DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Analfabetul funcțional ghidat de psihopați – ca armă de distrugere în masă!

Analfabetul funcțional

Analfabetul funcțional ghidat de psihopați – ca armă de distrugere în masă!

Analfabetul funcțional suferă îngrozitor. Incompetența lui îl marginalizează. Și îl izolează de lumea normală, funcțională. Și atunci el caută continuu mecanisme de COMPENSARE.

Analfabetul funcțional și mecanismul său patologic de funcționare

Lipsa lui de sens, de importanță, îl face extrem de vulnerabil. Și ușor de CUMPĂRAT, de corupt sau manipulat! Practic, e ca o pară stricată, dispusă să se vândă extrem de ieftin. Pentru a căpăta un sens!

Și da, va dori să COMPENSEZE. Să-și ÎNLOCUIASCĂ nimicnicia cu PUTERE! Și va transforma asta într-o OBSESIE! Singura care să-i dea o rațiune de a trăi!

Puterea, sau mai exact ILUZIA PUTERII va fi sângele cu care se va putea hrăni. Fiind capabil de absolut orice în acest scop!

Și atunci va face eforturi supraomenești pentru a urca pe scara socială. Începând cu diplomele. Cu sau fără acoperire. Apoi titluri, tinichele și DOVEZI ale validării sale sociale.

Apoi, își va CUMPĂRA funcții. Pe care le va obține prin corupție, șantaj sau trafic de influență. Sacrificând o avere pentru a primi PUTERE.

Iar rampele de lansare ale acestui specimen sunt adesea partidele politice. Care nu cer diplome, competențe sau măcar un tipar normal de comportament!

Sufletul va fi PRIMUL vândut diavolului. Ca să facă rost de BANII care îl pot propulsa spre drogul mult dorit: PUTEREA!

Analfabetul funcțional și relația lui cu PUTEREA

Odată ajuns, numit sau ales într-o funcție, la care nu ar avea acces în mod normal, analfabetul funcțional va începe să PROFITE.

Și să-și exercite influența sa malefică asupra celor din jur! UMILIND, înjurând, atacând și discreditând alte persoane.

Și asta nu o face doar din răutate. Ci ca NEVOIE de validare. De CONFIRMARE a importanței propriei persoane!

Agresivitatea patologică iese la iveală când analfabetul funcțional preia o funcție. Este adevărată zicala: Dă-i unui om PUTEREA, și îi vei descoperi adevărata sa față.

Analfabetul funcțional ca destin

Umilit de mic, neînsemnat, traumatizat, el acumulează multă FRUSTRARE. Care mocnește acolo ca un cărbune aprins strâns în pumn. Și arde rău!

Apoi, apare PUTEREA. Momentul în care apar și VICTIMELE. Sub forma unor SUBORDONAȚI speriați și dispuși să se supună. Și să ÎNGHITĂ orice umilință!

Așa se dezvoltă NEVOIA de control, de dominare, de umilire a semenilor tăi! Până la nivelul distrugerii psihicului lor!

Analfabetul funcțional ca plagă

La nivel de organizație, analfabetul funcțional va îndepărta mai întâi oamenii COMPETENȚI. Care sunt dușmanii săi. Pe care îi percepe ca fiind un PERICOL pentru incompetența sa!

Apoi, treptat, subminează, din interior, organizația. Dacă e firmă privată, o bagă în faliment. Iar dacă e instituție de stat, o compromite iremediabil.

Iar dacă e putere politică, distruge o întreagă țară. Înconjurându-se cu panarame după chipul și asemănarea sa.

Apar în funcțiile de conducere prostituate reciclate, pompos intitulate ”directori”, manageri sau cu alte titluri exagerate. Și proști plini de sine, dispuși să execute orbește orice ordin venit de mai sus.

Lipsește DISCERNĂMÂNTUL și orice RESPONSABILITATE. Pe care un analfabet nu le cunoaște. Iar DECIZIILE sale vor fi eronate. Sau primite de la superiorul direct!

Analfabetul funcțional și VICTIMELE sale

Ca victime, avem oamenii. Cei care au ghinionul să-i fie subordonați, parteneri de viață sau de afaceri, sau colaboratori direcți. Și nu găsesc resursele de energie sau curaj să IASĂ din captivitate.

Dar tot victime sunt și firmele, instituțiile, partidele politice sau chiar guvernele! Și ele pot fi compromise sau distruse DIN INTERIOR de către oamenii ajunși acolo!

Deloc întâmplător, abilitatea de a SELECTA, de a recruta și de a ALEGE oamenii potriviți face diferența! Însă acest proces nu e la îndemâna oricui!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *