DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Polarizarea societății și pericolul ascuns

Polarizarea

Polarizarea societății și pericolul ascuns

Polarizarea oamenilor, împărțirea lor artificială în două tabere, e începutul sfârșitului. Adică setarea aceea mentală atât de necesară pentru a se declanșa un conflict major. Iar dacă avem două ideologii aparent antagoniste, succesul e garantat. Datele culese de pe toate continentele îmi confirmă dezbinarea din fiecare țară. Și SUA, simbolul capitalismului, e fragmentată. O schizofrenie politică fără precedent împarte oamenii în susținătorii și adversarii președintelui!

Polarizarea duce la dezbinare!

Odată ce ai delimitat clar oamenii, criteriul chiar nu mai contează! Vezi Gulliver în țara piticilor, scris de Swift acum peste 200 de ani! Piticii liliputani se luptau între ei deoarece împărăteasa lor se tăiase la un deget încercând să curețe coaja unui ou. După care s-a dat o LEGE pentru ca supușii să spargă oule doar la capătul… celălalt! A fost suficient ca să se fragmenteze întregul Liliput în două tabere, cei care sparg ouăle la capătul CORECT (politic și legal vorbind), sau cei care continuă să le spargă la capătul ascuțit! Un singur criteriu, o singură LEGE, și conflictul e gata între cele două tabere artificial create! (Vezi articolul Războiul dus de tribul meu împotriva tribului tău)

Polarizarea pe diferite criterii

Liberali sau conservatori, socialiști, naziști sau cine mai știe de care, partidele politice ajută mult la polarizarea lor. Iar dispariția partidelor cu ideologie, și promovarea a doar DOUĂ partide, duce la FRAGMENTAREA sistematică a părerilor. Imediat se vor găsi FANATICI ai ambelor tabere, membri și apoi simpatizanți!

Polarizarea e pregătită din grădiniță! Făt-Frumos cel bun luptă cu zmeul cel rău! Arta e să demonstrezi că tu ești de partea binelui, și celălalt e răul! Mai departe, e clar că războiul sângeros e singura soluție! Finalizat, evident, cu DECAPITAREA dușmanului!

Filmele americane continuă polarizarea. O tabără de eroi, contra uneia de răi. Eroii câștigă mereu! Și restabilesc dreptatea. Sau mai exact, implementează o nouă concepție: DREPTATEA e numai de partea NOASTRĂ, și întotdeauna CEILALȚI greșesc!

Polarizarea artificială

Dacă iei o tabără de foste victime, e mult mai simplu să provoci resentimente. Rănile lor EMOȚIONALE nu s-au vindecat. Și pot fi lesne zgândărite. E destul să iei un negru oprimat acum 30 de ani, și să îl determini să ceară discriminare pozitivă! Sau un homosexual arestat în vechiul regim, și obligat să devină colaborator voluntar al serviciilor de informații! Azi, acest colaborator va fi mult mai determinat să LUPTE pentru drepturile sale! Mai ales dacă serviciul în slujba căruia a rămas îl ÎNCURAJEAZĂ în acest sens! Inclusiv financiar! Și susține, discret, din umbră demersurile sale! Iată cum se pot crea, ARTIFICIAL, în laboratoarele serviciilor secrete, TABERELE de dușmani!

Polarizarea duce la conflicte majore!

Cele două tabere care se prefigurează azi, artificial, sunt scoase la luptă. Una e de EXTREMĂ STÂNGĂ, cu tendințe NEOMARXISTE, cu iz stalinist. Alta e de EXTREMĂ DREAPTĂ, cu tendințe NEONAZISTE, cu iz hitlerist!

Cum să mai alegi răul cel mai mic dintre cele două RELE MAJORE? Greu de ales, însă fiecare se va lăsa, în cele din urmă, MANIPULAT! Va alege răul cel mai mic în VIZIUNEA sa! Va alege UNUL dintre cele două RELE! E suficient pentru un prim pas în direcția unui CONFLCIT MOCNIT!

Polarizarea nu face pași înapoi!

Odată creat CONFLICTUL, la nivel de IDEOLOGIE, e chestie de 3-4 ani să se treacă la FAPTE. Violența e în fașă, și se aplică citatul biblic: Gândul la păcat e mai grav decât păcatul însuși!

Ideologia, odată implementată în mintea cuiva, se dezvoltă rapid. Și contaminează alte minți. Alți oameni! În special copiii și tinerii, mult mai susceptibili și mai vulnerabili la manipulare! Iar când aceștia cresc, dau drumul la tiparul lor INDUS!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *