DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Află de ce nu te ajută în mod real articolele motivaţionale!

Ajută articolele motivaţionale

Află de ce nu te ajută în mod real articolele motivaţionale!

Ajută articolele motivaţionale la schimbarea vieţii cuiva? Răspunsurile sunt împărţite. De cele mai multe ori, ele rămân fără efect.

E ca şi cum aş citi o carte despre înot, fără să intru vreodată în apă!

Voi lectura, şi voi uita în scurtă vreme tot ce am citit, dacă omit să aplic în practică tehnicile parcurse în lectură.

Starea mentală în care este cititorul în momentul lecturii este cea care permite informaţiei să se întipărească la locul potrivit. O stare de calm, dublată de o bună concentrare, determină asimilarea temeinică a informaţiei.

Ajută articolele motivaţionale prin simpla lectură?

Practica însă arată altceva. Citeşti şi speri că te ajută articolele motivaţionale de regulă când ARDE! Când ceva în viaţa ta dă rateuri.

Iar starea ta din acel moment este de stres. O stare disfuncţională. O grabă nefirească, dublată de o tensiune interioară continuă. Fapt care rareori îţi permite să zăboveşti mai mult de un minut asupra unui text!

Este SGA – sindromul gândirii accelerate (În viziunea medicului psihiatru brazilian Augusto Cury). Sindrom de care suferă lumea civilizată, în special în oraşele mari.

O formă de orbire temporară. Sau o disfuncţionalitate autoindusă a creierului. O incapacitate de a vedea lucrurile cu adevărat importante pentru tine, deoarece eşti focusat pe detalii lipsite de importanţă.

Un flux ameţitor de emoţii fluctuante, de gânduri iraţionale anticipative sau un exces de angajamente sunt blocajele care închid porţile creierului tău, ducând la o orbire periculoasă.

Eşti axat pe acestea, şi capacitatea ta de a-ţi administra corect propria minte este redusă la maximum. Ai devenit prizonierul a ceea ce apreciatul psihoterapeut Adrian Nuţă numea în titlul cărţii sale ca fiind “Închisorile invizibile”.

Fiind prizonier în propriul tău “Matrix” social, e puţin probabil că te vei elibera singur.

Însă această iluzie persistă, şi se manifestă prin exces de lecturi motivaţionale.

Al căror efect este adesea nul, deoarece o minte neliniştită este incapabilă să filtreze, selecteze şi asimileze informaţia de calitate!

Articolele motivaționale și mecanismul învățării

Mecanismul învăţării este deja cunoscut. Memoria de scurtă durată reţine orice citim pentru câteva secunde.

Însă memoria de lungă durată asimilează doar informaţiile relevante. Filtrând şi ignorând mult peste 99% din ceea ce percepem, vedem sau auzim!

Poarta învăţării, modul de pătrundere a informaţiei spre memoria de lungă durată este ceva special!

Doar o stare de flux, de relaxare focusată, îţi poate deschide mintea! Iar această stare de flux o poţi accesa cel mai adesea la început doar cu sprijinul unui mentor!

Orice altă modalitate de a învăţa ceva este doar o iluzie, o goană după soluţii rapide, instantanee.

Statistic vorbind, vei uita 90% din ceea ce ai citit în mai puţin de 24 de ore. Şi într-o singură săptămână vei uita cam totul.

Inclusiv acest articol, şi conţinutul lui! Asta în cazul în care eşti printre cei 14-18% dintre cititorii care au reuşit să lectureze până aici!

Află de ce şi din articolul: Citeşti degeaba! http://invingemstresul.com/more/160

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!2 comentarii la “Află de ce nu te ajută în mod real articolele motivaţionale!

 1. A citi motivational- ideea poate avea multe deschideri. Depinde mult de cine e cel care citeste. In ce etapa a constientizarii de sine se situeaza. Ce vrea.
  In cazul meu motivatia sustine serios actiunile pe care le intreprind.
  Mai cunosc oameni, la fel.

  Mentorul, antrenat in teorie si practica e fireste cel pregatit special sa asiste, cand i se cere sprijin in evolutie ori dezvoltare ori rezolvare de probleme. Cel care produce cu adevarat schimbarea e eroul din actiune.. Cel care isi traieste viata lui e, cel care conduce masina ori bicicleta personala pe soseaua pe care o parcurgem cel mai adesea impreuna.
  Pentru mine conteaza motivatia: de ce citesc. Ce anume caut sa inteleg. Motivatie, psihologie, sociologie ori altceva E o chestiune care tine de perceptie.
  Scriu literatura motivationala. Ajuta. ca reper in iesirea din desisul mintii predispuse la gandirea accelerata. 🙂 Ca si psihologia.
  Imi place sa citesc articole ca acesta, drept feedback pentru credinte interioare personale.
  Va multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *