DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Ai măcar o idee despre cum funcționează creierul tău?

Creierul tău

Ai măcar o idee despre cum funcționează creierul tău?

Creierul tău e centrul de comandă. Acolo se programează toată viața ta. Se iau deciziile importante, și se dau comenzile. Restul corpului, mai multe miliarde de celule, ascultă orbește deciziile deja luate. Astfel că importanța modului în care lucrează creierul tău este maximă. Din păcate, nu te prea interesează acest aspect. Ești mult prea ocupat cu detalii nesemnificative pentru a mai vedea lucrurile fundamentale.

Creierul tău este asemenea unui instrument

Depinde de tine cum ALEGI TU să îl utilizezi. Alegi să înveți modul lui de funcționare, ca să îl poți utiliza în mod CORESPUNZĂTOR? Sau lași lucrurile la voia întâmplării, pe pilot automat?

În momentul în care ești pus în fața unui instrument, utilaj, gadget, calculator, telefon sau autoturism, prima ta grijă este să ÎNVEȚI cum se folosește. Iar după ce ți-ai făcut o primă idee despre acesta, începi să te ANTRENEZI. Pentru a dobândi acele abilități de utilizator care scot și performanță din utilizarea sa. O utilizare mai simplă, mai eficientă, mai potrivită va scoate de regulă PERFORMANȚE din acel instrument. Oricare ar fi el. Nici creierul tău nu face excepție! Procesul de învățare, și antrenamentul, va SCHIMBA în bine viața ta și va ridica permanent nivelul tău de performanță.

Tu știi cum funcționează instrumentele tehnice?

Când e vorba de instrumente tehnice, ești perfect conștient de necesitatea dobândirii rapide a unor abilități de utilizare a lor! Fără ezitare, ceri sprijinul celor care DEJA ȘTIU mai mult decât tine. Astfel că preiei de la ei informații, noțiuni, tehnici sau metode menite să te AJUTE să folosești cât mai bine instrumentul respectiv! Uneori te ambiționezi să înveți singur, să citești cartea tehnică a produsului, să studiezi din diverse surse sau să experimentezi pur și simplu. Orice metodă este bună, și dă oarecare rezultate, mai devreme sau mai târziu! Important e să ACCEPȚI că nivelul tău de competență este REDUS la început, și CREȘTE pe măsură ce tu ALEGI să te dezvolți. Să-ți perfecționezi continuu abilitățile, tehnicile și metodele. Să experimentezi și să treci la acțiune!

Dar despre creierul tău ce știi?

Dacă la manevrarea unor instrumente tehnice ai CONVINGEREA că poți învăța și te poți perfecționa continuu, când e vorba de creier funcționezi diferit. În primul rând trăiești cu CREDINȚA falsă că știi tot, și că nu ai nevoie de altceva decât ceea ce ți se predă la școală. Adică informații disparate, rupte de contextul în care au fost descoperite. Menite să te transforme într-un bun angajat, funcționar, avocat, contabil, medic etc. Fără să te pregătească pentru problemele REALE și provocările emoționale din viața ta! Astfel că ajungi, la vârsta mijlocie, să nu înțelegi lucruri elementare despre tine, emoțiile tale și modul în care tu reacționezi la conflicte, confruntări sau micile tensiuni din viața ta!

Educația autentică vizează creierul tău!

Orice informație despre utilaje tehnice aflate în EXTERIOR va avea un impact nesemnificativ pentru funcționarea ta din INTERIOR. Poți cunoaște oricât de bine modul de funcționare al unui calculator, utilaj tehnic, telefon sau calculator, însă să rămâi începător cu privire la procesele din INTERIORUL creierului tău! Probabil că încă nu ai conștientizat care abilitate este relevantă pentru viața ta! Desigur că presiunile din EXTERIOR sunt orientate spre eficiența ta ca angajat. Astfel că ATENȚIA TA este deturnată de la PROPRIA PERSOANĂ la UTILITATEA TA ca angajat! Vei orienta cel mai adesea resursele tale spre SLUJBA TA, ignorând PERSOANA TA! De aceea ești mai priceput în funcționarea unui utilaj pur tehnic decât în gestionarea emoțiilor tale!

De ce perpetuezi acest dezechilibru?

Societatea are interesele ei în ceea ce te privește. Cine vrea ca tu să fii independent financiar, autonom emoțional și liber de constrângeri? Sistemul are nevoie de oameni docili care să se SACRIFICE pentru funcționarea lui! Vei petrece majoritatea TIMPULUI TĂU în locuri care nu îți plac, făcând activități care nu ți se potrivesc, între oameni cu care nu rezonezi! Pentru că ți s-a sugerat că AȘA TREBUIE, că și alții fac la fel, și că nu sunt alte soluții! Astfel că ALEGERILE TALE se fac eronat de la început! Iar când ar fi momentul să le schimbi, descoperi că nu mai ai energia necesară schimbării! Mediul toxic în care te complaci o cam consumă pe toată. Procesul de ADAPTARE continuă la mediul nepotrivit ție îți consumă multă energie. Astfel că o risipești pe EXTERIOR. Fără să lași și pentru TINE, pentru INTERIOR suficientă!

Când vine momentul schimbării?

După ce ai tras o vreme, consumând zadarnic energia specifică tinereții, și ai suportat condiții nefavorabile, vine CRIZA vârstei mijlocii. Care îți arată clar că mergi pe UN DRUM DIFERIT. Un drum care nu este al tău. Un drum accidentat, periculos, care te uzează fizic și mai ales psihic. Între timp, alții merg pe autostradă, cu efort mai mic și confort maxim! Pentru că ei AU ALES asta! Autostrada este accesibilă oricui, dacă există EFORTUL de a o căuta și folosi! Mai ales azi, instrumentele care îți asigură accesul la orice alt drum dorești sunt peste tot. Ai internetul, ai informație practic nelimitată, și ai de ALES momentul în care dorești schimbarea.

Cum pornesc pe drumul schimbării?

În primul rând, e nevoie să realizezi alternativa ei. Să fii curios să afli mai multe. Autosuficiența este frâna care te împiedică să progresezi. O părere prea bună despre tine, fără o bază reală, poate face mult rău. Exact la fel ca o părere proastă! Realismul, bazat pe fapte și informații reale, ACCEPTATE ca atare, îți poate fi de folos. Pentru că doar așa creierul tău își poate valorifica potențialul de care dispune! Rolul meu e să fiu alătur de tine (clic AICI), și să mă asigur că mergi în direcția potrivită ție.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *