DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Programele subconștiente din mintea ta îți provoacă multă suferință!

Programele subconștiente

Programele subconștiente din mintea ta îți provoacă multă suferință!

Programele subconștiente stau la baza deciziilor tale. Tot ce ai ALES în viață la un moment dat a fost bazat în mare măsură pe emoții și sentimente! Doar ILUZIA ta că gândești rațional te face să justifici, ulterior, alegerile tale!

Programele subconștiente sunt de fapt tipare comportamentale puternice

Ești om, nu calculator. Deci nu ai programe reale care să ruleze, ci ai tipare comportamentale relativ stabile. De unde și tendința dificil de controlat de a repeta greșelile.

Programele subconștiente te țin captiv, fără ca măcar să știi că ele există! Odată instalate, ai devenit sclavul lor! Și VOINȚA ta devine subordonată lor!

În ciuda faptului că ȘTII că unele decizii sunt greșite, sau îți fac rău, vei continua să rulezi programele tale! Ele nu se vor opri la un simplu efort de voință! Dimpotrivă, cu cât VREI mai mult să le schimbi, cu atât vei da greș mai des!

Programele subconștiente tind să fie stabile

Odată instalat un astfel de program, tendința lui naturală va fi să se autoconserve. Să refuze orice SCHIMBARE. Chiar dacă aceasta e utilă, benefică sau necesară!

Stabilitatea e o calitate dacă programul rulat în mintea subconștientă îți e de folos. Și dezastruoasă dacă e un program limitativ, dezadaptativ sau auto-distructiv! Incapacitatea ta de a SCHIMBA în timp util programul subconștient te menține prizonier într-un tipar comportamental nedorit!

Tendința de stabilitate nu înseamnă că e imposibilă reprogramarea. Doar că aceasta necesită un EFORT suplimentar. Și unele CUNOȘTINȚE PRACTICE privind modul în care să o faci!

Programele subconștiente se pot schimba numai din interior

Singura persoană care poate să lucreze asupra programelor TALE subconștiente ești chiar TU. Nimeni din exterior nu te mai poate reprograma rapid acum, la vârsta adultă!

Ai fost DESCHIS la programarea socială din copilărie. Când ai PRELUAT fără a sta pe gânduri tot ce ți s-a oferit. Și ai avut tendința de a CREDE orice informație venită de la un adult important din viața ta.

Acum, poarta minții tale subconștiente s-a închis. Dacă atunci, în copilărie, luai drept BUNĂ orice aberație, azi vei REFUZA orice lucru UTIL doar pentru că este NOU și necunoscut.

Tendința acestor programe subconștiente este să RULEZE pe PILOT AUTOMAT! Fără ca măcar să fii capabil să le recunoști! Darmite să le și SCHIMBI, dacă nu ți se mai potrivesc!

Programele subconștiente sunt în zona oarbă

ORBIREA de care suferim ne face să vedem doar programele subconștiente ale ALTOR persoane. Niciodată pe cele PROPRII. E o zonă SUBCONȘTIENTĂ. Sau mai corect spus, inconștientă.

Nu știi că ea există, pentru că nu o vezi! E asemenea CEFEI tale. Pe care oricine din EXTERIOR o poate vedea, dar tu nu! Și de aici până la a spune că ea nu există lipsește doar un pas!

O oglindă ar rezolva problema, măcar în cazul cefei tale. Dar când e vorba de TIPARE, oglinda constă în feed-back-ul celorlalți. Pe care avem tendința să îl refuzăm agresiv.

Puțini oameni știu să ne OFERE un feed-back corect. Motiv pentru care rareori suntem dispuși să îl și ACCEPTĂM. Adesea, tindem să REFUZĂM un ADEVĂR spus pe un TON NEPOTRIVIT!

Păstrăm însă o minciună lingușitoare, manipulatoare, și o considerăm a fi adevărul nostru! Mai mult, ne MINȚIM că așa este, deși ȘTIM că fabulăm și ne auto-iluzionăm!

Programele subconștiente pot fi rescrise!

Primul pas e să devenim CONȘTIENȚI că ele există. Și că toată SUFERINȚA noastră e datorată lor. Ele ne DISTORSIONEAZĂ perspectivele și ALEGERILE pe care le facem!

Degeaba ne place să CREDEM că suntem RAȚIONALI. Așa că alegem să JUSTIFICĂM orice decizie luată la nivelul minții subconștiente, prin argumente puerile. Și prin minciuni autoadministrate, care ne fac să ne simțim mai bine!

Odată CONȘTIENTIZATĂ și mai ales ACCEPTATĂ problema programării subconștiente, putem lua o DECIZIE menită să ne schimbe viața. A RESCRIE programele subconștiente este o ALEGERE inspirată, menită să SCHIMBE totul.

Deja când ai alt set de programe, se schimbă complet vechile TIPARE COMPORTAMENTALE. Iar tu ai devenit altă persoană! Mai calmă, mai organizată și mai orientată spre construirea de soluții benefice pentru tine!

A rescrie programele subconștiente necesită EFORT conștient

Credința ta că ele se vor rescrie de la sine e tot o mostră de PROGRAM limitativ. E ca și cum lansezi o barcă pe ocean. Convins că vor veni curenți favorabili care o vor duce exact în orașul port de destinație!

Cel care rescrie programele subconștiente vei fi chiar TU. Rolul meu e să îți explic, în cel mai simplu limbaj posibil, unele mecanisme subtile. Și să te antrenez să treci la treabă în mod practic.

Însă dispoziția ta de a face acest EFORT este mai redusă. Efortul respectiv fiind, oarecum, împotriva programării tale sociale. Care îți spune să nu CERI ajutorul altora, indiferent cât de mare nevoie ai de el!

Primul pas e să înfrângi unele CLIȘEE, și să iei taurul de coarne. Următorul pas vine automat după primul. Să CERI o discuție pe care ți-o pot oferi deocamdată gratuit (clic aici)

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *