DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Oameni toxici – tiparul pushy sau omul care presează mereu

Tiparul pushy

Oameni toxici – tiparul pushy sau omul care presează mereu

Tiparul pushy este la modă azi. La originea promovării lui au stat vânzătorii de succes din America secolului trecut. Se spunea despre ei că: Dacă sunt dați afară pe ușă, ei intră înapoi pe geam! Scopul lor era să VÂNDĂ cât mai mult. Fără să le pese de NEVOILE reale ale clientului lor!

Tiparul pushy și scara lui de valori

Acest tipar se caracterizează prin egoism dus la extrem. Sau mai degrabă prin machiavelism. Deviza lui este cea a lui Macchiaveli – scopul scuză mijloacele.

Interesul lor e să performeze, să facă vânzări și să câștige cât mai mulți bani. Iar trăsătura lor de bază este LĂCOMIA. Dublată de lipsa EMPATIEI. Adică nu le pasă deloc de interlocutor, atâta timp cât acesta CUMPĂRĂ.

Pentru ei, clientul este doar un fraier bun de jumulit. O sursă de venituri nelimitate. Iar METODA folosită este de a vorbi mult, de a convinge, de a glorifica propriile produse până când clientul, exasperat, chiar cumpără produse de care nu are o reală nevoie.

Focalizarea vânzătorului care rulează tiparul pushy este pe PROFIT imediat. Și pe TIMP. Iar principala sa obsesie este de a obține cât mai RAPID sume cât mai mari de bani.

Tiparul pushy era cândva eficient

Acum 50-100 de ani, acest tipar era considerat a fi om de succes. Mulți clienți alegeau să cumpere, doar pentru a scăpa de vorbăria agasantă a vânzătorului. Și pentru că erau incapabili să REFUZE.

La insistență se adăugau și câteva tehnici de forțare a încrederii clientului, și de manipulare. Cum ar fi EXEMPLUL altor persoane, sau durata LIMITATĂ a ofertei.

Adesea, cumpărătorul achiziționa produsul de care nu avea nevoie, convins că și alte persoane au cumpărat. Sau pentru că REDUCEREA era disponibilă doar pentru el!

Modelul lor de viață era vânzătorul care reușea să vândă frigidere eschimoșilor! Ca exemplu de putere de convingere și manipulare asupra celorlalte persoane.

Metoda funcționează perfect la persoane cu nivel de educație redus. Sau la persoane educate, dar imature emoțional! Incapabile să spună NU. Sau să REFUZE politicos ofertele insistente.

Tiparul pushy în lumea de azi

Odată cu creșterea STIMEI DE SINE, oamenii devin pretențioși când e vorba de a-și cheltui sau a investi propriii bani! Ei cumpără deoarece DORESC să cumpere. Și se simt OFENSAȚI dacă cineva încearcă, prin PRESIUNE, sau prin MANIPULARE, să le schimbe DECIZIILE.

Azi, tiparul pushy are tot mai puțini clienți. Dar încă suficienți pentru a face destui bani. Cu un COST ascuns, de a deveni extrem de antipatic. Și a rata vânzările importante, mai ales pe termen lung.

Vânzătorul ideal are azi GRIJĂ maximă cu privire la NEVOILE clientului său! Fiind orientat să îl AJUTE să facă singur ALEGERI cât mai inspirate. Astfel încât acesta să revină cu plăcere și a doua oară.

Însă acest tipar de gândire pe termen lung este străin pentru tiparul pushy! El nu are răbdare să cultive RELAȚIA cu clientul. Nici să AȘTEPTE până când acesta ia o DECIZIE care i se potrivește!

Tiparul pushy ca persoană

Dacă succesul în vânzări îi este asigurat, mai devreme sau mai târziu, persoana cu tiparul pushy va avea tendința de a păstra comportamentul său. Fiind inițial încurajat de unele câștiguri financiare rapide.

Însă totul are un COST. Banii lui sunt mult prea scumpi. Deoarece în schimbul lor, el pierde tocmai latura sa UMANĂ. Și mai ales pierde propria CREDIBILITATE. Care valorează, în timp, mult mai mult decât profitul IMEDIAT.

Astfel că unele victorii TEMPORARE sunt ca un foc de paie. Poate să se aprindă repede și să ardă extrem de rapid. Însă flacăra se va stinge rapid, odată ce s-a consumat rezerva de combustibil.

La fel, PERSOANA vânzătorului AGRESIV va fi considerată DEZAGREABILĂ. Și PĂREREA celorlalți va fi una execrabilă. Asta e soarta oricărui PSIHOPAT, să fie IZOLAT.

Primește exact ceea ce merită. Oamenii vor face eforturi să îl ocolească, să îl evite, să îl respingă și să refuze discuțiile cu el. Deoarece SIMT că li se VINDE un tipar, o mască, o nevoie a VÂNZĂTORULUI de a  face bani.

Tiparul pushy și victimele sale

Oamenii cu stimă de sine redusă, și cu nivel redus de maturizare emoțională au tendința să CEDEZE în fața acestui tipar PATOLOGIC. Din politețe, sau mai exact din FRICA de a nu fi criticați, respinși sau neapreciați, ei vor CEDA cu ușurință presiunilor venite din partea acestui tipar!

Prin urmare, tiparul pushy va face bani în continuare! Însă banii lui nu vin de la clienții mulțumiți, ci de la cei incapabili să REFUZE un tipar agresiv!

