DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Cum ne putem evalua cât mai realist succesul?

Succesul

Cum ne putem evalua cât mai realist succesul?

Succesul este ceva relativ. Evaluarea nivelului său depinde uneori mai mult de OBSERVATORUL extern decât de subiectul evaluat! Astfel că succesul autentic tinde să fie adesea înlocuit, mimat sau falsificat! Lucru benefic pentru societatea de consum, care a creat o adevărată industrie din cultivarea de măști sociale. Mai mult de jumătate din produsele pe care ne cheltuim banii nu ne sunt necesare în mod real. Rolul lor fiind a mima succesul, de a crea o aparență de bunăstare în OCHII ALTORA! Însă totul are un preț! Inclusiv mimarea.

Modurile des întâlnite în care obișnuim să mimăm succesul

Întrucât ni s-a inoculat convingerea că succesul se bazează pe bunuri materiale, intrăm într-o cursă fără sfârșit. O tendință de neoprit, bazată pe shopping. Orice achiziție care SE VEDE din exterior, este costisitoare, și dă IMPRESIA de bunăstare, este încă o mască socială. Încă un mecanism de compensare exterioară a vidului interior! O modalitate copilărească, imatură, de a încerca să vindeci interiorul afișând la exterior consumul ostentativ.

Faimoasa șampanie de 100.000 $ cumpărată pe litoral este doar un exemplu. Nu a fost comandată de un multimiliardar, și trimisă, discret, prin curier direct la reședința acestuia, ci s-a făcut tam-tam într-un club de lux, ca SĂ VADĂ toată lumea! Scopul cumpărătorului nu era să guste o șampanie bună, ci să-și compenseze frustrările personale prin afișarea publică a unui consum ostentativ! Lucru valabil la orice altă șampanie al cărei preț depășește de mai multe ori prețul ei obișnuit!

Succesul tău e o stare interioară!

Tu simți succesul în interior, și acesta ia forma emoțiilor tale. A sentimentelor pe care le trăiești în mod curent. Dacă ești calm, bine dispus, mulțumit de propria ta persoană și de viața ta în general, înseamnă că ai succes! Iar dacă ai norocul să fii înconjurat de oameni pe care îi placi, care se comportă civilizat, te respectă și cu care poți comunica armonios, succesul tău e evident! Îl SIMȚI chiar tu, în INTERIORUL tău, prin fiecare fibră a ta! Nici nu mai simți nevoia ca alții să ți-l confirme! Cât despre bani, ei vin automat, atrași de atitudinea ta. Vin exact în cantitatea în care îți sunt realmente necesari! Iar dacă se întâmplă să nu vină, sau să vină mai lent, sau cu întârziere, asta nu îți generează suferințe. Echilibrul tău interior rămâne la fel!

Dacă succesul lipsește la interior, poate fi mimat!

În lipsa unui echilibru interior, poți ALEGE să mimezi, să maschezi, cu o MASCĂ SOCIALĂ lipsa armoniei tale. Primul simptom va fi dorința fierbinte de a face mulți bani. Majoritatea oamenilor care fac bani mai mulți decât au nevoie, făcând în schimbul lor eforturi foarte mari, care îi fac să SIMTĂ un DISCONFORT MAJOR, pe o perioadă îndelungată, sunt persoane suferinde. Succesul lor material are menirea de a compensa, măcar PARȚIAL, frustrările lor INTERIOARE. Așa că vor tinde să PIARDĂ din vedere scopurile lor interioare, dedicându-se altor scopuri. Exterioare, și lipsite de autenticitate! Cum ar fi acumularea continuă de valori materiale, și confecționarea și purtarea unei largi varietăți de măști sociale.

Simptomele măștilor sociale

Majoritatea oamenilor este puțin dispusă să privească prin sau în spatele acestor măști sociale. Doar psihologii s-au specializat la așa ceva. Abilitatea lor de a privi sufletul, în mod autentic, cât mai obiectiv, liber de orice aparență, se dezvoltă treptat. Până la nivelul la care masca socială devine complet transparentă. Însă partea interesantă este cât de ATAȘAȚI pot fi oamenii de prorpia lor MASCĂ SOCIALĂ! Deși confecționarea și purtarea ei este o adevărată corvoadă, oamenii se încăpățânează cu disperare să o poarte. Conștienți că, măcar la prima vedere, masca lor trece neobservată. De parcă sensul vieții lor ar fi nu să trăiască, ci doar să păcălească alte persoane, prin aparenta lor stare de bine!

Mecanismele măștilor sociale

Profesia de actor este foarte solicitantă! Faptul că joacă UN ROL, câteva ore pe zi, obosește mult actorul. Este dificil și chiar epuizant să faci un efort, și să intri în pielea altui personaj. Subconștientul tău se opune categoric! El nu știe să mintă! Refuză, în naivitatea și autenticitatea sa naturală, să admită că tu, Popescu, actor de profesie, susții, cât de poate de convingător, că ești, pentru câteva ore pe zi, pe scenă, Ștefan cel Mare, domn al Moldovei! Iar când admite, în sfârșit, și ÎȚI PERMITE SĂ INTRI în acest rol, începi să te simți bine pentru moment. Pentru ca peste 2-3 ore, să te revolți pentru că tu, ditamai domnitorul, ești ținut la cozi interminabile de către cine știe ce funcționar incompetent, deoarece ești un anonim Popescu, actor de profesie!

Conflictul interior dintre EMOȚIA simțită în rolul jucat, și rațiune, te consumă enorm de mult. A fi actor presupune să consumi foarte multă energie!

Tu cât timp mimezi succesul?

Dacă un simplu joc de rol, de câteva ore pe zi, te poate solicita atât de mult, nu vreau să vă explic cât de solicitant e să joci roluri care nu-ți aparțin în permanență! Fără zile libere, fără pauze de masă, fără ore libere după încheierea programului! Joci un rol menit SĂ TE PROTEJEZE. Afișezi o mască socială. Pentru că ți-e FRICĂ să lași să se vadă ADEVĂRATA TA FAȚĂ! Te temi că vei fi judecat, criticat, desconsiderat! Așa că dezvolți un MECANISM DE PROTECȚIE, de compensare, de ascundere a vulnerabilității tale! Însă CONSUMUL tău de energie este mult prea mare! Astfel că e chestiune de TIMP să ajungi la epuizare! Însă cu cât vei fi mai obosit, cu atât te vei încăpățâna să strângi în brațe rolul tău. Masca ta socială!

Succesul înseamnă autenticitate și integritate

Odată ce discuți cu mine, începi să descoperi de ce porți mască. Și mai ales câtă energie consumi încercând să impresionezi alte persoane. Care oricum te cunosc deja, te văd așa cum ești, și te judecă agresiv. Încercările inutile și disperate tale de a ascunde propriile vulnerabilități nu îți vor folosi. Agresorii simt lipsa ta de autenticitate, de energie, și nevoia ta de validare socială. Așa că te vor lovi exact acolo unde ești mai vulnerabil!

Soluția e simplă. A renunța la roluri, la măști sociale inutile, și a fi sincer măcar cu PROPRIA PERSOANĂ este primul pas. Restul vine de la sine, pe măsură ce discutăm. Vei deveni altă persoană, și vei înțelege ce înseamnă pentru tine succesul, în mai puțin de 24 de ore. (Dacă vom discuta în ritmul de o oră pe săptămână).

Îți ofer șansa de a te redescoperi, discutând GRATUIT cu mine pe tema asta timp de o oră (clic AICI).

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *