
Conflictul și valoarea lui în viața ta
Conflictul e ceva obișnuit în natură. Trăim într-o lume bazată pe conflict și competiție. Natura a ales sistemul competitiv. Iar tentativa omului de a opta pentru egalitarism s-a sfârșit mereu cu dictaturi și sisteme autoritare. Tentativele de evitare a conflictelor duce la acumularea unor tensiuni care generează noi conflicte.
Conflictul face parte din noi
El există chiar și în interiorul fiecărei persoane. Toate alegerile, deciziile luate, opțiunile noastre iau naștere din conflicte. Și e normal să fie așa! Doar teama de consecințe, de a nu greși, ne poate determina să ne FOCALIZĂM rațiunea pe aceste conflicte interioare.
Iar conflictul interior nerezolvat, reprimat, poate duce în timp la îmbolnăviri, somatizări, și traume psihologice. Așa că în loc să NEGĂM conflictul, avem de ACCEPTAT ca normalitate existența lui!
Iar capacitatea de a LUA DECIZII bune, echilibrate, duce la detensionarea conflictului interior, la ameliorarea sa. La fel, indecizia, amânarea și nehotărârea perpetuează conflictul interior.
Conflictul și beneficiile sale
Cel mai important beneficiu al unui conflict este că deschide calea spre ADEVĂR. Ne obligă, indirect, să GÂNDIM. Sau mai exact, să ne folosim RAȚIUNEA. Pe care tindem să o ignorăm. Și să o înlocuim cu rutina păguboasă. Sau cu intuiția, obiceiurile și tiparele comportamentale rulate inconștient!
Abia când conflictul interior devine arzător, devii conștient că e nevoie să îl rezolvi. Și începi să folosești GÂNDIREA RAȚIONALĂ. Și analiza critică a minții tale.
Începi să cauți SOLUȚII. Și faptul că le cauți, e primul pas care duce la REZULTATE. Cine caută, găsește. Sau își acordă, cel puțin, această șansă!
Conflictul și anxietatea
Frica de conflict, de a te contrazice, de a fi ignorat, judecat, discreditat, te poate determina să devii EVITANT. Să refuzi să te angajezi în discuții, confruntări și schimburi de idei! Astfel că stagnarea devine obicei.
Orice progres, avansare sau evoluție are la bază un conflict, o revoltă interioară și un EFORT pentru a ieși din situația conflictuală! Chiar dacă există un oarecare disconfort, starea conflictuală poate fi urmată de REZULTATE!
Tiparul de personalitate ANXIOS va evita conflictele. Și astfel va rata ocazia de a ÎNȚELEGE mai bine lucrurile. Iar dacă nu le poate înțelege, nici nu mai poate fi vorba de REZOLVAREA lor corespunzătoare!
Conflictul duce la echilibru!
Lipsa conflictului dă ILUZIA unui echilibru. La fel, menținerea unui conflict în stare LATENTĂ. Sau reprimarea sa. E chestiune de TIMP până când conflictul ascuns va izbucni la suprafață. Cu maximă energie și violență.
Acceptarea existenței unui conflict dă naștere DORINȚEI de a-l rezolva! Și inițiativei de a trece la FAPTE. Orice altă tentativă de EVITARE duce la eșec.
Iar echilibrul apare din REZOLVAREA conflictelor! Însă acesta este un PROCES meticulos, care necesită un oarecare EFORT MENTAL. Pe care puțini sunt dispuși să îl facă!
Conflictul interior se va reflecta în exterior!
Cu cât conflictele din INTERIOR sunt mai multe, mai vechi și mai reprimate, cu atât ele vor fi vizibile la EXTERIOR. Conflictele interioare ASCUNSE au tendința de a se reflecta puternic la EXTERIOR. În atitudini și fapte.
Este o artă să te confrunți cu problemele, să negociezi rezolvarea lor și să cauți permanent SOLUȚII. Iar dacă vei învăța această ARTĂ, vor apare REZULTATE deosebite în viața ta.
Cu asta mă ocup, să te conving să te confrunți cu fricile tale, să îți depășești temerile, și să rezolvi, împreună cu mine dacă e cazul (clic aici), conflictele tale interioare. REZULTATELE vor fi vizibile la EXTERIOR de către oamenii din jurul tău!