Tiparul de VICTIMĂ există, e încă larg răspândit la noi în țară. Deoarece venim dintr-un regim totalitar! Iar cei care îl rulează sunt adesea incapabili să iasă din el. Tiparul pushy îl identifică imediat, și PROFITĂ de el! Mai mult, se și laudă cu realizările sale!

Tiparul pushy și rețelele de marketing în rețea

Însă victimele acestui tipar sunt și sistemele MLM. E chestiune de TIMP ca tiparul pushy să intre și acolo. Iar efectul e dezastruos pentru cei care îl acceptă.

În loc să formeze LIDERI, care să creeze REȚELE DE LIDERI, ei caută continuu noi și noi VICTIME. Pe care le racolează prin manipulare și minciună. Și apoi le ABANDONEAZĂ.

E evident că rețelele se blochează la acest nivel! Și CREDIBILITATEA lor se prăbușește! Oamenii racolați prin PROMISIUNI MINCINOASE se simt ÎNȘELAȚI, și devin rapid ADVERSARII sistemelor de acest tip!

Tiparul pushy și religia

În timp ce exemplele și metaforele din Biblie arată clar că divinitatea ne respectă LIBERUL ARBITRU, oferindu-ne posibilitatea să ne ALEGEM singuri calea, unele grupări aderă la tehnici de racolare prin PRESIUNE.

Religiile bazate pe valori autentice, precum toleranța și liberul arbitru, par a fi, la prima vedere, defavorizate. Calitativ însă, numerele mari nu folosesc nimănui. Tiparele de tip victimă, combinate cu tiparul pushy, dau adesea combinații extrem de toxice, bazate pe dominarea celor slabi de către cei puternici.

Toleranța ar trebui să stea la baza religiei, iar religiile bazate pe presiune, dominare și supunere față de preoți nu mai sunt agreate. Tiparul pushy este nedorit și aici.

Tiparul pushy și politica

Recent, un prezentator TV de success a devenit purtătorul de cuvânt al unui partid din opoziție. Tiparul pushy fiind evident, omul respectiv a ieșit în evidență prin vorbărie și atacuri verbale împotriva celor de la putere.

Oamenii maturi, echilibrați emotional, au sesizat imediat TEATRUL. Și histrionismul (specific PSIHOPAȚILOR) din spatele purtătorilor de cuvânt. Însă politica se face cu MASE largi de oameni. Și metoda prinde la mase!

Rețeta s-a dovedit a fi de succes! Gălăgia, atacurile, acuzațiile cu sau fără sens, toate prind la PROSTIME. Partidul de opoziție rămas în umbra a fost rapid propulsat. Dar nu chiar la nivelul AȘTEPTAT!

Câteva procente tot s-au câștigat, însă oamenii NORMALI, integri și maturi emotional au ÎNȚELES că circul e pentru prostime. Și chiar dacă au votat partidul respectiv, din alte motive, au CONȘTIENTIZAT imediat teatrul ieftin și MANIPULAREA din spatele său!

Tiparul pushy e idiotul util

O persoană cu tiparul pushy va fi întotdeauna FOLOSITĂ. Și va reprezenta religii, oameni politici sau produsele pe care le promovează. Categoric, acest TIPAR patologic are rolul lui în societate!

Și cu cât societatea e mai bolnavă, cu atât va promova mai agresiv PSIHOPAȚII cu tiparul pushy. Au și ei rolul lor. În special în SISTEMELE TOTALITARE. Care sunt pe cale să înlocuiască, subtil, democrația destul de fragilă care era pe cale să se dezvolte!

Nu doar marii dictatori – Hitler sau Stalin – erau psihopați, ci și o întreagă cohortă de SERVITORI fideli și obedianți ai regimurilor lor! Fără de care dictaturile lor nu ar fi fost posibile!

Iar azi, creșterea numărului de PSIHOPAȚI puși în funcții cheie, la conducere, indică, fără dubiu, că ne îndreptăm rapid spre o nouă DICTATURĂ.

Tiparul pushy – cum ne raportăm la el?

Oamenii integri, autentici, vor alege să EVITE orice persoană toxică. Să o izoleze și să interacționeze cât mai rar cu acesta. INDIFERENT de prețul plătit pentru asta. Este singura atitudine SĂNĂTOASĂ.

Cei imaturi emoțional se tem. Și atunci ALEG să se lase dominați de ei. Și să devină VICTIME sigure. E alegerea lor. Sau mai exact, e incapacitatea lor de a alege.

Iar VICTIMELE cu tendințe psihopate vor APRECIA tiparul pushy! Deoarece se identifică cu acesta. Și tind să devină asemeni lui! Adesea, victimele de azi devin agresorii de mâine!

Cu cât mai multe victime există, cu atât mai mulți agresori psihopați se vor dezvolta mâine!

Tiparul pushy poate fi evitat!

În primul rând, e important să fii capabil să îl RECUNOȘTI. Și să ACCEPȚI că nu e vina TA pentru comportamentul LOR. Abia atunci poți ieși din zona toxică.

Însă deseori ești CAPTIV. Oamenii aceștia sunt experți în manipulare emoțională. Așa că abia dacă ai o idee despre ce se întâmplă. Iar când îți dai seama, s-ar putea să fie deja cam târziu! Ai primit deja rolul de VICTIMĂ.

Însă e alegerea ta să ieși din el. Iar rolul meu e să te sprijin în acest sens – clic aici

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *