DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Suferințele ascunse ies la suprafață de sărbători

Suferințele ascunse

Suferințele ascunse ies la suprafață de sărbători

Suferințele ascunse, negate sau mascate, tind să iasă la iveală tocmai în preajma sărbătorilor. Zilele libere, întâlnirea cu rudele și apropiații, precum și bilanțurile pe care le facem la sfârșit de an scot la suprafață tot gunoiul ascuns sub covor. Care dacă s-a acumulat în timp, poate erupe la suprafață cu forța unui vulcan! Iar consumul de alcool slăbește și mai mult factorul critic al minții, responsabil cu purtarea măștilor sociale. Care cad mult mai ușor!

Suferințele ascunse au rolul lor

Ele încearcă să ne transmită un MESAJ. Un semnal subtil, dar ferm. Că undeva facem lucrurile DIFERIT de ceea ce SIMȚIM. Că ne comportăm contradictoriu. În CONFLICT cu… propria persoană! Însă acest CONFLICT INTERIOR va tinde să erupă în exterior! Să dea pe dinafară! Acuzarea ALTOR persoane de diverse lucruri, adesea puerile sau fictive, este unul din modurile în care încercăm să mascăm propriile CONFLICTE INTERIOARE. Existența lor fiind confirmată și de încercarea de a arunca vina spre EXTERIOR. Sau a pisicii moarte peste gard. În cârca ALTORA.

Suferințele ascunse pot fi un impuls spre acțiune

Ieșirea din mediul conflictual, din relațiile toxice sau din slujbele nepotrivite pare dificilă la început. Iar suferințele ascunse sunt presiunile care duc la declanșarea ACȚIUNII concrete. Altfel, suntem în stare să vegetăm, ani de zile, să ne complacem în situații incomode, acumulând TENSIUNI interioare majore. Tot mai greu de suportat. Odată spart TIPARUL, explozia de nemulțumire iese la suprafață, și are un rol eliberator! Însă ELIBERAREA de emoții toxice seamănă, uneori, cu erupția unui vulcan. Care a mocnit poate ani de zile înainte de a erupe.

Reacția la suferințele ascunse face diferența dintre oameni

Se spune că oamenii slabi se complac, se străduiesc să SUPORTE, se ascund și se mint pe ei înșiși. Este o ALEGERE a lor. Deseori se lasă ÎNVINȘI, se încovoaie, cad, cer milă și compasiune de la cei din jur. Renunțând totodată la a mai face vreo schimbare!

Pe de altă parte, oamenii PUTERNICI sunt cei care ALEG să se confrunte cu problemele, să SCHIMBE ceva, să IASĂ din situațiile care le generează suferințele ascunse. E o alegere INCOMODĂ la început, dar singura care îți eliberează sufletul din capcana propriei tale gândiri autolimitative.

Cum acționezi pentru a detensiona suferințele ascunse?

Începe cu SINCERITATEA față de propria persoană. Adevărul e cel care eliberează! Recunoști existența unor probleme, și ACCEPȚI să te confrunți cu ele pentru a le rezolva! Adică alegi să treci peste NEGAREA tensiunilor interioare. Care oricum vor ieși la suprafață, mai devreme sau mai târziu! Așa că mai bine alegi eliberarea ta. Renunți la masca socială, care e menită să salveze doar aparențele. Nu și să ascundă sau să rezolve ceva!

Când începi să treci la treabă?

Anul viitor, sau luna viitoare, sau mâine. Orice termen din viitor este fictiv! Dacă vrei să treci la treabă, și să faci curățenie în viața ta, ACUM e momentul (clic AICI)! Orice amânare înseamnă ezitare, fugă de realitate, lipsă de sinceritate sau de curaj! Frica de a te confrunta cu propriile suferințe, de a face curățenie, de a te elibera, este mai mare decât crezi! Ezitarea și evitarea confruntării ți-au fost induse din copilărie. Fac parte din dresajul social. Să nu superi pe nimeni, fără să conteze dacă asta te face să suferi!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *