DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Căpșuna – drumul de la minune a naturii la bombă chimică

Căpșuna

Căpșuna – drumul de la minune a naturii la bombă chimică

Căpșuna e unul din primele roade ale naturii care iese pe piață în luna mai. Iar astenia de primăvară care ne lasă fără energie necesită vitamine! Așa că ne grăbim să ne energizăm! Însă azi ne otrăvim voluntar de dragul profitului!

Căpșuna bio e aproape dispărută

Efortul de a combate buruienile, bolile, insectele de pe o cultură de căpșuni este imens. Doar plivitul manual să fie, și deja e o corvoadă! La fel și irigarea, fără de care nu se mai poate azi!

Iar noile soiuri recent importate necesită și fertilizare la greu! Plus stimulare cu hormoni de creștere și înflorire, ca să producă mai mult! Iar îngrășămintele chimice cresc rezistența la secetă și mențin solul umed!

Într-o economie bazată exclusiv pe concurență, și deloc pe etică, Pe primul plan este PRODUCȚIA. Mai ales pentru că piața, adică acel cumpărător NEEDUCAT, cere preț mic. Fără să se uite la calitate!

Căpșuna industrială și cauza extinderii ei!

Orice jucător de fotbal dorește să dea cât mai multe goluri! Fiind uneori dispus să rupă picioarele jucătorilor din echipa adversă!

Însă la jocul de fotbal REGULILE sunt clare. Iar ARBITRUL e extrem de atent. Dispus să penalizeze imediat orice încălcare a ETICII.

În domeniul agricol, jucătorii sunt prea mulți, și arbitrii sunt practic inexistenți. Astfel că jocul se transformă într-o urâtă competiție pe viață și pe moarte.

Nu contează etica, natura și viața omului, ci doar PROFITUL. Iar acesta fiind format din diferența dintre încasări și cheltuieli, efortul de a REDUCE la maximum cheltuielile, mai ales cele cu forța de muncă, se transformă într-o bombă chimică!

Căpșuna trece de la detoxifiant natural la element care intoxică!

Prin conținutul mare de vitamine și minerale, căpșuna ajută mult organismul să se revigoreze. Și combate extrem de eficient astenia de primăvară! Detoxifiază corpul, și îl energizează!

Însă chimicalele adăugate sunt toxice! Adesea sunt folosite de către oameni fără calificare, sau care nu sunt dispuși să respecte regulile elementare ale produselor chimice. Cum ar fi, de exemplu, stropirea cu maximum 3 săptămâni înainte de recoltare.

O simplă regulă de acest gen, respectată, ar duce la pierderi de 10-20% din producție. Iar o producție naturală, lipsită complet de chimicale, ar reduce producția la mai puțin de 10%!

Cu alte cuvinte, în loc de 10-15-20 de tone la hectar, vei obține, pe cale naturală, cel mult o tonă! Muncind de cel puțin 5 ori mai mult!

Care cumpărător ar fi dispus să plătească măcar dublu-triplu pe căpșuna naturală? Mai puțin de 1% din ei!

Căpșuna confruntată cu buruiana

Căpșuna crește relativ rapid. Planta se pune în sol la sfârșitul lunii martie, sau începutul lunii aprilie, și în 2 luni fructifică abundent! Dacă e irigată zilnic și dacă nu se confruntă cu concurența buruienilor!

Însă buruiana crește mult mai rapid! Sufocând planta în doar câteva zile! Și lipsind-o de apa atât de necesară, care adesea este insuficientă!

Dacă alegi să smulgi din rădăcină fiecare plantă parazită, faci un efort mare. Fără să poți scoate toate rădăcinile. Iar buruiana reapare în cel mult 2-3 săptămâni, fiind necesară o nouă plivire!

Dacă alegi IERBICIDUL, economisești timp și efort. În loc de a plivi manual 50 de plante pe oră, pulverizezi 100.000 de plante în același interval de timp, cu tractorul! Iar azi TIMPUL costă BANI!

Căpșuna și cultivarea ei naturală pe cale de dispariție

Într-un singur caz se justifică plivirea manuală, și fertilizarea naturală, cu ceaiuri de plante și compost. Numai pentru CONSUM PROPRIU. Al meu și al familiei mele!

Iar vânzarea sau oferirea unui eventual SURPLUS către apropiați este ultima formă de comerț ETIC din agricultură! În rest, goana după profit duce, invariabil, la dictonul machiavelic SCOPUL SCUZĂ MIJLOACELE!

Acest fenomen se repetă la oricare alt produs agricol. Și vom renunța la industrializarea agriculturii doar când morbiditatea populației va fi atât de mare, încât va duce la DISPARIȚIA BIOLOGICĂ a populațiilor intoxicate cu chimicale.

Fapt real azi, când natalitatea scade, și imigrația ilegală este văzută ca unica soluție la revigorarea unei europe îmbătrânite, care se autodistruge lent din motive pur economice.

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *