DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

ALTRUISMUL a ieșit din modă sau doar e greșit înțeles?

Altruismul

ALTRUISMUL a ieșit din modă sau doar e greșit înțeles?

Altruismul va fi mereu pe val. Și aduce BENEFICII imense. Pe care doar altruiștii le percep corect! Egoiștilor le scapă!

Altruismul e rara avis

Adică pasăre rară. Fiind un tipar tot mai rar. Dar cu atât mai valoros! Pentru că beneficiile sunt enorme! Chiar dacă, la prima vedere, sunt mai greu de perceput.

Noi suntem ființe SOCIALE. Iar o faptă este VĂZUTĂ de alte persoane. Care ne apreciază. Sau, după caz, sunt în dezacord cu ea.

Practic, valoarea noastră poate fi evaluată și în funcție de ce cred alte persoane despre noi. Și aici mă refer la persoanele altruiste, de calitate!

Părerea egoiștilor, a celor de joasă speță, nu ar trebui să conteze. Practic, calitatea celui care emite părerea e mai importantă decât părerea în sine!

Altruismul față în față cu egoismul

Clienții care vin la pepinieră să cumpere plăntuțe se împart și ei în 2 mari categorii. Egoiștii sunt cei mai mulți. Și lor le plac fructele, Motiv pentru care își doresc să cumpere plante.

Însă egoistul e atent la PROPRIA PERSOANĂ. Vrea mereu 2-3 plante. Ca să aibă EL fructe! Fără să-și dea seama că în primii 2-3 ani cantitatea de fructe va fi prea mică!

Astfel încât nici măcar FAMILIA sau CERCUL lui social nu va putea beneficia de ele! Și nici măcar el. Sau ea, după caz!

Mai mult, egoistul NU SE IUBEȘTE PE SINE. Și nici nu va fi preocupat să cumpere CELE MAI BUNE SOIURI! Ci va cumpăra cele mai IEFTINE plante de pe piață.

Acestea pot fi găsite pe rafturi la orice supermarket. Adesea sufocate de cutii strălucitoare. Dar complet DESHIDRATATE la rădăcină. Și adesea uscate. Care probabil nu vor mai rodi.

Altruismul manifestat prin generozitate

Altruistul, dimpotrivă, se gândește mai întâi la alții. Adesea la copii. Sau la alte persoane din FAMILIE. Cărora le-ar fi de mare folos fructele!

Și atunci altruistul vrea MULTE FRUCTE! Și mulți puieți roditori, de cea mai bună calitate! Ca să poată OFERI și altora din fructele sale!

Sau să ofere celor din jur BENEFICIILE minunate ale unor fructe nutraceutice! Mai ales dacă afecțiunile lor îi fac să aibă așa de mare nevoie de ele!

Și în loc să-și ia arbuștii fructiferi pentru EL, altruistul o face pentru TOȚI. Fiind dispus să se bucure ÎMPREUNĂ cu ei de aroma sănătoasă a unor fructe bio de supercalitate!

Altruismul presupune egoism!

Ca să pot fi altruist, e nevoie să am și o doză de egoism. Refuzând să ofer plantele mele celor care simt că nu le merită. Deoarece le vor pentru propria lor persoană!

Probabil că deja știți profilul celui care va DESCOPERI primul aceste plante. Și beneficiile lor extraordinare! Care vor aduce PROFIT doar celui care le cultivă pe scară largă!

Însă acest profit vine în urma muncii. Și a dorinței de a face ceva bun pentru COMUNITATE! Lucru pe care alte persoane îl recompensează cu banii lor!

Altruismul și banii

Poate vă vine greu să credeți, dar un simplu agricultor care are o seră, sau o cultură de coacăze, căpșuni sau afine, face în câteva luni de vară mai mulți bani decât un bugetar într-un an întreg.

Oamenii îl recompensează pe cel care le OFERĂ lor ceva. Nu pe cel cu slujbă bună! Câștigurile noastre nu vin doar de la stat! Ci de la alte persoane!

Primim bani de la cei pe care îi ajutăm! Și există MEREU un echilibru între ce DĂM și ce PRIMIM! Un ECHILIBRU NATURAL! Pe care doar statul se mai străduie să-l ajusteze artificial!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *