DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Părerea mea și valoarea ei reală care îți schimbă viața

Părerea mea

Părerea mea și valoarea ei reală care îți schimbă viața

Părerea mea e adesea doar o impresie de moment. Care descrie modul în care eu percep, acum, o anumită situație. Valoarea ei e relativă. Uneori, contează competența sau studiile mele. Alteori, e mai importantă STAREA mea de moment! Și capacitatea mea de a aloca TIMP și de a mă FOCALIZA pe problemă!

Părerea mea se poate schimba

În funcție de anumite informații noi, PĂREREA MEA se poate modifica de la un minut la altul. Deoarece orice opinie aș avea, mă bazez pe informații, date și observații. Sau chiar pe INSTRUMENTE specializate pentru a măsura unele aspecte!

Însă e bine să fiu FLEXIBIL. Și foarte ATENT la noutățile care pot să apară! Și să DEZVOLT cât pot de mult abilitatea mea de a OBSERVA atent, focalizat, datele problemei!

E ca la șah! Acum doresc să mut ceva, dar dacă adversarul face o mutare surpriză, am de REVIZUIT, cât mai rapid, întreaga mea strategie pe care am gândit-o până acum!

A rămâne fixat în ALEGEREA mea arată o INCAPACITATE de a mă readapta din mers la o situație nouă! Sau rigiditate mentală maximă! Ceea ce duce la comportamente limitative și dezadaptative!

Părerea mea poate fi superficială!

Dacă sunt, de exemplu, la volan, și mă concentrez pe condus, iar tu mă suni să-mi ceri părerea despre o chestie anume, șansele să am RĂGAZUL necesar pentru a GÂNDI RAȚIONAL sunt minime.

Vei primi un răspuns superficial, pe care ți-l ofer cu scopul de a SCĂPA de convorbire cât mai repede. Sau de a nu o lungi prea mult, deoarece am ALTĂ treabă acum!

Capacitatea mea de a analiza temeinic o problemă, și a emite o PĂRERE bine documentată cu privire la aceasta necesită TIMP și EFORT MENTAL.

Altfel, părerea mea se poate baza pe o intuiție de moment. Care poate fi bună sau complet greșită. Orice șahist vă va confirma că intuiția e bună, dar numai DUBLATĂ de o ANALIZĂ RAȚIONALĂ ulterioară. Care consumă timp și efort!

Părerea mea despre problema ta

Adesea, părerea MEA se referă la MINE. Eventual la ce aș face EU în locul TĂU. Nicidecum la ce ar trebui TU să faci în situația TA! Suntem oameni diferiți, și situațiile de viață DIFERĂ și ele destul de mult.

Prin urmare, a mă aborda pe messenger și a-mi cere o părere despre o situație sau alta e contraproductiv. Mai ales pentru că eu NU CUNOSC BINE datele problemei.

Iar pentru a rezolva o problemă, ai nevoie de TOATE datele ei. Altfel, voi fi incapabil să o rezolv. Și TENTAT să dau totuși un răspuns INTUITIV. Și lipsit de reală valoare!

Acel răspuns poate fi bun. Sau mai puțin bun. Sau complet eronat! Nu ți-am rezolvat problema. Ci doar am încercat să GHICESC răspunsul.

Oricâtă experiență aș avea, oricât de pregătit aș fi, șansele ca INTUIȚIA mea să fie fără greș sunt minime. Șahistul care joacă intuitiv și rapid are oarecare șanse să mai câștige unele partide. Dar majoritatea vor fi pierdute. Mai ales dacă adversarul petrece TIMP și face un EFORT pentru a gândi în detaliu!

Părerea mea poate fi bazată pe analiză detaliată

Pentru ca eu să am o părere despre ceva anume, petrec mult TIMP. În care mă FOCALIZEZ pe observații detaliate! Și pe culegerea de date suplimentare, care să clarifice perspectivele!

Doar atunci reușesc să îmi fac o imagine ceva mai clară. Fapt care mă ajută să emit ÎNTREBĂRI suplimentare, menite să clarifice și mai mult problema.

Doar dacă enunțul problemei este clar și bine definit, ne putem apuca de REZOLVAREA EI. Și de căutarea unor SOLUȚII bazate pe ceva concret.

Altfel, alergăm după iluzii, și ne mințim că lucrurile se vor repara de la sine. Deși știm din experiență că nu e așa, și că tărăgănăm rezolvarea de ani de zile!

Părerea mea necesită efort

Și din acest motiv costă și bani! Însă multă lume crede că dacă pune o întrebare pe messenger, va primi imediat și un răspuns rapid și complet.

Asta îmi aduce aminte de bancul cu doamna care se întâlnește pe stradă cu medicul, și dorind să economisească niște bani, începe să-și expună problema despre o durere la stomac. Însă medicul, calm, refuză jocul, și o invită să se dezbrace, ca să o poată consulta!

Exact la fel stau lucrurile în orice domeniu. Una e să îți dai cu părerea la ÎNTÂMPLARE, fără să ai toate DATELE problemei. Și să îți faci, intuitiv, o primă IMPRESIE. Și alta e să aloci TIMP și EFORT pentru a strânge toate informațiile cheie pe baza cărora să emiți păreri detaliate.

Părerea mea despre cei care îmi cer păreri rapide

Multe persoane vor o părere. Însă nu doresc să aloce timp, efort și bani pentru a DETALIA datele problemei. Sunt SUPERFICIALE. Și prea puțin ancorate la REALITATE.

Tendința lor e mai degrabă de a căuta SOLUȚII instant. Rapide, miraculoase, scurte. După tiparul jucătorului de jocuri de noroc. Iau un bilet, și mă AȘTEPT să și câștig. Apoi sunt dezamăgit!

Nerăbdarea e cea care le joacă feste. Iar superficialitatea le domină viața. Șansele mele să pot ajuta acest tipar comportamental sunt relativ reduse.

Iar principala mea capacitate nu e să le spun părerea mea. Ci să le MODIFIC, dacă pot, atitudinea față de  TIMP. Și față de modul în care ei pot învăța să caute SOLUȚII.

Iar dacă reușesc să-i cobor cu picioarele pe pământ, e chestie de obișnuință să înceapă să gândească analitic. Caz în care vor fi capabili să emită propriile lor păreri bine documentate.

Arta e să învățăm să alocăm TIMP pentru un PROCES de gândire. Care duce la păreri clare, bine analizate. Răbdarea se dezvoltă și se transformă în ordine și auto-disciplină.

Părerea mea despre cei care nu cer părerea nimănui

Dacă sunt fericiți, echilibrați și realizați în viață, e normal să fie așa. Însă e exclus să le știi pe toate și să poți face totul bine. Doar dacă ai un grup de oameni de încredere, bine intenționați, pe care să te poți baza, nu mai ai nevoie de părerea unor profesioniști din exterior.

Însă majoritatea celor care REFUZĂ să ceară părerile altora sunt profund scufundați în NEGARE. Într-o stare de OMNIPOTENȚĂ INFANTILĂ. Un fel de: Le știu eu pe toate. Și nu am nevoie de părerea nimănui! Iar dacă SUFĂR, e din cauza altora! Nu e vina mea, ci numai a lor!

Prin urmare, pare a fi mai ușor să FUGI de o realitate incomodă. Apoi să dai vina pe alții pentru eșecurile TALE. Și să refuzi să CERI părerea cuiva care e mai competent sau mai pregătit să te ajute la găsirea unor SOLUȚII.

Părerea mea îți poate schimba întreaga viață

Cu condiția să îmi oferi TIMP să fac EFORTUL necesar să te evaluez corect. Apoi, dacă e cazul, să descoperi cum poți acum și tu să reduci puțin viteza. Și să atenuezi treptat stresul vieții cotidiene.

Capacitatea ta de a te opri din fugă, și a te FOCALIZA pe lucrurile care chiar contează, va face diferența! Vei deveni o persoană mai calmă, mai echilibrată, mai rațională.

Iar nivelul de autocontrol emoțional se va îmbunătăți și el. Caz în care va crește mult capacitatea ta de a analiza corect DECIZIILE pe care le iei! Și ALEGERILE pe care le faci.

E un întreg PROCES. Durează doar 24 de ore*! Doar că, mare ATENȚIE, ritmul *orelor e de una pe săptămână! Maximum două! Răbdarea ta de a parcurge atent unele ETAPE este cea care îți dă ACCESUL la acest proces.

Rolul meu e doar să îți ofer informațiile, metodele și tehnicile prin care să parcurgi acest proces, dacă ai ACCES la el. Că eu sunt simplu de găsit pe Google, sau de contactat aici. Pentru ca să îmi CERI să ne apucăm concret de treabă!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *