DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

8 trucuri imbatabile pentru manipularea maselor

Manipularea maselor

8 trucuri imbatabile pentru manipularea maselor

Manipularea maselor este o provocare. Cei care o stăpânesc, preiau puterea şi devin bogaţi. Iar tehnicile pentru manipularea maselor sunt acum disponibile oricui. Mai e nevoie doar de ceva resurse financiare, ca visul de mărire al oricărui agresor ahtiat de putere să devină realitate!

Personal, predau tehnici de persuasiune. În special pentru vânzări şi pentru cei care vor să exceleze în leadership. Similare sau foarte apropiate de tehnicile folosite pentru manipularea maselor. Aceste tehnici sunt deja disponibile la o simplă căutare pe internet. Consider util să reamintesc câteva din cele mai frecvent folosite şi eficiente metode în manipularea maselor.

  1. Apartenenţa la un grup. După cum am explicat într-un artcol precedent, suntem tribali. Purtăm încă în noi reminiscenţe din vremurile în care făceam parte dintr-un trib, şi luptam, instinctiv, împotriva celor din alte triburi. Iar pentru că am funcţionat aşa zeci de mii de ani, păstrăm involuntar tiparul. În special persoanele slabe, frustrate, lipsite de grupul social care să le asigure echilibrul, simt nevoia să se lipească de grupuri deja formate, care dau dovadă de PUTERE. Impresia ta este că beneficiezi de puterea grupului de care te lipeşti! Este o tactică folosită instinctiv de oi, capre şi vite. Ele se simt protejate de turmă. Pentru că turma le conferă siguranţă. Iar sentimentul de siguranţă e cu atât mai valoros, cu cât puterea individului e mai redusă, şi acesta se simte mai nesigur. În timp ce exemplarele puternice tind să fie solitare, cele slabe, lipsite de apărare au tendinţa pronunţată de a se lipi de turmele mari. Cu cât turma este mai mare, cu atât percepţia sentimentului de putere este mai intensă. Marii păpuşari din politică ştiu asta, şi deloc întâmplător, pe scena politică dispar partidele mici, înghiţite de cele 2 mari tabere. Nu mai contează doctrina, orientarea, scopurile mişcării, ci doar acapararea unui număr cât mai mare de adepţi dispuşi să se lipească tribului.
  2. Imitaţia! În special a liderilor grupului. Cu cât nivelul de nesiguranţă al unui individ este mai ridicat, cu atât aceştia vor căuta un model demn de imitat. Impresia de putere pe care liderul grupului o poate transmite, este determinantă. Masele vor căuta instinctiv liderul cel mai bine situat pe piramida puterii! Haita de lupi este exemplul perfect! Masculul „Alfa” nu e nici corect, nici cinstit. E doar agresiv, şi inspiră frica! Iar exemplarele speriate i se vor supune instinctiv, ca să se protejeze! Însă odată supuse, ele se simt subordonate şi protejate! La oameni lucrurile stau cam la fel. Doar 10% din populaţie are reale abilităţi de lider, sau capacitatea de a funcţiona autonom, de a păstra o independenţă relativă. Restul de 90% se mulţumesc să imite şi caută să aparţină unui grup!
  3. Segregarea. Deşi pare opusul apartenenţei, segregarea, sau separarea, este cea care face diferenţa dintre membrii propriului trib, şi gruparea adversă. Simplificată la maximum, apare împărţirea în „NOI” şi „EI”. NOI suntem, desigur, „băieţii buni”, şi EI sunt, invariabil, „băieţii răi”. Este principala tehnică folosită în manipularea maselor! Dacă la oi şi cornute lucrurile sunt simple, cei răi fiind prădătorii care le mănâncă, la om e mai complicat. Ai de găsit un MOTIV pentru care „cei buni” (adică NOI) suntem buni. Iar ceilalţi, (adică EI) sunt „cei răi”! Iar motivele pot fi diverse. Religia, culoarea pielii sau naţionalitatea sunt pretextele cel mai des folosite. Iar cei de altă religie, de altă rasă, sau din alt stat sunt, invariabil, inamicii tăi! Iar dacă se întâmplă să fie de aceeaşi rasă, religie şi naţionalitate, găsim altceva! Ei, „cei răi”, pot ţine, de exemplu, cu Dinamo! Moarte lor, moarte câinilor! Pentru că sunt… roşii! Au altă culoare! Este evident! Pe când noi suntem… vişinii! Culoare apropiată, dar vezi, e chestie de nuanţă! Merită şi să mori pentru diferenţa asta! NOI suntem DIFERIŢI! Adică NOI suntem, evident, mult mai buni decât „EI”! Avem şi semne distinctive, uniforme, echipamente care INDICĂ destul de clar deosebirea „majoră” dintre NOI, ăştia buni, şi EI, cei răi! Moarte lor!
  4. Intoleranţa agresivă. Orice SEGREGARE (separare), pe orice criteriu, dă naştere intoleranţei şi agresivităţii. Odată ce am stabilit clar DIFERENŢA evidentă dintre NOI şi EI, avem de rezolvat problema. De eliminat competiţia! De ucis, nu neapărat real, dar măcar simbolic, orice individ care APARŢINE altui trib, URMEAZĂ alt lider, şi este DIFERIT de NOI, ăştia buni! Poţi să îl laşi în viaţă, dar să-l converteşti neapărat! Să îl îmbraci cu tricoul NOSTRU, şi să îl determiini să rupă tricoul lui, al celor răi! Este impardonabil că EI ai ales ALTCEVA decât NOI! Nu se poate trece cu vederea aşa ceva!
  5. Nevoia de convertire. Pare că provine din religie. Dar e folosită şi de alte mişcări, fie ele sportive, politice, naţionale sau de altă natură. Dacă tot suntem agresivi şi intoleranţi, hai să folosim asta pentru a DETERMINA alte persoane să treacă în trib la NOI. Să renunţe la principiile, dogmele şi echipamentul LOR, şi să înţeleagă că EI sunt cei răi. Iar dacă vor alege să descopere ADEVĂRUL NOSTRU, vor redeveni buni! Noi, cei buni, le-am oferit o şansă! Să se schimbe în culorile noastre! Pe care NOI i le băgăm pe gât! Cu forţa!
  6. Apartenenţa la o dogmă. Faptul că avem tricou de o anumită culoare, indică apartenenţa la un grup care are o IDEOLOGIE. Sau mai mult decât atât, o dogmă. Adică CREDE cu tărie într-un „ADEVĂR” propriu. Care nu admite a fi contestat cu nici un argument. Odată ce ai ales (sau uneori ai fost ales) să te înregimentezi într-o haită, ai de urmat regulamente şi norme ale ei. Absurditatea lor, lipsa de logică sau de fundament nu contează. Nimeni dintre NOI, cei buni, nu îndrăzneşte măcar să pună la îndoială dogmele tribului, a haitei, grupului sau partidului nostru! Cum spunea şi Stalin: „Mai bine să greşeşti odată cu partidul, decât să ai dreptate împotriva lui”. Ori te conformezi, te mulezi complet la politica noastră, a haitei noatre, ori eşti duşman, şi eşti cu EI, cu „cei răi”, singurii care contestă dogmele noastre bune!
  7. Limitarea libertăţii de alegere. Odată ce ai ales haita ta, posibilitatea ta de a avea opţiuni se încheie aici. Eşti o picătură într-un butoi. Eşti înregimentat într-o armată. Ai devenit un pion, un simplu (p)Ion, pe o uriaşă tablă de şah. În totalitate la dispoziţia păpuşarului. Ai de respectat orbeşte regulile jocului. Chiar dacă e jocul altora. Mai ales dacă trăieşti cu impresia, indusă artificial, că e jocul tău. Pardon, al NOSTRU. Al celor buni.
  8. Spălarea pe creier. Adesea, ea vine de la sine. Odată prins de val, vei înceta să mai gândeşti raţional. Nici o oaie nu o face! Rolul ei e să urmeze berbecul din frunte, indiferent de direcţia acestuia! Pentru a gândi raţional, ai nevoie de o STARE de observator. O stare specială, de relaxare, de focusare, de linişte interioară. Doar atunci funcţionează raţiunea ta! Doar atunci, în acea stare, ţi-ai redobândit, pentru câteva minute, gândirea raţională, specifică omului inteligent. În orice altă stare, de grabă, de stres, de exaltare, poţi deveni cu uşurinţă oaie! Spălată pe creier, şi dispusă să facă fapte negândite! Ai putere de decizie, însă ea e anulată de starea ta de moment! Ai ales să te înregimentezi în turmă, şi să funcţionezi iraţional. Să renunţi la capacitatea TA de a gândi. Acum gândim NOI, grupul, şi pentru TINE. Pentru că odată acaparat, înregimentat, manipulat, tu nu mai eşti capabil să te eliberezi!

Manipularea maselor poate fi evitată!

Poţi alege să te opreşti, dar rareori o vei face! STAREA TA nu îţi permite. Eşti într-o stare de hipnoză colectivă. Eşti deja prizonier spălat pe creier! Psihologia explică destul de clar aceste mecanisme, dar numai celor care alocă timp, efort şi STAREA potrivită pentru redobândirea raţiunii lor. Şi a puterii lor interioare. Pe care o avem, dar o cedăm cu atâta uşurinţă experţilor în manipularea maselor care au nevoie de noi pentru a-şi exercita nevoile bolnave pentru a dobândi şi mai multă putere!

Alege să te opreşti, să te trezeşti, şi optează pentru a-ţi redobândi acum libertatea de gândire! Sunt AICI ca să te ajut! Îţi ofer o oră online, GRATUIT, din timpul, energia şi cunoaşterea mea pentru ca tu să redevii stăpân pe puterea ta interioară!

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *