DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Autocorectarea sau abilitatea de a fi deschis la a primi feed-back

Autocorectarea

Autocorectarea sau abilitatea de a fi deschis la a primi feed-back

Autocorectarea este unul din principalele elemente ale succesului. Și e bazată adesea pe capacitatea de a observa și accepta propriile erori! Apoi pe prelucrarea eficientă a acestora.

Autocorectarea e doar un deziderat

Abilitatea noastră de a ne corecta propriile greșeli e utilă. Și cu toții ne-o dorim. Însă aceasta se dezvoltă doar cu puțin antrenament.

Este suficient să fii RIGID, convins că nu ai greșit, ca să persiști în greșeli! Și să refuzi să faci ceva pentru a le corecta!

Iar dacă le descoperi, și refuzi să ACCEPȚI că ai greșit, există riscul să menții erorile. Și să cauți argumente pentru a le justifica.

Poate că e cea mai des întâlnită disfuncționalitate! Care te provoacă să te auto-minți. Și să REFUZI orice corectură care vine din interior!

Autocorectarea e un proces continuu

O persoană funcțională se va adapta folosind acest mecanism. Va fi mereu ATENTĂ. Și deschisă la a OBSERVA lucrurile care nu merg bine.

Degeaba gândești pozitiv, dacă ești în rahat până la gât! Important e să OBSERVI atent starea ta. Și să ACCEPȚI realitatea neplăcută!

Doar atunci te poți pune pe TREABĂ. Ca să poți repara ceva. Altfel, vei NEGA problema. Și nu vei mai lucra asupra ei, deoarece pretinzi că nu există!

Autocorectarea e utilă!

Ea începe cu o capacitate de a fi receptiv la RĂSPUNSURI. De a simți, de a fi sensibil la stimuli. Și a fi capabil să OBSERVI atent realitatea. Așa cum este ea.

Apoi, continuă cu capacitatea de a ACCEPTA lucrurile așa cum sunt. În special dacă sunt INCOMODE sau neplăcute. NEGAREA realității nu folosește nimănui!

E ca și cum aș avea un text cu greșeli de ortografie, și aș PRETINDE că nu are greșeli! Caz în care voi REFUZA să-l recitesc. Și nici vorbă de a mai corecta ceva!

Primul lucru e să ACCEPT că am erori. Și să ies din NEGARE. Abia apoi îl voi reciti. Și mă voi strădui să OBSERV și să descopăr greșelile!

Autocorectarea se face prin receptivitate

A fi RECEPTIV la ceea ce se întâmplă în jurul tău te face să te ADAPTEZI. Și a fi ORB la nevoile altor persoane te transformă în dezadaptat!

Zilele trecute am încercat să ajung într-un sat. Aflat la doar 4-5 km de una din comunele cele mai bogate și bine cotate ale județului.

Am ajuns în comună, și am admirat grija edililor de a pune dale de beton în parcul din fața școlii. Fapt ilustrativ pentru bunăstarea materială a comunei.

Însă nu am reușit să ajung în satul spre care pornisem, și unde eram așteptat de un amic. Drumul s-a dovedit a fi imposibil! Plin de gropi uriașe, care puneau la grea încercare suspensiile autoturismului meu de oraș!

E posibil ca locuitorii satului să nu fi CERUT niciodată să li se repare drumul? Sau au CERUT, dar nu i-a AUZIT NIMENI?

E greu de crezut că placarea cu dale de beton ale aleilor unui parc poate fi mai importantă decât scoaterea din IZOLARE  a unui sat care mai are încă circa două sute de locuitori!

Lipsa de receptivitate a primăriei locale la o problemă reală este ceva specific țării noastre. Întâlnită și la nivel central!

Autocorectarea la nivel electoral

În mod normal, lipsa de eficiență a edililor s-ar putea CORECTA prin vot. Mai exact, prin ALEGEREA altei variante. Sau a unor oameni RECEPTIVI.

Asta nu se întâmplă, deoarece de regulă se confruntă două tabere care și-au dovedit, ambele, lipsa de receptivitate la nevoile populației.

Doar un sistem electoral cu alegeri libere ar funcționa și ar duce la corecturi reale. Nu și sistemele totalitare de stânga și democrațiile disfuncționale provenite din acestea.

E greu de estimat cauzele dezinteresului liderilor. E posibil să fie incapacitatea de a observa și a accepta niște lucruri evidente.

Sau e doar tendința de a NEGA o realitate incomodă. Specifică unor categorii de funcționari de stat inadaptați imaturi emoțional.

Al căror principal mecanism de autoconservare e accesul la funcții publice bine plătite. Folosind în acest scop șiretenia, relațiile, șantajul sau mita.

Autocorectarea la nivel individual

Dacă la nivel SISTEMIC țările estice, cu regimuri totalitare de stânga și democrații încă disfuncționale, se remarcă prin INADAPTARE și incapacitate de a RĂSPUNDE corespunzător unor nevoi, la nivel individual toți suntem LIBERI să facem efortul adaptativ necesar.

Unii îl fac, dar se plictisesc repede. Merge și așa! Alții NEAGĂ necesitatea schimbării. Și se MINT că totul e roz, deși nu e deloc roz! Și mulți ACCEPTĂ că merg în direcția greșită, dar au dificultăți în a găsi resursele necesare schimbării.

Toți aceștia SUFERĂ crunt. Și e greu de crezut că suferința lor e cauzată de atitudinea… lor față de procesul de autocorectare.

Ar fi suficient să devină mai SINCERI, mai RECEPTIVI la ce se întâmplă în jurul lor, și mai dispuși să respecte o regulă simplă. Care spune că merită să PĂSTREZI ce e bun, și să SCHIMBI ceea ce nu funcționează!

Uneori, oamenii înțeleg această regulă și declanșează procesul de autocorectare după câteva simple discuții cu mine. Din care prima e gratuită, și poate fi cerută cu un simplu clic aici!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *