DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Cum supravieţuieşti lângă un psihopat narcisist?

psihopat narcisist

Cum supravieţuieşti lângă un psihopat narcisist?

Pentru un psihopat narcisist, orice rană deschisă devine o invitaţie la ospăţ. El o va tăia şi mai adânc! Fără să pară că simte durerea ta.

Sau mai degrabă să se simtă suficient de incitat de durerea ta pentru a o accentua!

Va răsuci cuţitul în vechile tale răni cu o plăcere sadică! Te va transforma fără ezitare într-o victimă.

Şi te va lovi, devaloriza, agresa verbal şi emoţional prin toate mijloacele! Şi nu se va opri!

Invidia unui psihopat narcisist va răbufni mereu. Iar el, dintr-un admirator al tău, poate deveni cu uşurinţă un demolator, un agresor care te devalorizează constant!

Mergând până la un nivel absurd! Merite pe care ţi le ridica în slăvi, se pot transforma peste noapte în defecte grave, şi ţinte ale ironiilor lui!

Principala satisfacţie a unui psihopat narcisist va fi să te facă dependent de el. Va duce la nivel de artă această activitate.

Şi se va simţi satisfăcut doar în momentul în care va simţi PUTEREA.

Faptul că te poate domina complet, şi că a găsit o modalitate de a te obliga să fii „la mâna lui”, îi asigură lui orgasmul intelectual.

Iar repetarea sistematică a dominării îl face să juiseze. De câte ori depresia îl roade, se va reenergiza din nou oferindu-şi iluzii. Iar iluzia PUTERII se va cere mereu alimentată!

După unele studii, un psihopat narcisist este un dependent de putere. Un individ bolnav de frică, ce alege ca medicament puterea. Sau mai degrabă iluzia puterii!

Şi orice victimă care acceptă, din diverse motive, să încurajeze şi să valideze această iluzie, alimentează automat dependenţa unui psihopat narcisist!

La fel cum narcomanul are nevoie de drog, fumătorul de ţigară şi alcoolicul de băutură, pentru a ţine, măcar temporar, sub control fricile puternice, un psihopat narcisist are nevoie de iluzia puterii.

Şi de exercitarea cât mai frecventă a ei asupra altor persoane!

De ce un psihopat narcisist va ajunge la putere?

În multe cazuri, oamenii sesizează dominanţa şi nevoia de putere ce vine din partea unui psihopat narcisist, şi se retrag.

Adică aleg să izoleze individul disfuncţional, să se ferească de el. Din acest motiv, acesta va fi într-o luptă continuă cu sine însuşi. Şi într-o permanentă goană după putere!

Deoarece ştie că doar obţinând funcţii formale, posturi importante sau controlul asupra unor poziţii cheie, va reuşi să găsească suficiente victime lipsite de apărare, asupra cărora să-şi verse nelimitat sadismul.

În final, mai devreme sau mai târziu, cu mari eforturi, şi mascând comportamentele disfuncţionale, un psihopat narcisist va reuşi să urce pe scara socială.

Sacrificând pentru asta orice efort, şi agravând şi mai mult depresia şi anxietatea sa cronică!

Astfel încât va creşte şi mai mult nevoia de dominare, medicamentul său pentru ele! Până la un nivel incontrolabil!

De ce un psihopat narcisist va rămâne captiv în problema sa?

E mult mai uşor să determini un alcoolic sau un narcoman să renunţe la viciul lor, deoarece aceştia acceptă uneori problema lor! Fiind uneori dispuşi să coopereze pentru a corecta câte ceva.

Însă un psihopat narcisist de regulă va refuza să accepte disfuncţionalitatea sa, caz în care orice efort în direcţia corectării lui va fi compromis din start!

Cum poţi să repari cea atâta vreme cât tu refuzi să accepţi că disfuncţionalitatea ar fi prezentă, şi că reparaţia este necesară?

Pentru că a accepta existenţa unei probleme este primul pas pentru remedierea ei. Iar în lipsa primului pas, nici procesul nu se mai poate declanşa!

Ce facem să ieşim de sub dominaţia unui psihopat narcisist?

Cel mai eficient „tratament” pentru cazurile de genul acesta este să sprijini victimele lor, ca să conştientizeze problema.

Ca să facă un efort pentru a ieşi de sub dominarea unui psihopat narcisist.

Să înveţe să devină asertive, să lupte pentru propria persoană, şi să refuze cu maximă fermitate dominarea celor în cauză.

Odată ce victimele unui psihopat narcisist înţeleg problema, şi devin conştiente de pericolele la care se expun, pot alege să ceară sprijin, şi în cazul fericit, să iasă din zona de conflict. Indiferent cât de grave par, la prima vedere, unele consecinţe – divorţ, demisie, conflicte fizice sau procese în instanţă.

Orice efort este însă justificat, deoarece orice psiholog vă poate confirma că dependenţele netratate se agravează constant.

Şi comportamentul disfuncţional în primă fază al unui psihopat narcisist se va agrava rapid în majoritatea cazurilor, dacă nu se acţionează ferm!

Lipsa oricărei reacţii de apărare a victimelor este motorul care alimentează sadismul!

Orice soluţie este mai bună decât lipsa acţiunii, şi orice acţiune fermă, orice schimbare, tinde să te apropie de soluţiile care se pot găsi, sau se pot construi, cu răbdare şi fermitate.

Fapt care necesită adesea sprijin de specialitate!

Pentru informaţii suplimentare, găseşte curaj, şi pune întrebări specialiştilor, fără nici o ezitare!

Iar dacă vrei o discuție gratuită, online, sau telefonic, în care ești liber să întrebi orice, o poți solicita cu un simplu click AICI.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Un comentariu la “Cum supravieţuieşti lângă un psihopat narcisist?

  1. Intr-o relatie ,comportamentul rau al psihopatului se agraveaza? Daca da,de ce ?Si pana cand?
    Exista mai multe grade de psihopatie? Cineva poate fi mai psihopat decat celalalt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *