DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Tu cum gestionezi relaţia cu un psihopat?

notă

Tu cum gestionezi relaţia cu un psihopat?

Un psihopat este o povară pentru cei din jur. Nu va ţine cont de tine, de sentimentele tale, de necesităţile sau de liniştea ta.

Cu un egoism dus la extrem, va impune numai ceea ce el doreşte. Sau cel puţin va încerca, uneori agresiv, alteori manipulativ, să te joace cum vrea el.

În final, vei ajunge la epuizare, iar el va zâmbi satisfăcut. Nevoia lui de putere, de a domina, de a impune agresiv propriile păreri te va stoarce ca pe o lămâie.

Nu încerca să îl schimbi pe psihopat!

Dacă speri să îl schimbi pe psihopat prin logică, explicaţii sau rugăminţi, înseamnă că trăieşti în basme.

Orice psihopat autentic rămâne indiferent la durerea ta. Sau la sfaturile tale. E ca şi cum ai încerca să explici ceva din crainicului din televizor, în timp ce el îşi citeşte, robotic, ştirile!

Amândoi vor fi la fel de surzi la ceea ce le spui tu! Orice argument raţional e inutil atunci când te adresezi unui psihopat!

El poate fi disonant, şi aude numai ce vrea el, fie se preface că nu te-a auzit. Chiar va minţi, va juca teatru, şi va jura că nu i-ai spus nimic, la o adică!

Iar problema nu e doar la el, ci şi la tine. Încercarea ta de a face pe salvatorul, pe binevoitorul sau pe judecătorul îl va scoate din sărite pe psihopat!

El are, de regulă, un singur adevăr. Al lui! Orice altă variantă, oricât de bine argumentată, este falsă. Rigiditatea sa este specifică tulburărilor sale!

Dacă eu nu l-am împuşcat pe leu, pot oare să mă bazez că leul va ţine cont de asta, şi nu mă va mânca? 🙂 

Ce faci dacă nu vine muntele…

Se spune că Mahomed a fost provocat de un adept să determine muntele din faţa lui să se apropie de el. După câteva chemări ferme, fanatice şi pline de credinţă, muntele continuă să rămână nemişcat. La care Mahomed se apropie el de munte, şi spuse înţeleptele cuvinte: „Dacă nu vine muntele la Mahomed, merge Mahomed la munte!”

Cam asta ai de făcut şi tu în relaţia cu un psihopat. Dacă tu nu îl poţi schimba pe el, poţi totuşi să modifici propria ta atitudine faţă de el.

Forţând astfel schimbarea dinspre tine spre el. Este singura metodă viabilă împotriva rigidităţii, să dai tu dovadă de maximă flexibilitate.

Se spune că într-un sistem, elementul cel mai flexibil preia controlul situaţiei!

În relaţii totul se învaţă!

Inclusiv modul potrivit de a relaţiona cu un psihopat! Iar pentru asta nu e nevoie să faci facultatea de psihologie, care oricum nu ţi-ar fi utilă în acest sens!

Ai de învăţat doar unele atitudini potrivite. Dar ai şi de dezvăţat multe comportamente dezadaptative, rigide sau de natură să adâncească natura conflictuală a unui psihopat!

Cu puţin efort, cu răbdare şi în timp, treptat, vei deveni capabil să înţelegi un psihopat, natura acţiunilor sale şi să prevezi comportamentele lui viitoare.

Fără să te mai amăgeşti cu aşteptări nerealiste în ceea ce îl priveşte!

Vei deveni capabil să acţionezi în concordanţă cu comportamentul oricărui psihopat! Cu o viziune mai clară asupra lui, şi cu mai puţine prejudecăţi!

Un alt lucru important e să înveţi cum să te detaşezi de psihopat şi mai ales de faptele lui.

Care nu te privesc, nu sunt rău intenţionate, nu au legătură cu tine, ci fac parte din natura „leului”, carnivor din naştere.

Care nu rezonează deloc cu ideile tale de a-l transforma în vegetarian, pentru a păzi oile!

Conflict sau persuasiune?

În funcţie de abilităţile tale de a gestiona situaţiile critice, fie vei intra în conflict cu orice psihopat din anturajul tău, fie vei şti cum să gestionezi situaţiile critice.

Ştiu că la şcoală nimeni nu te-a pregătit pentru asta. Însă şcoala vieţii e cel puţin la fel de importantă pentru tine, viaţa şi sănătatea ta mentală!

Altfel, orice psihopat va fi fericit să te umilească, să te devalorizeze şi să te calce în picioare de câte ori are ocazia. Mai ales atunci când tu, fără să-ţi dai seama, îi permiţi acest lucru!

Simpla dezvoltare a unor abilităţi de observare, comunicare şi relaţionare pot face minuni! Şi sunt sigur că deja te-ai gândit la asta!

Doar că încă nu ai făcut EFORTUL potrivit, nu ai alocat TIMP acestui studiu, şi mai mult ca sigur, nu ai găsit, până acum persoana potrivită care să te pregătească în acest sens!

Starea ta depinde de tine!

Capacitatea ta de a gestiona propriile stări este fundamentală. De acord că orice persoană din exterior te poate influenţa într-o oarecare măsură.

Doar dacă abilitatea ta de a gestiona propriile emoţii nu a fost antrenată suficient.

Cu puţin antrenament, poţi creşte mult gradul de autocontrol, astfel încât interiorul să fie pe primul plan. Iar influenţele din exterior să fie mai puţin semnificative.

Capacitatea ta de rezistenţă se poate antrena. La fel şi cea de refacere mai rapidă a energiei mentale pierdute în discuţii sterile cu un psihopat!

Începe char acum!

Dacă vrei o schimbare, o vei face acum! Ai citit, ai studiat, te-ai documentat, şi probabil că deja eşti pregătit pentru aceasta!

Urmează să o şi trăieşti, atunci când vei decide că e momentul. Sau când suferinţa ta devine tot mai greu de suportat.

Însă omul e în general rezistent, şi dispus să sufere enorm de mult înainte de a face ceva concret.

Doar un spirit de luptător autentic, ferm, hotărât, va dori să se călească, să relaţioneze profesional, şi să obţină rezultate.

Starea de victimă nu foloseşte nimănui, şi mai ales nu dă câştig de cauză în nici o confruntare!

E momentul să faci o schimbare, şi dacă crezi asta cu tărie, hai să discutăm!

Într-o discuţie online, absolut gratuită (o poţi cere AICI), am să observ câteva repere ca să vedem dacă putem găsi, sau construi treptat, împreună, soluţii concrete la orice conflict, cu orice psihopat!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *