DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Imaturitatea emoțională și modul în care îți afectează viața

Imaturitatea emoțională

Imaturitatea emoțională și modul în care îți afectează viața

Imaturitatea emoțională este specifică popoarelor supuse, conduse autoritar. Structura piramidală de putere concentrează întregul CONTROL în mâna liderilor. Iar restul lumii se mulțumește să EXECUTE ordinele venite de mai sus. Prin urmare, nu mai este nevoie să gândească, să creeze, să caute soluții sau să își asume vreo responsabilitate! Astfel, individul imatur dezvoltă un tipar de gândire de tip „Noi muncim, nu gândim!”. Mai ales că regimurile de tip autoritar guvernează prin FRICĂ. Pedepsind orice tentativă individuală de a prelua INIȚIATIVA. Recompensând totodată supunerea și obediența totală.

Imaturitatea emoțională este indusă prin educație

Specifică adolescenței, imaturitatea emoțională poate fi perpetuată toată viața. Un părinte prea sever, violent, va tinde să-și INFANTILIZEZE copilul. Să-i preia toate responsabilitățile. Îngrădind totodată libertatea sa de a alege. Subconștient, părintele respectiv doar IMITĂ tiparul din societatea în care a trăit atâta vreme. Deși vrea binele copiilor, nu se poate abține să nu îl impună cu forța. Majoritatea tinerilor sănătoși ALEG să se revolte, să se elibereze de dictatura din propria familie, și să pornească independenți și autonomi pe drumul lor. Însă unii optează să rămână „ascultători”. Să se infantilizeze. Să renunțe la responsabilitățile proprii. Lăsând părinții să decidă cariera și viața lor personală. Cu consecințe adesea catastrofale.

Imaturitatea emoțională a liderilor

Dacă în familiile disfuncționale se întâlnește frecvent acest tipar, grav e că și în instituțiile statului român lucrurile stau la fel. Conducerea este adesea preluată de indivizi iresponsabili, dar extrem de ascultători. Dispuși să facă orice compromis pentru a servi structurile de putere care îi coordonează. Astfel tiparul regimului autoritar rămâne activ. Inducerea fricii transformă liderul autentic în lider formal. Adică în marionetă aplatizată emoțional, care primește, apoi retransmite ordine. Indiferent cât sunt de absurde acestea. Rezultă un sistem piramidal de putere, format din oameni care NU GÂNDESC. Și nici măcar NU AU VOIE să mai gândească! Liderii autentici părăsesc imediat acest tip de sistem, iar conducerea e preluată de indivizi INFANTILI, imaturi emoțional, dar DEPENDENȚI de structura de putere care îi coordonează ca pe oi.

Imaturitatea emoțională permite perpetuarea abuzurilor

Dacă liderii imaturi emoțional sunt lipsiți de simțul răspunderii, de responsabilitate, la fel stau lucrurile și cu subordonații lor. Aceștia au de ales. Fie se revoltă cu curaj, își cer drepturile asertiv, și impun respect, fie devin supuși, speriați, agresiv-pasivi, care se fac că muncesc și sabotează subtil orice sarcină care le intră în atribuții. Comportamentul unui lider este în întregime oglindit de modul în care subordonații săi își fac datoria! Aceștia se vor comporta cu clienții exact la fel cum liderii se comportă cu ei! Astfel, abuzurile emoționale, agresivitatea și toxicitatea relațională se perpetuează, până la un nivel patologic. Imaturitatea emoțională a liderilor formali distruge armonia din întreaga societate.

Imaturitatea emoțională se poate corecta?

Fiind o trăsătură de personalitate, imaturitatea emoțională tinde să rămână stabilă. Doar cu un efort substanțial, progresele sunt posibile. Avantajele pe care statutul de supus, de DEPENDENT, le aduce persoanei imature emoțional sunt uneori mari. Astfel încât persoana respectivă va prefera să rămână ascultătoare. Până la nivelul la care va suferi enorm. În astfel de momente, apar căderile de energie, sentimentul de inadecvare, depresiile, durerile sufletești. Unii, puțini la număr, vor ALEGE să se elibereze. Să își dezvolte propria viață și RESPONSABILITATE. Nu singuri, ci sprijiniți din exterior. Cu asta mă ocup. Contactează-mă pentru a discuta gratuit, o oră întreagă, pe tema dorită de tine! (clic AICI)

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *