DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Workahoolicul și viața lui mereu sacrificată

workahoolicul

Workahoolicul și viața lui mereu sacrificată

Workahoolicul este des întâlnit în țările din estul Europei. Tiparul său a fost creat de regimul autoritar, și perpetuat de necesitatea pieței. Indivizii dispuși să moară muncind pot fi o mină de aur pentru angajatori. Cărora puțin le pasă de nefericirea slujbașilor. Sau de suferințele lor interioare, gata să dea pe dinafară.

Workahoolicul e gata să se sacrifice

Însă scopul pentru care se va sacrifica nu va fi al său! Ci adesea al altora! El se va sacrifica pentru patrie, pentru popor, pentru firmă, pentru familie, pentru partenerul de viață. Cel mai adesea va pretinde că se sacrifică pentru copii! Ca ulterior să le scoată ochii, cerându-le să se sacrifice la rândul lor pentru ei! Încercând astfel obsesiv să perpetueze tiparul lor disfuncțional. În care tocmai această tendință de sacrificiu fără limite face mult rău!

Workahoolicul nu e criticat!

Dacă alcoolicul e pus la zid, pentru că își distruge sănătatea, workahoolicul este, dimpotrivă, lăudat! În special de către cei care PROFITĂ de pe urma viciului său. Nu munca e problema, așa cum nici alcoolul nu e o problemă reală. Ci excesele. Atât cel de alcool, cât și cel de muncă, sunt EXCESE la fel de dăunătoare. Nu numai viciosului, ci și anturajului lor! Care are cel mai mult de suferit de pe urma exceselor workahoolicului!

Mulți părinți pleacă în străinătate abandonând literalmente propriii copii! Apoi se justifică, au plecat pentru binele… copiilor! Chiar dacă, luați de val, au uitat să mai revină ani la rând! În afară de copii, restul lumii va aprecia sacrificiul lor! Inutil și toxic atât pentru ei, cât și pentru copii.

Workahoolicul nu se mai poate opri!

Este suficient să primească un sens, și asemenea unui cobai care aleargă pe o roată, va porni la treabă. Cu încrâncenarea unui animal. Fără să mai pună în balanță viața proprie, personală, sau chiar propria sănătate! Nevoia sa de a umple un GOL INTERIOR va fi atât de mare, încât va fi pusă pe primul plan. Astfel, se deschide calea EXCESELOR. Iar excesele sunt toxice!

Chiar și apa, vitală pentru noi, te ucide dacă o consumi în exces! La peste 7 litri de apă consumată zilnic poate să apară, culmea, chiar… deshidratarea! Cu munca e mai grav, se ajunge rapid la EPUIZAREA rezervelor de energie ale organismului. Combinată cu scăderea calității… muncii! Deci cu cât facem excese mai mari, cu atât muncim mai ineficient și mai prost!

Workahoolicul ascunde traume reprimate

Iar nevoia sa de a munci este dată de necesitatea de A FUGI de o realitate nedorită. Munca sa este un refugiu în fața emoțiilor reprimate, care vor să iasă afară! Raționalizând, adică încercând să dai o explicație aparent rațională unui comportament disfuncțional, vei spune că nevoia de bani te determină să devii workahoolic. Însă scriam mai sus că muncind prea mult, vei munci mai prost, vei pierde timp prețios, și calitatea muncii va scădea. Deci explicația nu stă în picioare! Studiile arată că eficiența maximă se obține la circa 6 ore de muncă pe zi, fără pauze, sau 8 ore cu o oră pauză! Cei care aleg să stea 12 ore la birou probabil fac o treabă pe care alții ar face-o în 6 ore. Însă lipsa lor de organizare îi face să risipească inutil peste 50% din timp.

Workahoolicul poate fi corectat

Cam la fel ca și în cazul alcoolismului, există o rată de succes de circa 5-10%. Succes care implică puternic dorința de a schimba ceva și implicarea totală a workahoolicului! Doar că la alcoolici, mai mult de jumătate își recunosc sincer problema, și susțin că vor să o remedieze. În timp ce workahoolicul va nega OBSESIV nevoia sa de organizare, de planificare, de eficiență și echilibru în viața sa! Din acest motiv, doar o DEPRESIE puternică îl poate determina să accepte cu SINCERITATE problema sa. Pentru că acceptarea problemei este primul, și cel mai important pas în rezolvarea ei.

Workahoolicul e recuperabil

Odată ce a acceptat problema, workahoolicul va începe procesul de eliberare. Treptat, va renunța la temerile nerealiste. Apoi, va căuta să ÎNȚELEAGĂ procesul prin care a intrat în tiparul disfuncțional. În ce mă privește, pot fi un sprijin în această fază. Răspund la întrebări, și explic clar și în termeni simpli mecanismul de acțiune. Odată deconspirat, workahoolismul își pierde mult din puterea sa asupra workahoolicului! Care devine mai realist, mai pragmatic și mai eficient. Pot fi găsit AICI, pentru cei care au nevoie de mine!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *