet faptul că faci exact la fel! Fără ca măcar să realizezi asta!

De ce tiparele subconştiente pot fi invizibile

Doar din interior. Le vor observa însă alte persoane. Rareori şi tu! Mai mult, chiar dacă le vei sesiza, le vei considera absolut normale. Ele sunt în acord cu sistemul tău de valori. Din acest motiv, indiferent cât de incomode sau deranjante sunt ele pentru alţii, tu le consideri a fi NORMALITATE. Adesea, se constituie în adevărate blocaje mentale care te ţin captiv. Rulezi, în mod repetat, exact aceleaşi comportamente nedorite. Fără să fii capabil să le simţi toxicitatea! Nu ai TIMP să faci un EFORT de AUTOanaliză. Iar dacă nu vrei să vezi ceva, va fi simplu să ignori. Inclusiv suferinţa altora, pe care tu o provoci!

Tiparele subconştiente se pot modifica

Schimbarea lor necesită efort. Şi timp alocat operaţiunii. Dar mai e nevoie de deschidere şi sinceritate în dialogul interior. Va fi imposibil să auto-corectezi un tipar nedorit, dacă tu te minţi pe tine. Dacă îţi spui, gândind (fals) pozitiv, că problema nu există! Deşi cei din jur încearcă să îţi spună altceva. Autominţirea funcţionează pe termen scurt. Pentru o oră, o zi, o săptămână. Dar apoi va putea fi înlocuită de ACCEPTAREA problemei. A adevărului incomod. Este singurul pas care poate declanşa procesul de modificare a ei! NEGAREA necesităţii unei schimbări este cea care te ţine captiv în tiparele subconştiente disfuncţionale!

Tiparele subconştiente se schimbă uşor şi repede

A înlocui un tipar cu alt tipar e floare la ureche. O poate face oricine. Dar numai cu condiţia să ACCEPTE necesitatea schimbării! Odată început PROCESUL, el va avea succes în multe cazuri. Sau va fi întrerupt, dacă frica de schimbare depăşeşte, ca intensitate, dorinţa de progres! Adesea, suferinţa sufletească este singura care stimulează suficient de mult DORINŢA schimbării. Astfel ca FRICA de schimbare să fie depăşită. Primul pas pare extrem de dificil, şi necesită de regulă suferinţă. Restul paşilor vin de la sine, şi schimbarea în bine se produce, imediat ce o CEREM. Cu ajutorul celor din jur, a persoanelor specializate, şi a efortului personal de a progresa cu adevărat. Fapt care duce la încetarea suferinţei.

Tiparele subconştiente se reprogramează

Aşa cum un program de calculator se poate reseta, tot aşa se schimbă şi aceste tipare. Prin efort, timp alocat, şi focus pe acest scop. Orice scuză, orice pretext, nu face decât să te menţină captiv în tiparele subconştiente nedorite! Dacă vrei să le resetezi, e alegerea ta! Şi vei reuşi fără îndoială! Însă adevărul este că majoritatea nu vor să facă asta. Le este teamă de efort, şi mai ales de proces. Pentru că a reprograma tiparele subconştiente necesită un întreg PROCES de DEZVOLTARE PERSONALĂ. Înlocuirea lui cu lecturi, cursuri online standardizate, sau vizionarea clipurilor motivaţionale nu rezolvă nici pe departe problemele! Doar îţi atrage atenţia asupra faptului că ele sunt rezolvabile. Că e datoria ta să faci efortul de a începe procesul autentic de redobândire a puterii tale interioare. Eşti pregătit? (click AICI dacă DA).

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *