DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Ce pot face dacă partenerul de cuplu refuză psihoterapia?

Refuză psihoterapia

Ce pot face dacă partenerul de cuplu refuză psihoterapia?

Refuză psihoterapia doar persoana care nu poate beneficia de ea! Motiv pentru care e inutil să o forțezi! E ca și cum i-ai impune cuiva să mănânce lactate, dacă are alergie la acestea!

Refuză psihoterapia persoanele sănătoase?

Nicidecum! Ci doar cele care trăiesc cu CONVINGEREA falsă că refuzând să DESCOPERE o problemă, aceasta nu există. Sau dacă există, DISPARE doar pentru că refuzăm să admitem existența ei!

Aceste CREDINȚE arată IMATURITATE emoțională. Doar copilul preșcolar folosește frecvent această modalitate de a se PROTEJA de lucruri care îi displac!

NEGAREA unei probleme nu REZOLVĂ niciodată problema! Nici ascunderea ei! Și nici REPRIMAREA unor emoții puternice nu le atenuează cu adevărat!

Doar un om perfect sănătos va beneficia cu adevărat de psihoterapie! Nu cel bolnav, care NEAGĂ sau REFUZĂ procesul în sine!

Vezi articolul despre NEGARE – CLIC AICI.

Omul sănătos va fi dispus să ÎNVEȚE cum să gestioneze corect momentele critice, relațiile toxice sau urmările unor traume încă active.

Refuză psihoterapia oamenii bolnavi?

Oamenii cu probleme majore au tendința de a se IZOLA. Și a refuza COMUNICAREA. Caz în care procesul terapeutic e ineficient în cazul lor!

Cu cât problemele sufletești sunt mai dureroase, mai persistente și cu durată mai mare, cu atât COMUNICAREA e mai dificilă. Și terapia mai ineficientă!

Psihoterapia e de fapt LOGOTERAPIE. Mai exact, terapie prin CUVÂNT. Care necesită gândire, atenție și logică. Altfel, nimic nu va funcționa!

O persoană dezechilibrată, disperată sau lipsită de energie nu va avea capacitatea de a se CONCENTRA asupra relației terapeutice. Caz în care nu va vedea SOLUȚIILE disponibile!

Refuză psihoterapia partenerul vinovat?

Unul din motivele REFUZULUI terapiei este FRICA. Și sentimentele de VINOVĂȚIE ascunse sau reprimate. Prin urmare, refuzul are cauze profunde.

Adesea, lipsa INTERESULUI de a rezolva o problemă duce la acest refuz. E posibil ca partenerul care refuză terapia de cuplu să NU DOREASCĂ să repare ceva.

Și asta apare mai ales atunci când relația de cuplu este deja COMPROMISĂ. Fiind prea târziu pentru a se mai putea face ceva. Caz în care dispare INTERESUL.

Refuză psihoterapia oamenii cu mentalitate rigidă?

Rigiditatea mentală e bazată pe PREJUDECĂȚI. Și pe incapacitatea cuiva de a ACCEPTA și alte puncte de vedere. Fapt care duce la rupturi în ORICE RELAȚIE.

Tiparele rigide, inflexibile, nu au ce căuta la psihoterapie. Și nici în relațiile interumane sănătoase! A încerca să repari prin psihoterapie oamenii rigizi e doar o iluzie.

Refuză psihoterapia partenerul de cuplu?

E deja un semnal clar că NU SE DOREȘTE continuarea relației. Sau dacă se dorește, nu se pune preț pe DORINȚELE partenerului de cuplu!

Poate fi un semnal că FRICA (de adevăr?) e mai puternică decât IUBIREA. Și că relația de cuplu e deja compromisă de acest fapt.

Iar dacă mentalitatea RIGIDĂ, inflexibilă, dictatorială e prezentă, repararea ei nu își are sensul! Ea se va conserva. Refuzând obsesiv orice schimbare!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *