DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

7 prejudecăți absurde despre coronavirus

Prejudecăți

7 prejudecăți absurde despre coronavirus

Prejudecăți sunt și vor fi mereu. Însă unele sunt extrem de periculoase. Tocmai pentru că sunt destinate să ne dezarmeze. Ca să lăsăm garda jos și să nu ne mai ferim de un dezastru. Care oricum e greu de oprit.

1. Coronavirusul nu există!

Pare ciudat, dar o cincime din români consideră că acest virus nici nu există! Și că totul e o ficțiune! Un zvon creat de presă și televiziuni! Sau un mod de a speria lumea pentru a o manipula!

Cât de ignorant poți să fii să CREZI cu tărie astfel de zvonuri ABSURDE? Când se amână SALONUL AUTO DE LA GENEVA din cauza acestui virus, unii încă mai sunțin că e doar zvon lansat de presă!

Pe lângă faptul că sunt CONVINȘI că au dreptate, ei refuză să ASCULTE orice alt contraargument! Disonanța cognitivă e specifică acestor persoane cu gândire RIGIDĂ. 

Vezi AICI articolul despre DISONANȚA COGNITIVĂ – O MINCIUNĂ FALS JUSTIFICATĂ 

2. Coronavirusul nu e periculos!

Și China a închis un oraș cu 8 milioane de locuitori, a interzis deplasările în perioada anului nou chinezesc, și a pierdut miliarde de dolari prin ÎNCHIDEREA activității firmelor!

Imaginile cu oamenii care CĂDEAU de pe picioare au fost la început mediatizate, apoi complet uitate! Se pare că pericolul vine din REPETAREA infecției, care afectează mai mult persoanele reinfectate! A căror imunitate e deja slăbită.

Toate statele occidentale instituie măsuri dure, carantină, izolarea bolnavilor, amânarea unor evenimente, și românii încă cred, majoritatea lor, că nu e nici un pericol!

Un vechi proverb indian spune că: Mult mai periculos decât TIGRUL în câmp deschis este ȘARPELE ascuns în iarbă!

3. Prejudecăți în legătură cu extinderea epidemiei

Până și președintele spunea că nu avem nici un caz în țară! Deci nu e cazul să ne îngrijorăm! Însă era chestie de timp să apară. În condițiile în care din Italia vin zilnic sute de români spre casă!

În Italia numărul de cazuri se dublează la 2-3 zile, și epidemia se extinde extrem de rapid! A crede că dacă la noi sunt doar 8 cazuri, e naivitate!

La fiecare caz, mai există încă minimum 5 persoane contaminate! Care la rândul lor socializează și contaminează alte 5-10 persoane! Fără să realizeze asta!

Iar dacă în 3 zile numărul de cazuri se DUBLEAZĂ, înseamnă că într-o lună numărul de cazuri crește de circa 1000 de ori! Și în 2 luni de un milion de ori! Aritmetică și statistică simplă!

Rezultă clar că dacă se IGNORĂ în continuare pericolul, în 3-4 luni întreaga planeta va fi complet contaminată. Cu riscul ca unele mutații ale unor tulpini mai agresive să facă ravagii!

E un calcul matematic simplu, care poate combate ușor orice prejudecată! Însă cel care o rulează va refuza să calculeze. Convins fiind că are dreptate și că nu are rost să estimeze ceva.

4. Prejudecăți legate de economie

A crede că economia va merge la fel de bine, în condițiile în care oamenii sunt izolați la domiciliu, sau în carantină, e naivitate!

Desigur că primele 10 cazuri ne afectează prea puțin. Și nici cele circa 10.000 de cazuri consemnate la domiciliu nu provoacă  deocamdată pagube majore.

Însă când sunt câteva mii, și rata lor se dublează în 2-3 zile, lucrurile se schimbă radical! Urmează închiderea unor țări, orașe sau drumuri.

Deja transporturile sunt serios afectate, și importurile de care DEPINDEM major se vor reduce în scurt timp! Lipsa forței de muncă oricum afectează grav economia românească. Iar dacă se vor închide capacitățile de producție, căderea economică va fi mai gravă decât putem estima!

Cele mai optimiste scenarii indică înjumătățirea economiei, iar cele pesimiste vorbesc despre un crah similar anului 1930!

5. Prejudecăți legate de climă

Convingerea că virusul e similar unui guturai, care acționează doar iarna și vara dispare, nu are nici o bază! Virusul deja face ravagii în Emiratele Arabe Unite, Australia, Malaiezia. Și țara cea mai afectată economic de acest virus este IRANUL!

Faptul că au o climă mult mai caldă nu le-a ajutat deloc! Dimpotrivă, lipsa de igienă specifică țărilor mai calde ajută la extinderea mai rapidă a acestui virus!

Deși nu există nici o bază să CREDEM că epidemia va încetini odată cu venirea verii, majoritatea românilor CRED asta! De unde și concluzia că există un INTERES pentru a se lansa acest tip de zvonuri!

6. Prejudecăți legate de vaccinuri

Mulți români susțin că frica de coronavirus e destinată să ne facă să acceptăm vaccinarea obligatorie. Însă este clar că NU EXISTĂ la ora actuală un vaccin pentru acest coronavirus.

Și mai știm că va dura ani întregi până se va crea unul. Care va trebui testat pe sute de VOLUNTARI, timp de mai multe luni! Dacă va fi descoperit vaccinul! Dar încă nu e cazul!

Iar vaccinarea obligatorie nu are absolut nici o legătură cu acest coronavirus, ci cu alte interese pur financiare.

7. Prejudecăți legate de cei care au lansat virusul

Deși se spune că virusul a fost creat de chinezi, e evident că nu chinezii CENZUREAZĂ articolele care informează corect despre virus!

Dimpotrivă, se promovează AGRESIV articole care lansează FAKE-NEWS. Și întăresc aceste prejudecăți descrise mai sus! Iar demontarea lor e BLOCATĂ de rețelele de internet controlate de… cine?  (nicidecum nu de chinezi!)

Știe toată lumea cine controlează Google sau Facebook. Și dacă acestea cenzurează știri, este clar cine are un INTERES ascuns ca informațiile corecte să fie înlocuite cu prejudecăți după modelul descris mai sus.

E ca în romanele polițiste. Când începi să observi cine are ceva de câștigat dintr-o crimă, se conturează și portretul criminalului!

Dacă un articol obișnuit, scris de mine, are cam 400 de cititori pe zi, acest articol va avea probabil maximum 30, din cauza CENZURII lui! Motiv pentru care rog a fi DISTRIBUIT MASIV!

Deși e deja târziu, și oricum nu va fi crezut acum (7 martie 2020). Ci doar peste 3-4 săptămâni vă veți aminti, probabil, că ați citit ceva despre.

Update: 14 martie, o săptămâna mai târziu, artiocolul începe să devină credibil…

Update: 26 martie, 19 zile după ce am scris articolul – acum e crezut, prejudecățile s-au evaporat, dar lumea nu mai citește nimic deoarece e suprasaturată de știri pe această temă. Și oamenii preferă Netflix-ul.

 

 

 

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Un comentariu la “7 prejudecăți absurde despre coronavirus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *