DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Conduita preventivă și importanța ei majoră în viața ta

Conduita preventivă

Conduita preventivă și importanța ei majoră în viața ta

Conduita preventivă pare a fi ceva pur teoretic. O ATITUDINE sănătoasă de prudență. Și atenție maximă la modul în care funcționează societatea.

Și aici e vorba de SISTEM. Care poate fi disfuncțional, incapabil să se ADAPTEZE la realitate. Fiind condus de persoane incompetente sau rău intenționate.

Conduita preventivă în ordinea publică

Rolul poliției e să prevină infracțiunile. Iar dacă mijloacele lipsesc, numărul acestora crește rapid! La fel, dacă baza legală nu permite prevenția, se ajunge la creșterea infracționalității.

Nu ajunge doar să arestezi un infractor! Arta e să ANTICIPEZI intenția acestuia de a comite infracțiunea! Și să ai o conduită potrivită descurajării acțiunilor infracționale.

În cazul violenței domestice, soțiile reclamă abuzurile, iar poliția amendează soțul violent, fără să existe mijloace legale de prevenție.

Iar dacă judecătorul emite un ordin de restricție, e la latitudinea agresorului să îl respecte sau nu! Dacă îl încalcă, va fi iar amendat… Efectul e clar, multe crime care puteau fi PREVENITE. Dacă SISTEMUL era bine pus la punct.

Conduita preventivă în medicină

Medicina tratează boli. Și extrem de rar PREVINE. Deși se știe că unii pacienți fumează în exces, sau fac abuz de alcool, nu se ia nici o măsură. Cum ar fi, de exemplu, taxarea suplimentară a acestor persoane când e vorba de contribuția la fondul de sănătate!

Educația preventivă lipsește cu desăvârșire. Medicul fiind atât de ocupat cu boala, nu are timp să prevină. Și nici sistemul nu pare a avea vreo INTENȚIE în acest sens.

Oamenii se îmbolnăvesc adesea pentru că nu previn. Și SISTEMUL nu are interesul ca ei să fie sănătoși! Fiind bazat pe comerțul cu medicamente și analize!

Există deci un interes economic major ca omul să devină bolnav cronic, și să ia toată viața pastile…

Conduita preventivă în psihologie

Oamenii suferă crunt, fără să facă nimic! Au temeri, anxietăți, depresii și neliniști. Se agită, au insomnii sau sunt extrem de TENSIONAȚI. Și totuși nu fac nimic!

Doar când SUFERINȚA ajunge la cote INSUPORTABILE, încep să ia, la recomandarea medicilor, niște pastile menite să atenueze SIMPTOMUL.

Pe care îl pot face TEMPORAR mai suportabil. Atâta timp cât sunt luate cu regularitate. Însă asta nu rezolvă CAUZELE profunde, emoționale ale problemei.

Însă fiecare persoană poate să ia DECIZII pentru sine. Și să ALEAGĂ dacă previne problema sau AȘTEAPTĂ agravarea ei până la limita suportabilității.

Conduita preventivă la volan

Poți conduce cu viteză legală, sau cu viteză rezonabilă, ci cel mult 10-20 km la oră peste limita legală. Sau poți ALEGE să conduci cu viteză MAXIMĂ. Sperând să nu apară nimic neprevăzut!

Viteza maximă a unui automobil este dublă sau triplă decât viteza LEGALĂ. De unde și tentația șoferului de a testa ce poate mașina!

Tehnic, ar fi extrem de simplu să se limiteze electronic viteza. Sau să se echipeze FIECARE automobil cu un sistem care permite poliției să vadă imediat ce viteza e depășită!

O altă soluție eficientă, CAMERELE de tip radar puse pe șosele, a fost eliminată deoarece 90% din șoferi erau amendați pentru excesul de viteză! Se putea ridica limita de viteză impusă cu 10-20 km/h, dar s-a preferat scoaterea camerelor radar!

Accidentele pot fi reduse de 3-4 ori folosind tehnologia modernă. Dar SISTEMUL nu dorește asta! Și spitalele trebuie să trăiască!

Conduita preventivă în politică

Oamenii apar la TV și PROMIT. Iar o PROMISIUNE atrage electoratul naiv. Apoi cel ales ia puterea și începe să FURE. El știind de la început că așa funcționează SISTEMUL.

Preventiv, s-ar putea da un simplu test psihologic fiecărui candidat. Și astfel s-ar identifica imediat tendințele lor de a minți, de a fi insensibili la nevoile altora, de a fi rău intenționați.

Dar nu se vrea! Sistemul are nevoie de infractori în funcțiile cheie. Și PREVENȚIA este evitată. Deși ar costa de mii de ori mai puțin decât furturile și eșecurile candidaților care pun mâna pe ciolan.

Și plătim pagube imense, facem datorii uriașe ca stat, deoarece refuzăm să prevenim furtul. Și să identificăm în timp util incompetența.

Conduita preventivă la nivel individual

Dacă SISTEMUL democratic este atât de bolnav, și lipsit de orice conduită preventivă, noi, la nivel individual, putem face altă ALEGERE.

Fiecare din noi poate găsi un răgaz în care să PLANIFICE. Și să vizualizeze  ce are de făcut. Pentru a fi capabil să PREVADĂ eventualele consecințe ale propriilor fapte.

Însă asta presupune o STARE de bine. De calm, de echilibru interior. Care PERMITE minții raționale să funcționeze la cote optime.

Altfel, există riscul să fii acaparat de GRABĂ. Și tot mai superficial în alegeri. Caz în care vei UITA complet să previi lucruri de altfel ușor de prevăzut.

Iar dacă simți că nu reușești să înțelegi procesul putem discuta despre asta gratuit, într- oră pe care ți-o pot oferi pro-bono: (clic aici).

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *