DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

7 trăsături care arată că ești un om normal

Un om normal

7 trăsături care arată că ești un om normal

Un om normal are câteva trăsături specifice. Pe care le voi menționa cu explicații pe înțelesul tuturor. Ca să clarific aspecte pe care oamenii obișnuiți să le poată observa cu ușurință. Fără a fi neapărată nevoie de studii în domeniu.

1. Un om normal e REALIST

Ancorarea în REALITATE este principala diferență dintre o persoană normală și una cu tulburări psihice majore. Halucinația, delirul și ruperea de REALITATE se pot observa de către orice persoană atentă.

Iar ancorarea în realitate, abilitatea de a vedea lucrurile așa cum sunt face diferența. Capacitatea de a DEOSEBI adevărul de minciună, de a simți când cineva minte, delirează sau o ia pe arătură e o caracteristică importantă pentru un om normal.

Credulitatea excesivă, ancorarea în CLIȘEE, superstiții, prejudecăți sau CONVINGERI nevalidate de realitate ne arată existența unor probleme.

Desigur că aceste derapaje pot fi mai ușoare, sau mascate abil, și atunci doar SPECIALISTUL le va observa. Adesea, doar după o discuție mai lungă.

Însă dacă observăm atent, punem întrebări pertinente și ascultăm răspunsurile, ne putem da seama treptat de existența unor moduri de gândire mai ciudate la un interlocutor.

2. Un om normal e împăcat cu sine

Adică se acceptă așa cum este. Nu își dorește să fie diferit. Nici mai înalt, nici mai suplu, nici mai diferit cu mult. E REALIST în PERCEPȚIA propriei persoane. Având o stimă de sine stabilă și ridicată.

Impresia că e inadecvat, că nu e destul de suplu, că și-ar dori să fie altfel (Poate vrea alt sex, sau să locuiască în altă țară, sau pe altă planetă), îl face să nu vrea să se ACCEPTE șa cum este. Fapt care creează frământări interioare, tensiuni și mult stres. Îndepărtându-l de propria persoană!

Astfel STAREA de bine poate fi compromisă de către propria PERCEPȚIE eronată despre cum și-ar dori să fie! Dublată de incapacitatea de a SE ACCEPTA așa cum este!

Normalitatea presupune acceptarea situației existente, concomitent cu strădania moderată de a crește, a îmbunătăți condițiile de muncă și de viață.

3. Un om normal are principii sănătoase

Adică un set de REGULI INTERIOARE. Bazate pe respect pentru cei din jur. Dar mai ales pe respect față de propria persoană. Și față de propriile nevoi.

Sacrificiul de sine bazat pe sentimentele de rușine, vinovăție sau regret nu sunt virtuți, ci defecte de personalitate! Un om normal le înlocuiește cu centrare pe propriile nevoi. În așa fel încât să nu afecteze negativ nevoile altor persoane!

Principala preocupare pe care un om normal o are în vedere este dezvoltarea sa personală și profesională. Fiind FOCALIZAT pe propriile sale OBIECTIVE. Fără a se îngrijora prea mult de dificultăți sau posibilitatea de a nu le atinge.

4. Un om normal are un grad ridicat de autonomie

Adică nu depinde de părerile altora. Are o abilitate ridicată de AUTOCONTROL emoțional. Și poate funcționa fără sprijinul celorlalți.

Are capacitatea de a-și asuma RESPONSABILITATEA propriilor fapte. Și de a lua DECIZII bazate pe propriile sale cunoștințe și experiențe. Nicidecum nu pe PĂRERILE altor persoane!

Totodată are o dezvoltată abilitate de autodisciplină. Dublată de capacitatea de a PLANIFICA totul cu mare atenție. Punctualitatea, corectitudinea și abilitatea de a-și respecta angajamentele sunt trăsături de bază!

5. Un om normal se bucură de viață!

Este trăsătura cea mai evidentă, cea mai ușor de observat. Capacitatea cuiva de a se bucura de lucrurile mărunte, de a se simți bine în mediul său, și de a crea acel mediu contează mult!

Abilitatea de a relaționa armonios, de a ALEGE atent persoanele de care se înconjoară face diferența. Vorba proverbului:

Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun CINE ești!

Un om normal se înconjoară de persoane de bună calitate! Și stă la distanță de oamenii toxici de care eventual ar putea să aibă nevoie.

Respectă totuși opiniile diverse, diferite de ale sale. Și alege modul în care relaționează sau nu cu cei care le emit.

6. Un om normal este un CREATOR!

Având obiective clare, bine stabilite, planificate, el devine CREATOR. Și muncește pentru a-și pune în practică dorințele. Cu consecvență și determinare. Fără a se descuraja la eventualele eșecuri.

Iar dacă lucrurile merg prost, se ridică deasupra lor! Reziliența lui este capacitatea de a trece peste eșecurile temporare. De a le privi ca fiind doar LECȚII DE VIAȚĂ, și nu înfrângeri.

Și pentru că muncește ACTIV, el trăiește în PREZENT. Folosind lecțiile TRECUTULUI, dar nefiind ancorat în el. Planifică atent VIITORUL, dar nu se sperie de perspective pesimiste sau de provocări.

7. Un om normal se autoevaluează corect!

Adică este realist când se uită în oglindă. Fără să se mintă pe sine. Și se acceptă așa cum e. Muncind zi de zi, consecvent, ca să progreseze. Uneori mai lent, dar sigur.

Fermitatea, abilitatea de a fi ferm în atingerea propriilor obiective, și încrederea că va reuși sunt trăsături importante.

Iar capacitatea de a se autoevalua continuu, de a măsura propriile progrese, de a fi atent la situație contează mult.

Astfel încât atunci când auzi de la oamenii toxici din jurul tău eticheta des întâlnită de ”nu ești normal”, poți să rămâi calm. Deoarece tu știi exact cine ești și cum funcționezi. Și în ce măsură funcționezi bine!

Iar dacă ai unele dubii, putem discuta oricând pe tema asta. Prima ședință e GRATUITĂ, e nevoie doar să o ceri cu un simplu clic AICI!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *