DEVINO CONȘTIENT DE VALOAREA TA!
Oprește DEVALORIZAREA și AUTOSABOTAREA propriei persoane !

Percepția TA asupra potențialului tău real este adesea DISTORSIONATĂ !
Doar o percepție POZITIVĂ asupra ta iți va putea crea ATITUDINEA necesara atingerii succesului !
Permite-mi să-ți explic CUM poți să-ți schimbi ușor și repede viziunea asupra vieții tale !
Înscrie-te pentru o discuție ONLINE pe care ți-o ofer GRATUIT !
Nume
E-mail
Telefon
completați toate câmpurile...


Pagina mea de Facebook

Civilizaţia modernă se autodistruge?

Civilizaţia

Civilizaţia modernă se autodistruge?

Civilizaţia erei informaţionale este o altă eroare majoră a istoriei. Cu nimic superioară comunismului. Ba dimpotrivă!

Atâta timp cât omul se autodistruge constant, este clar că mergem, ca specie umană, într-o direcţie greşită!

Mai mult, suntem incapabili să recepţionăm semnalele primite în acest sens!

Darmite să mai şi ţinem cont de ele sau să luăm şi măsuri!

Suntem surzi şi orbi. Nu mai auzim şi nici nu mai vedem realitatea obiectivă! Pentru că refuzăm asta!

Progresul tehnologic nu e soluţia!

Viteza cu care apar invenţii noi şi industralizarea care produce sisteme complicate la preţuri mici nu ajută prea mult omul. În loc să-i uşureze viaţa, acestea o complică şi mai mult.

Puterea de calcul a sistemelor informatice se dublează la fiecare doi ani, însă birocraţia e mai sufocantă ca niciodată!

Numărul de funcţionari din birouri a crescut, acum au salarii mult mai mari, însă viteza de rezolvare a problemelor e, paradoxal, în continuă scădere!

Tehnologia e tot mai performantă, însă calitatea vieţii omului din civilizaţia occidentală scade îngrijorător.

Civilizaţia înseamnă mai mult stres?

Civilizaţia presupune, prin definiţie, un nivel mai RIDICAT de dezvoltare materială şi spirituală. Nivelul de dezvoltare materială creşte continuu, însă cel spiritual se prăbuşeşte prea rapid!

Prin urmare, civilizaţia este falsă! Poate fi redefinită, sau redenumită bunăstare materială sau îmbogăţire. Dar atâta timp cât dezvoltarea spirituală lasă mult de dorit, folosim incorect şi nepotrivit termenul de civilizaţie.

Suntem în regresie rapidă din acest punct de vedere. Şi avem de ACCEPTAT acest adevăr simplu. Altfel, îl NEGĂM, şi continuăm să ne furăm căciula.

Să mergem în aceeaşi direcţie greşită, minţindu-ne că mergem pe drumul cel mai bun! Primim continuu SEMNALE CLARE că am greşit direcţia. Refuzăm să le auzim!

Civilizaţia a atins punctul critic!

Ba chiar l-a depăşit! A urcat la maximum, mult prea sus, şi acum a luat-o la vale rapid! Deloc întâmplător, importul de imigranţi „necivilizaţi”, neatinşi de microbul cu care civilizaţia falsă ne contaminează, pare a fi o soluţie.

Acestor imigranţi aparent needucaţi le revine sarcina de a repopula zone pe care civilizaţia tinde să le lase pustii. Populaţia afectată prea mult de civilizaţia falsă în care trăieşte nu mai reuşeşte să se reproducă.

Biologic vorbind, este un test al SELECŢIEI NATURALE. Degeaba ne autominţim că mergem pe un drum bun.

Natura însă nu ne crede! Ba mai mult, ne indică destul de clar că GREŞIM. Şi încă foarte grav!

Civilizaţia falsifică alimentaţia

Se falsifică totul, în numele unei aparente creşteri economice. În primul rând se falsifică alimentaţia.

Prin industrializarea şi CHIMIZAREA excesivă a agriculturii, am ajuns să ne sinucidem lent prin ingerarea unor pesticide, ierbicide şi îngrăşăminte chimice extrem de TOXICE!

Ciclul natural, vechi de milioane de ani, a fost înlocuit de falsificarea grosolană a produselor agricole. Totul în numele unui consumerism facil. Producţia creşte anual, fără să crească şi cheltuielile.

Iar reducerea acestor cheltuieli este privită ca un triumf al chimiei împotriva naturii!

Un triumf temporar, umflat cu pompa, şi tradus prin explozia cazurilor de cancer! Halal victorie! A economiei împotriva omului!

Civilizaţia distruge sănătatea

În al doilea rând, se falsifică sănătatea. Medicamentele şi prescripţia lor abuzivă au devenit, conform unor studii făcute în SUA, a treia cauză a mortalităţii!

Cu alte cuvinte, dacă s-ar interzice medicamentele, probabil că ar fi salvaţi mai mulţi oameni decât dacă ele se administrează abuziv în continuare!

Cu cât cheltuielile sistemului medical cresc, cu atât mai ineficient acesta devine! Medicii s-au transformat din diagnosticieni şi practicieni în simpli birocraţi vânzători de chimicale.

Care le sunt băgate pe gât prin intermediul unor protocoale standardizate obligatorii. De parcă omul ar fi o maşină, şi toate bolile ar avea nevoie de tratamente identice.

Nu se mai ţine seama de caracteristicile individuale, de tratamentul personalizat, şi nici nu mai e timp de pierdut cu vreun pacient. Care nu mai există decât în scripte, sub formă de afecţiune diagnosticată şi medicaţie aferentă.

Civilizaţia falsifică şi educaţia

În al treilea rând, se continuă falsificarea educaţiei. Transformată într-un sistem de învăţământ pur formal. Complet neadaptat la necesităţile societăţii.

Rolul sistemului de învăţământ tinde să fie pregătirea de slujbaşi calificaţi şi supuşi complet nevoilor unor sisteme economice. Nicidecum nu formarea unor PERSONALITĂŢI puternice, sănătoase, echilibrate!

Iar un om incapabil să-şi autoregleze şi să-şi menţină starea de sănătate rareori va fi un angajat util sistemului!

Dar şi SEMNALELE clare din acest domeniu sunt complet IGNORATE! Un alt semn al LIPSEI DE RESPONSABILITATE SOCIALĂ a sistemului pe care civilizaţia „modernă” l-a creat!

Civilizaţia falsifică politica!

Orice specialist în resurse umane şi în psihologia organizaţională poate vedea cu ochiul liber cum politica e plină de caricaturi umane.

De indivizi disfuncţionali, pe care orice firmă de recrutare de personal i-ar respinge în primele 5 minute ale unui interviu. Indiferent de postul pentru care ar candida.

Însă sistemul pretins a fi democratic permite unor oameni cu tulburări serioase de personalitate, şi cu un nivel prea ridicat de PSIHOPATIE, să candideze pe listele unor partide bine situate în sondaje.

Astfel de personaje-problemă devin, după alegerea lor, simple marionete în mâinile unor organizaţii suprastatale. Apoi, pas cu pas, ajung, în urma unor şantaje juridice, simpli executanţi ai unor ordine venite de mai sus!

Cu consecinţe incalculabile asupra calităţii conducerii lor. Astfel civilizaţia distruge, din interior, statele în care a pătruns!

Civilizaţia autentică

Conform definiţiei, civilizaţia presupune o mai bună dezvoltare materială şi spirituală! Un om se poate numi CIVILIZAT dacă are un nivel de bunăstare materială cel puţin satisfăcător şi un confort interior peste medie.

Care presupune echilibru, autocontrol, stare de bine, satisfacţie personală şi profesională. Altfel, poţi trăi degeaba în cele mai bogate ţări din lume, dacă dormi în stradă pe o bucată de carton!

Civilizaţia ţării în care te afli nu e sinonimă cu nivelul tău personal de civilizaţie! Şi invers e posibil. Poţi merge într-o ţară africană subdezvoltată, dar dacă ai nivelul de confort material şi spiritual dorit, poţi fi un bun exemplu de civilizaţie pentru alţii.

Civilizaţia falsifică natura!

Acesta e aspectul cel mai grav. Natura era în echilibru de miliarde de ani, însă acum acest echilibru tinde să se rupă.

Orice tentativă de a schimba brutal şi pe negândite ordinea lucrurilor va fi oarecum oprită. Natura e acum puternic afectată, dar tot natura va găsi remediile.

Ca şi în bancul cu planetele care discută între ele:

Una din ele se plânge celeilalte:

  • Sunt foarte îngrijorată! Mi-au crescut „Homo Sapiens”!
  • Nu-ţi face probleme! Am avut şi eu, dar trec repede!

Ce avem de făcut?

Deja e târziu să mai facem ceva pentru ALŢII. Civilizaţia a luat-o razna, şi nu mai e cale de întoarcere. Procesul sistematic de autosabotare este în plină desfăşurare.

Probabil ca mecanism subtil şi „democratic” de autoreglare a nivelului populaţional.

Dar la nivel INDIVIDUAL, fiecare din noi poate face câte ceva:

  • La nivel alimentar, să mănânce sănătos, produse nechimizate, ecologice, din culturi private mici.
  • Din punct de vedere medical, să trăiască în armonie cu sine, având cât mai mare grijă de propria sănătate.
  • Iar la nivel educaţional, să lucreze continuu pentru a ridica propriul nivel de dezvoltare spirituală.

Aici, responsabilitatea este INDIVIDUALĂ. Şi fiecare decide ce poate face pentru el însuşi.

Pare egoism la prima vedere, dar de fapt e vorba de grijă pentru propria persoană.

Singura care va mai face diferenţa în lupta pentru supravieţuire (clic AICI) din jungla civilizaţiei urbane!

 

Daca ti-a placut articolul da-i un share!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Rezonezi cu ceea ce scriu?

Te pot ajuta să te transformi din „omul care urmează părerile altora” în „omul cu încredere în forțele proprii care și-a găsit propria intuiție interioară.”

Înscrie-te la o ședință gratuită cu mine și hai în grupul oamenilor care au preluat controlul propriei vieți!Un comentariu la “Civilizaţia modernă se autodistruge?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *