DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

7 condiţii pentru accesul la starea de bine

Starea de bine

7 condiţii pentru accesul la starea de bine

Starea de bine nu pică din cer. Este întotdeauna rezultatul unui efort conştient! Efort care necesită câteva condiţii prealabile. Necesare pentru a începe un proces de construcţie.

1. ACCEPTAREA este condiţia de bază

Acceptarea unei situaţii critice este primul, şi cel mai important pas pentru rezolvarea ei. O problemă NEGATĂ va fi de fapt una pe care refuz să o recunosc. Iar dacă nu o recunosc, şi mă mint prin NEGAREA existenţei ei, este evident că nu voi începe niciodată demersurile pentru rezolvarea ei!

Cum pot să rezolv o problemă (fie ea şi de matematică) dacă refuz să ACCEPT că ea există? Prin simpla NEGARE a existenţei ei, vei NEGA şi orice posibilitate de a acţiona asupra ei! Starea de bine şi posibilitatea construirii ei sunt realităţi NEGATE acum de tine.

2. DORINŢA de a face ceva concret pentru a genera starea de bine

Odată ce ai ACCEPTAT existenţa problemei, începi să devii conştient de posibilitatea unei SCHIMBĂRI. Pe care o visezi, şi o DOREŞTI! Doar unele blocaje mentale şi convingeri dezadaptative te pot menţine captiv în NEGARE.

Vei pretinde că „nu poţi”, că „nu se poate”, sau în cazul fericit că „e prea dificil”. Iar dacă DORINŢA este mai slabă ca intensitate decât BLOCAJUL MENTAL, vei fi reticent când e vorba de ACŢIUNE. Starea de bine nu cade din cer! Şi nici nu e rezultatul întâmplării sau norocului!

3. CONŞTIENTIZAREA posibilităţilor practice

Toate articolele şi invazia de literatură MOTIVAŢIONALĂ au un singur rol. Să te INFORMEZE despre posibilităţile TALE de a progresa. Să îţi explice, cu exemple concrete, că SE POATE. Adică să spargă NEGAREA în care tu trăieşti, şi să declanşeze în sufletul tău ACCEPTAREA faptului că este POSIBIL!

Iar la ACCEPTARE treci abia când ai devenit CONŞTIENT că alţii au reuşit. Că nu e nimic miraculos, ci e un PROCES obişnuit de educare a propriei tale INTELIGENŢE EMOŢIONALE. La care are acces tot mai multă lume.

Începi să realizezi că poate veni şi rândul tău pentru a construi tu cu mintea ta starea de bine dorită!

4. Alocarea TIMPULUI necesar

Orice PROCES de schimbare necesită TIMP. Mintea noastră funcţionează pe pilot automat. Vei face azi în proporţie de 97% ceea ce ai făcut şi ieri! Doar alocarea de TIMP în vederea unui EFORT MENTAL CONŞTIENT poate schmba această proporţie.

Iar TIMP vei aloca doar atunci când ai devenit CONŞTIENT că poţi obţine rezultate doar folosind CREIERUL RAŢIONAL. Creier care intră în acţiune şi poate fi folosit doar cu EFORT MENTAL. Efort care apare doar când îi aloci suficient TIMP.

Cei aflaţi în grabă continuă doar reproduc, robotic, tipare şi comportamente REPETITIVE. Fără să mai activeze RAŢIUNEA şi puterea de a lua DECIZII CORECTE. Vor rămâne blocaţi în starea de roboţel util ALTORA.

5. Să ai CAPACITATEA INTELECTUALĂ pentru INTROSPECŢIE

INTROSPECŢIA înseamnă să fii capabil să priveşti spre INTERIOR. Să te detaşezi de evenimentele din trecut, de anturajul toxic în care trăieşti, şi să fii capabil să ADMINISTREZI propriile gânduri, sentimente şi decizii. Să poţi orienta RESURSELE TALE în direcţia potrivităpentrua genera starea de bine!

Altfel, vei fi grăbit să aloci eforturile tale într-o DIRECŢIE nepotrivită. Cu efecte pe măsură. Abilitatea ta de a REORIENTA ATENŢIA TA de la probleme din trecut, eşecuri de mult apuse sau conflicte care încă mocnesc, spre PREZENT şi spre SCOPURILE TALE, face diferenţa.

O abilitate care necesită resurse INTELECTUALE. De care unii dispun din plin, iar alţii mai puţin.

6. Să ai curajul să ACŢIONEZI

Deegeaba citeşti mii de articole, dacă sentimentul de FRICĂ te opreşte. Ca un adevărat BLOCAJ MENTAL, acesta stopează orice iniţiativă. Distorsionează DECIZIILE tale, şi le transformă în acţiuni îndreptate împotriva propriei TALE persoane!

Procesul de AUTOSABOTARE este alimentat de FRICA TA! O FRICĂ menită să te menţină captiv în autominţire, autosabotare şi NEGARE. Ieşirea din NEGARE necesită CURAJ. Iar lipsa lui este principala cauză pentru care ALEGERILE tale sunt toxice chiar pentru TINE!

Iar dacă îţi lipseşte CURAJUL pentru a accesa starea de bine, e clar că nu vei putea lucra asupra ei!

7. Să ai GHIDAREA potrivită!

Dacă toate condiţiile de mai sus sunt îndeplinite, îţi poţi permite să treci la treabă. La ACŢIUNE PRACTICĂ. Vei declanşa un proces INTERIOR, prin care tu îţi vei schimba atitudinile. O vei face tu singur, dar niciodată de unul singur!

Aşa cum ai apelat la un instructor auto care să STEA lângă tine ca să înveţi TU să conduci, tot aşa vei CERE asistenţă pe drumul tău către starea de bine. Desigur că asta necesită CURAJUL de A CERE o astfel de ghidare.

Prejudecăţile, frica şi o dorinţă reprimată mereu te pot împiedica ani de zile să treci la ACŢIUNE. Deşi procesul e uşor de pornit. Îl ÎNCURAJEZ oferind prima discuţie GRATUITĂ, online sau la telefon, oricui o CERE (click AICI).

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Un comentariu la “7 condiţii pentru accesul la starea de bine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *