DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Anxietatea ar putea fi singurul tău dușman adevărat!

Anxietatea

Anxietatea ar putea fi singurul tău dușman adevărat!

Anxietatea este o frică fără obiect. Sau o iluzie a unei frici justificate. E o stare neplăcută pe care de fapt tu o provoci. Și care te face să te simți îngrozitor!

Practic, e dușmanul tău interior. Care te împiedică să-ți trăiești viața așa cum ți-ai dori! Și ți-o transformă într-un vis urât. Într-un coșmar.

Anxietatea e o barieră fictivă

Sau un obstacol greu de trecut! Deși faptic el nu există. E ceva imaginar, ceva virtual. Pe care tu îl iei mult prea în serios! Și aici viața bate filmul!

Practic vorbim de o convingere. De o credință limitativă. Sau de o frică nejustificată. Pe care tu o consideri a fi un pericol major! Și crezi în ea cu tărie!

În ciuda faptului că nu ai motive reale să te temi, tu tot te temi! Convins că frica ta are o bază reală. Și incapabil să observi că nu-i așa!

Mai mult, imaginile sau filmele false pe care ți le dai se transformă în ceva REAL. În hormoni de stres! Pe care corpul tău îi fabrică în INTERIOR!

Astfel, o iluzie din mintea ta poate să creeze hormoni reali! Și stări dificil de suportat! Care pot duce la boli fizice. Prin procesul numit SOMATIZARE.

Anxietatea e o PERCEPȚIE

Una eronată. O incapacitate a ta de a VEDEA lucrurile așa cum sunt. Datorită unei tendințe de a deforma. De a exagera sau amplifica impactul unor evenimente.

E un film ireal. Dar care te captivează complet. Te acaparează până la convingerea că ceea ce trăiești e adevărat! Iar tu poți să-ți pierzi abilitatea de a mai distinge între real și imaginar!

Mai ales că odată fabricat, hormonul FRICII îți întunecă RAȚIUNEA! Printr-un mecanism simplu. Vasele de sânge care îți irigă creierul se îngustează brusc!

De fapt e un mecanism de apărare simplu. Prin care o VICTIMĂ se protejează de agresiuni și sângerări grave prin OPRIREA irigării creierului cu sânge!

Astfel în cazul unei răni serioase în zona capului, hemoragiile să fie cât mai reduse posibil! Fluxul de sânge fiind dirijat prioritar spre mâini sau picioare. Pentru a lupta sau a fugi. Nicidecum nu spre creier, pentru a mai gândi!

Anxietatea se auto-amplifică

Odată instalat hormonul de stres, el modifică structura chimică a sângelui. Și direcția spre care acesta e orientat. Energia omului fiind concentrată la periferie. În mâini și în picioare.

Astfel creierul rămâne descoperit. Fără sânge suficient și fără OXIGEN! Fapt care îl blochează complet. Și rațiunea nu mai funcționează!

Apare sentimentul că SE ÎNTUNECĂ MINTEA. Sau că VEZI NEGRU ÎN FAȚA OCHILOR! În lipsa oxigenului, creierul se sufocă. Și dă comanda pentru și mai mult hormon de stres! Amplificând starea inițială de frică!

Mai mult, chiar dacă motivele care provoacă anxietatea dispar, sau se dovedesc a nu fi REALE, anxietatea persistă. Uneori ore întregi! Sau zile!

E un cerc vicios în care poți intra ușor. Dar din care se iese cu dificultate. Și într-un timp îndelungat!

Anxietatea și autocontrolul

Pentru că e un mecanism automat, subconștient, generarea hormonului de stres e involuntară. Și scapă complet controlului rațional!

Uneori e suficient un mic gând pesimist. Ca să realimentezi sursa de hormoni de stres! Și să intri iar în cercul vicios! Care te captivează și îți întunecă de tot rațiunea!

Iar gândurile nu se pot controla prea ușor! Ele sunt automate! Și adesea au ca sursă experiențele neplăcute din TRECUT! Astfel că ești la mâna lor!

Rațiunea e suspendată de stres. Și anxietatea se poate controla doar cu exerciții care au efect asupra minții subconștiente!

Anxietatea și rațiunea ta

A crede că poți controla un mecanism subconștient folosind VOINȚA, logica sau rațiunea e ca și cum ai încerca să controlezi calculatorul vorbind cu el!

Ai nevoie de un PROGRAM special. Ca să traducă limba română într-un limbaj de programare pe care calculatorul deja îl are instalat. Altfel, degeaba îi vorbești!

Vorbele tale sunt în limba TA! Nu în limbajul de programare al calculatorului! Pentru a introduce date în calculator, ai de COMUNICAT pe limba lui!

La fel, pentru a transmite un mesaj creierului tău irațional, emoțional și subconștient, e necesar să vorbești PE LIMBA LUI. Nu doar în limbajul RAȚIONAL cu care ești obișnuit!

Anxietatea se poate totuși controla rapid

Cu ajutorul unor exerciții relativ simple, mesajul tău către subconștient va fi descifrat și înțeles! Și poate chiar și ascultat! Și aici e datoria ta să descoperi MECANISMELE eficiente de ADAPTARE la stres.

Fie le înveți, le exersezi și le practici, fie le lași la voia ÎNTÂMPLĂRII. Alegerea îți aparține în totalitate! Însă te previn că majoritatea metodelor pe care instinctiv le folosim devin, în timp, ADICȚII.

Și acestea sunt dăunătoare tocmai prin ineficiența lor! O țigară, un pahar de alcool, un calmant sau somnifer, munca în exces sau evadarea din realitate prin jocuri de noroc NU TE AJUTĂ în mod real! Decât pe moment, pe termen foarte scurt!

Așa cum Algocalmin-ul îți combate durerea de măsea pentru câteva ore, și apoi aceasta REVINE, tot așa SUROGATELE îți dau pe moment ILUZIA reușitei.

Anxietatea și controlul ei eficient

Fiind e EFECT al propriilor tăi hormoni de stres, anxietatea e a TA. Fabricată de TINE. În interiorul corpului TĂU! Și ai de acceptat asta!

Atunci vei realiza cât de important e să preiei CONTROLUL acestui proces. Și al fabricii de frică din INTERIOR. Din interiorul TĂU!

Iar dacă asta necesită un oarecare EFORT, și ai rețineri, e pentru că nu ai ÎNȚELES încă importanța PROCESULUI.

E oare greu de înțeles că degeaba controlezi un utilaj, un automobil, un smartphone sau diverse sisteme EXTERIOARE? Dacă tu nu ai CREAT încă un mecanism de AUTOCONTROL!

Degeaba conduci bine un camion de 10 tone, dacă nu poți dirija eficient nici măcar propriul tău organism!

Anxietatea și cunoștințele necesare pentru controlul ei

Internetul e plin de METODE ȘI TEHNICI. Depinde de tine să le cauți. Și să ALEGI ceea ce ți se potrivește. Sau să IGNORI totul, suferind în continuare.

Rolul meu e de antrenor. Nu pot învinge eu anxietatea TA în locul TĂU! Însă te pot determina să CAUȚI împreună cu mine SOLUȚIILE care ți se potrivesc ȚIE.

Și cine caută, găsește. Mai devreme sau mai târziu! Important e să începi acest proces, de căutare al unor SOLUȚII eficiente. Care ți se potrivesc!

Iar dacă vrei sprijinul meu în acest sens, îl poți CERE cu un simplu clic aici.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *