DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Psihologul virtual – consilierea virtuală dă adesea rezultate excepționale!

Psihologul virtual

Psihologul virtual – consilierea virtuală dă adesea rezultate excepționale!

Psihologul virtual a devenit o normalitate azi. Deși în urmă cu 4 luni părea a fi o excepție. A fost nevoie de o criză majoră să descoperim că lucrurile funcționează MAI BINE online decât față în față!

Cercetări de ultimă oră arată că REZULTATELE sunt asemănătoare. Iar numărul celor care întrerup procesul terapeutic e în SCĂDERE când e vorba de lucrul la distanță!

Psihologul virtual e un om real

Chiar dacă lucrează la distanță, psihologul e un om real. Iar faptul că doar AUDE, fără să VADĂ, e adesea irelevant. De fapt, nici nu e necesar să vezi clientul.

A observa comportamentul său non-verbal, a simți când minte, sau a citi expresia feței ajută prea puțin. Ceea ce e util în  mod real e ca orice client să se SIMTĂ CONFORTABIL!

Iar confortul, starea de bine, e greu de accesat atunci când te afli într-un loc necunoscut. Și într-o poziție de INFERIORITATE.

Oricât de frumos ar fi cabinetul psihologului, e pentru client un loc STRĂIN. Și așa rămâne multă vreme! Uneori chiar luni de zile! Fapt care duce la dificultăți în formarea a ceea ce se cheamă ALIANȚA TERAPEUTICĂ.

Psihologul virtual e mai ușor de accesat

Primul pas e cel mai dificil. Cum să mă duc eu la psiholog? Și la care să merg? Unde îl găsesc? Și multe alte întrebări, piedici sau blocaje mentale, care te fac să AMÂNI la infinit procesul terapeutic atât de necesar!

Însă online totul e simplu. La un clic distanță! Mai mult, nu vei mai merge la întâmplare. Ci vei alege specialistul care ți se potrivește. Pe baza a ceea ce SCRIE acesta. Sau a video-urilor în care îl poți urmări!

Odată ce auzi o persoană cum vorbește, o vezi pe video, aceasta îți devine FAMILIARĂ. Ai impresia că deja o cunoști. Și îți este mult mai ușor să o contactezi!

Mai mut, deja ȘTII dacă modul de a gândi, de a se exprima al acelui specialist este COMPATIBIL cu tiparul tău de personalitate!

E mult mai ușor de evaluat un om pe care îl vezi, îl auzi, și asculți ce spune, decât un necunoscut pe care ți-l recomandă cineva în care probabil nu ai prea multă încredere!

Psihologul virtual și intimitatea ta ca și client

Dacă ești acasă la tine, te simți în siguranță. Ai un mediu securizat, în care poți să vorbești. Fără să mai apară stresul plecării într-un loc străin, căutarea unui loc de parcare sau riscul de a te întâlni cu un cunoscut. Pentru că vrei discreție!

Iar dacă acasă nu ai intimitatea necesară, vei găsi locul în care o ai, și vei vorbi de acolo! Din mașină, dintr-un parc sau din locul preferat!

Mai mult, vei avea un sentiment de siguranță. Poți întrerupe în orice moment convorbirea, sau doar conexiunea video. Și poți petrece timp cu tine de câte ori ai nevoie! Chiar și în timpul ședinței!

Iar relația stabilită cu persoana cealaltă e una de EGALITATE. Nu te mai simți inferior, complexat sau dominat! Nu mai ești pe un teritoriu străin, care aparține ALTCUIVA!

Psihologul virtual e cel mai potrivit

Vorbind cu el, vei intra mult mai ușor în rol. În rolul pe care specialistul bine antrenat ți-l pregătește. Acela de CO-TERAPEUT. De psiholog al propriei tale persoane.

Celălalt e doar o voce la telefon. Și tendința ta de a-i pasa responsabilități e mai redusă. Vei înțelege mai ușor că TU ești cel care are de lucru! Și vei fi mai ușor dispus să îți asumi acest rol!

Iar mai târziu, când procesul terapeutic se oprește, îți va fi mai ușor să continui DIALOGUL TĂU INTERIOR. Cu care deja te-ai obișnuit!

Iar ghidul tău va fi mai discret, mai distant, și îți va da mult mai multă LIBERTATE să te exprimi. Și să-ți redescoperi potențialul interior.

Psihologul virtual și primul pas spre el

Primul pas e să ACCEPȚI că un proces terapeutic sau de dezvoltare personală îți poate aduce o SCHIMBARE majoră, în bine, în viața ta!

Apoi, începi PREGĂTIREA. Citești, urmărești materiale sau filme. Te documentezi mult, uneori ani întregi. Ca să nu faci greșeala să mergi nepregătit la psiholog!

Abia după ce ai început să înțelegi în ce constă procesul, și să admiri posibilitățile pe care acesta le deschide, te gândești serios să treci la FAPTE.

Important e să alegi persoana COMPATIBILĂ cu sistemul tău de valori. Pe care deja o CUNOȘTI. Deoarece i-ai citit articolele, i-ai urmărit reportajele sau materialele.

Altfel, pierzi timpul și banii riscând să dai de persoane cu sisteme de valori DIFERITE. Cu care îți bva fi dificil să construiești ALIANȚA TERAPEUTICĂ necesară procesului.

Psihologul virtual e la un clic distanță!

Pentru a verifica dacă ai CHIMIA potrivită cu o persoană, ai nevoie de DIALOG. Iar aceasta e simplu dacă alegi online-ul sau telefonul.

Personal, am ales să sacrific timp. Cam 15% din munca mea constă în a OFERI, GRATUIT, o primă ședință celor care o solicită! În urma căreia fiecare evaluează dacă putem COOPERA.

Pentru unii, ședințele mele nu au absolut nici o valoare. Fie scopurile lor sunt absolut nerealiste, fie intelectul nu le permite să înțeleagă ce vorbesc.

Pentru alții, valoarea ședințelor cu mine sunt neprețuite. Imposibil de evaluat în bani. E o valoare TRANSFORMAȚIONALĂ. Care le schimbă complet viața!

Nu știu din care categorie faci parte, dar te invit să mă testezi! Cere o discuție gratuită, înscrie-te și așteaptă cu răbdare să te contactez (clic aici)

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *